en rosa gala och en vegetarisk wok


Söndagen i stockåa fortsatte med att fixa på gården och i stugan och på vägen hem stannade vi i Sveg och  käkade tunnbrödsrulle. På måndagen åkte jag och josse ner på köpingen och bokade studentresa(!!), kollade i affärer och fikade. På kvällen kollade vi på cancergalan tsm med Linn, en skål popcorn och flera Marabous. 



Igår tog jag en springtur, lyssnade på podcast och ångade ansiktet. Till middag käkade vi pulled pork och satan vad gott det var. 


Imorse fyllde vi på mitt pacekort så då åkte jag direkt ner och tränade. Sen fick jag lunch och nya sockar hos farmor och farfar. Och efter lite pianospel och livsprat med farfar åkte jag hem och spelade ännu mer. Lagade en tofu-wok under (elr ja bredvid) tända ljus tills mamma och pappa kom hem och har resten av kvällen planerat halloween-utklädnad och städat på badrummet. 

jag vill leva ett liv värt att dö för

/sannas bilder från en fin sommarkväll/

en bra början på lovet



Häromdagen lånade jag hem blixtrar från media och fotade till gymnasiearbetet och en fotouppgift. 


På kvällen kom Linn, Mikan och Josse över till växthuset och smakade min choklad- & marängpaj samtidigt som vi snackade om allt möjligt i flera timmar. 


I torsdags blev vi bjudna hem till Sanna på födelsedagsmiddag och hade en himla trevlig kväll med fina tjejer. 


Igår startade vårat höstlov och en dag för mig själv hemma var precis vad jag behövde. Hann med att käka bananpannkakor, städa, tvätta, diska, göra granola + energibollar och packa. Sen åkte hela familjen upp till vårat efterlängtade och snötäckta stockåa. 


Idag har vi byggt broar (ja ni kan ju se hur jävla nöjda vi var efteråt), eldat upp massa skräp och fixat en massa med stugan och gården samt grillat korv, bastat, ätit gott och kollat på så mycket bättre. 


kikärtsbiffar

Idag har vi sprungit runt på skolan och fotat varandra på konstiga ställen. Sen lagade jag och Anna kikärtsbiffar med curry, morötter och mango (skitgoda!!) och nu håller jag på att baka en paj som nog kommer ta hela kvällen. 


kortspel & te

Igårkväll kom Anna hem så då spelade vi kort, drack te och fikade nybakta chokladsnitt. Imorse gjorde jag gröna smoothies och förberedde mig inför en lång och grå dag. 


måndag

Igår hade vi städning och frystömning (vilket innebar glass, korvbröd och dricka över till oss) på borgen efter en bra säsong. Sen åkte jag hem och gjorde omelett med kanelstekta äpplen och keso innan jobb. Denna gråa måndag har jag varit i skolan, tagit en springtur och lagat panerad hokifilé. 




lördagsjobb

Idag har jag jobbat och provat en pizza jag inte visste fanns (blev genast top 5 av mina favoriter). När jag slutade gick jag över till grannarna och spelade kort, och sen kollade jag på ett avsnitt grey's anatomy innan varm dusch (har blivit så otroligt frusen de senaste dagarna) och läggdags. 




på hemmaplan igen



I torsdags hängde jag och Sanna med varandra några timmar, körde runt med moppebilen och hämtade upp Erica och Linus på deras skolor. Sen åkte jag och Erica till friskis&svettis och gymmade och sen hem och kollade på hela Sverige bakar. 


På fredagen lyckades vi matcha varandra helt oplanerat, synd bara att jag måsta hoppa på tåget och åka hem igen. I hudik sprang jag in på h&m och köpte jobbskjorta och fick sedan sällskap av Josefine på bussen till Ljusdal. Gick upp till skolan och pluggade ett par timmar i väntan på min enda lektion och sen skjutsade mamma mig till jobbet. Fick sluta redan vid åtta så då åkte jag hem och slängde mig ner i soffan, och där stannade jag heeela kvällen. 



Idag skulle jag ut och gå, men fastnade direkt på en mysig liten loppis. Så var tvungen att gå hem och hämta pengar och sen tillbaka igen för att köpa mina små fynd. Sen kunde jag ta ett varv runt rångstra och total-stretcha hela min stela kropp.




jobb, bandy, sundsvall



I fredags började jag på mitt nya jobb, som servitris på pizzerian gamla stan. Ett varannan helg-jobb som jag trivs bra med. När jag hade slutat blev det traditionell glass och chokladsås hos Linn innan natt-bandymatch med ett bra gäng och popcorn. 



