torsdag, nästan freedag

idag hade vi två prov, idrott och geografi, båda gick bra tror jag... sista lektionen var det idrott där jag nästan trodde att sommaren skulle komma tillbaka pga de dryga 20 varma graderna och den klara himmeln. på kvällskvisten har jag varit ledare på fullt hus (barn 10-13år som leker och gör aktiviteter) och idag fick vi hålla på med keramik.

somrig bild...

la bamba

på spanskan idag fick vi reda på att det snart är dags att åka till spanien (!!!) och så fick vi sjunga ett par sånger och den svängigaste av dem (la bamba) hade även pianoläraren plockat fram åt mig på höstens första lektion, sammanträffande!


överlägsna?

'
så bra är vi, så himla jättebäst! ♥

bengan

jag är så gott som klar med afrikaarbetet nu, så snart kommer josefine för att få hjälp med sitt afrikaarbete.

bloggen 2 år

igår fyllde min kära blogg två hela år och jag kan ju säga att den har begått en hel del förändringar sedan start. och eftersom jag älskar att fixa helt onödiga saker i photoshop ägnade jag lite av min pluggtid till detta:

planet earth turns slowly...

det är hemstudiedag och jag älskar verkligen dessa dagar. och idag vaknade jag flera gånger innan åtta, vilket tyder på att jag är ganska utvilad nu rå! tänkte göra klart det mesta och gå ut och fota lite senare om jag hinner.


början på en ny vecka

efter sovmorgonen drog jag iväg till skolan i vanlig ordning. kom hem för ett tag sen och nu tänkte jag bara ta det lungt framför teven tills träningen.

ny rullgardin i nya jeans

det blev bara att jag sydde om ett par byxor på mormors gamla symaskin idag, jeansen jag köpte igår, som var alldeles för breda i benen för min smak. slängde även ihop en alldeles för god äppelkaka som åts framför robert gustavsson. nu tänkte jag ta och läsa min bok "öppna ditt hjärta" och såsmåningom sova första natten med rullgardin, spännande tycker jag.


söndag

-den dagen då allt blir gjort!
efter en brakfrukost tog jag tag i afrikaarbetet som börjar lida mot sitt slut. nu har jag just ätit flötgröt och ska sy om två par byxor, sätta upp en rullgardin och en tavellist och eventuellt göra några andra söndagssysslor.

pizza a la frida

-i växthuset



gofika


tärningslördag

idag var jag, mamma och anna på tärningslördag (man får antalet ögon på tre tärningar i rabatt) på köpingen och jag fick med mig ett par jeans och en tröja hem.


döfisk

-det här ska bli våran middag ikväll, röding!



gräs är grönt, grönt är skönt.

gräsklippningen med lilla al fadji i öronen pausades några minuter pga att bensinen inte ville räcka till, så med halvklippt gräs runtomkring mig tog jag fram två favoriter - kladdkaksmuffins och kameran. sen kom tyvärr pappa hem och hittade en onödig bensindunk i garaget så jag var tvungen att avsluta mitt mästervärk...   sen fick jag se en häst också, som jag klappade.


då var det äntligen fredag

-dagen man gått och längtat efter hela veckan!
orienteringsprov hade vi idag och det gick väl bra, hittade alla kontroller men dock inte så snabbt... ikväll ska pappa laga röding här i jonsbo så det ska bli gott, sen kanske jag åker till towe en sväng på kvällskvisten.

en barnslig kväll

vid halv sex mötte jag upp linn på ett lite krångligt sätt för att sedan börja hjälpa till på "fullt hus" som är lekar, aktiviteter och utflykter för barn 10-13 år varje torsdag. med en skara barn tog vi oss till mikans mormor, där även mikan var, och kollade in hennes fräna dockhus. det var verkligen bland det häftigaste jag har sett, flera små rum gjorde av sånt vi kallar skräp. asfränt!
bilder på några av alla rummen hittar ni här!

en kväll med barn

vid halv sex mötte jag upp linn på ett lite krångligt sätt för att sedan börja hjälpa till på "fullt hus" som är lekar, aktiviteter och utflykter för barn 10-13 år varje torsdag. med en skara barn tog vi oss till mikans mormor, där även mikan var, och kollade in hennes fräna dockhus. det var verkligen bland det häftigaste jag har sett, flera små rum gjorde av sånt vi kallar skräp. asfränt!
bilder på några av alla rum hittar ni här!