Efter lördagens jobb åkte jag till Linus på förfest, körde hela gänget i minibussen till Alice på fest och sedan vidare på stadt en sväng. 



Söndags sysslor var en träff på pizzerian, handling, thailändsk middag och fruktsallad med hela familjen. 


På måndagen hade vi ett par lektioner, sen följde jag med Sanna hem en sväng och innan det blev mörkt hann jag ta en springtur. 



Tisdagen innebar hemmaplugg och skolfoto. Sen köpte jag med mig tacos och åkte till Nore för att överraska farmor på hennes födelsedag. Dock hade vi tagit fel på månad, hehe, men det blev en lyckad middag ändå. På kvällen tog jag och pappa med oss Linn till elljusspåret för nattorientering och det var lika mysigt som förra gången! 


Igår hade jag inga lektioner så då pluggade jag på pappas jobb (med en söt hund) några timmar innan jag tog bussen/tåget till Sundsvall. 



Där mötte jag upp Erica och tog en fika på espresso house och gick på stan en sväng. Sen åkte vi hem, käkade middag, tog en kvällspromenad med Angelica, bakade maränger, kokade chokladsås och gjorde banana split. 

10 oktober

Igår gick jag runt och städade/plockade, fixade middag t mig och Robert och skrev klart mitt tal innan Sanna och Linus kom hem till mig och vi beställde ett gäng mobilskal. När det hade slutat regna tog jag en kvällspromenad och sedan en lång och varm dusch. Imorse stressade jag sönder inför denna dag som kommer blir så lång, men förhoppningsvis rolig. 




granola & cashewnötter

Igår hade jag planerat att använda min sovmorgon till en morgonpromenad. Men det räckte med att dra upp rullgardin för att ställa in de planerna och somna om istället. Regn, regn, regn. Efter en seg, men lite halvmysig dag i skolan åkte jag hem och gjorde granola och cashewnötssmör. Lagom till det hade slutat regna gav jag mig ut på en springtur längs en ny skogsstig och tränade ben i vardagsrummet. På kvällen bänkade vi oss framför Zlatan-dokumentären (mycket sevärd) och sen kollade jag ett avsnitt greys anatomy. Efter dagens två lektioner fick jag handlingshjälp på Ica av Sanna, sen åkte jag hem och käkade en ihopplockad lunch med Robert.  



höst

Nu när hela världen har färgats gul/orange/röd, nästan alla löv har fallit till marken och kylan biter i kinderna passade det alldeles jättebra med varm tacosoppa i växthuset. 




6 oktober

Äntligen fick jag engelskatalet överstökat och även om det gick sådär så kunde jag iaf trösta mig med pannkakor till lunch. Hemma igen började jag med nästa tal, i svenskan, och åt mammas vegetariska biffar. Framåt sju promenerade jag upp till borgen för lagmöte och tog sedan en skön omväg i mörkret hem. 



oktober



1 oktober fyllde min världsbästa Josse 18år och det firades med ballonger, födelsedagsmiddag, presentrim och underbara tjejer. 



I torsdags stekte jag upp pannkakor till lunch, bakade filmjölkslimpa och åkte till Stockholm med mamma och pappa. Vi tog en kvällspromenad genom stan och satte oss i baren en stund innan vi somnade i ett hotellrum som var 20m långt. 



Vaknade till grått väder, så att få gå ner och ta för sig av hotellfrukosten var rena drömmen. Och att sedan få spendera hela dagen på bak&choklad-mässan (samt hem&villa-mässan som tydligen ingick) med mamma var ännu bättre. Där provsmakade vi hur mycket god choklad som helst, fick goodiebags, tittade på baktävlingar, tjenade på Leila och köpte med oss allt möjligt hem. 


Sen laddade vi ner Espresso House-appen och fick en gratis latte som vi delade på på spårvagnen ut till pappas jobb. Middag på Ikea och kaffepaus hos familjen Eriksson i deras nya hus på vägen. 



På lördagsmorgonen tog jag med mina limpor till borgen där hela laget käkade frukost tillsammans innan säsongens sista match. Ett perfekt avslut då vi spöade seriesegrarna Järvsö med 4-2. 



På kvällen firade vi min barndomsbästis Helen som även hon fyllt 18år. Spel, lekar och kareoke innan resten drog ut på krogen och slutkörda jag åkte hem och sov. 



Idag har jag haft ont i varenda centimeter av kroppen så jag har inte rört mig i onödan. Har skrivit tal, käkat kanel-äpplen, städat upp i rummet (som gång på gång förvandlas till bombnedslag) slevat i mig mammas fiskgryta och fått fotmassage framför partaj.