DM matchen

..vann vi med 3-1 mot stenhamre som inte var så stenhårda som man kunde ha trott med tanke på namnet. det var really funny och vi hade ett rätt så bra lag iår tycker jag! ikväll ska jag passa barn 10-13 år med linn och mikan, ska bli kul.


skola, träning, mat och plugg.

det är typ det jag gör om dagarna, så även idag. det enda utöver det vanliga var att jag och denise beställde hem salami som vi ska sälja i klassen, salami var det ja, salami, salami, salami, jag förstår att du blir sugen. köp av mig, me, yo, ingen annan!


autumn



hemstudiedag

trots att det är hemstudiedag idag så var vi tvungen att åka till skolan och se en film, blood diamond, som var rätt bra! men jag åkte hem efter lunch och har läst massa sidor i "populärmusik från vittula" som helt klart är den konstigaste, märkligaste och underligaste boken jag läst... nu blir det mer plugg.

måndagseftermiddag

idag hade vi en riktig gristräning som var väldigt rolig och skön såhär efteråt. vi spelade även match mot killarna
som slutade ganska jämnt. nu har jag kollat på idol och lite annat skit på teven medan jag tränat in afrikaländer.


rfsu

-bokstäverna I och K funkar inte på det här tangentbordet så man är tvungen att sitta och kopiera dom varje gång...

i lördags sov jag hos farmor och farfar och efter mycket mat, barnen i bullerbyn och en hel del piano stack jag till josse med mikan och pluggade på söndagseftermiddagen. skulle egenligen ha spelat match igår också men den blev inställd. idag började vi skolan 9.20 och åt lunch drygt en timme senare innan vi tog bussen till hennan för studiebesök på rfsu (kondomfabrien). kort och rolig dag med andra ord!



konfaåterträffen

springa, rulla, klättra, krypa, hoppa, trippa, köra och åka linbana var sånt vi roade oss med på sturms igår. dom hade värsta hinderbanan i skogen som var jätterolig att göra. det kändes som att vara med i fångarna på fortet eller något sånt. dock vann "randys kossor" med en ynka poäng över vårt lag "lingongrova"... men vi var rätt bra vi med.
det enda dåliga var att jag kom hem med sönderrivna byxor, oerhört lortiga dojjor och sårig rygg. menmen, sånt man får ta.
tack allihopa för att ni även gjorde detta till en superbra dag! ♥



massa gotta + min fina josefine

= mysigt! ♥

josefine följde med mig hem igår och höll mig sällskap så jag skulle slippa sova ensam i huset (resten av familjen tog en tripp upp på helags). vi laddade upp med alldeles för mycket godsaker och kollade på idol och "på andra sidan häcken". efter våra skönhetssömn blev det film igen och sen muffinsbak. vid ett stack hon hem och jag laddade om för konfa-återträff som ni får höra mer imorgon för nu ska jag åka till farmor och farfar och sova där!


matteplugg..


cuz this is africa

matchen igår vann vi med 3-1 mot edsbyn, i edsbyn.
en skoldag med plugg, inte så mycket plugg, chokladkris, roliga lappar och en faktiskt ganska rolig orientering satt inte helt fel idag. efter att jag skjutsat hem towe åkte jag till farmor och farfar och fick skorpor. nu tänkte jag försöka fixa afrika-arbetet och bli klar med det så snabbt som möjligt så jag slipper sitta sista kvällarna på treveckors...

-google pic

+

idag fick vi i uppgift att kolla på en lite smått konstig film och skriva massa om den, blev klar ganska snabbt ändå så vi köpte varsin sallad på dellan som vi åt framför galna youtube-klipp.

plusdag

Drar till tuva snart och jobbar med ett gäng, hörs på!

*

hemma efter en seg dag i skolan som avslutades med galaxmöte. om ett tag ska jag och robert försöka oss på att laga köttfärssås... sen, träning!

drygt.

såklart så får jag veta att träningen är inställd efter att jag motvilligt släpat mig ner till älvvallen och skjutsen åkt vidare. så då var det bara att börja gå mot kyrkan och spana efter vår svarta renault som mamma kom och hämtade mig i.

10 år sedan nu.

-den 11 september 2001.


ny header.

-tryck f5 om du fortfarande har de snurrande gungorna på skärmen.


klassisk söndag.

idag är det riktigt söndagsväder (kallt, mulet, grått och lite regningt) så jag ska ägna mig åt just söndagssysslor som läxor, träning, fix på rummet och lite städning. ganska skönt med en sån dag varje vecka!


när man känner hösten komma.

jättemysig kväll med mina två kära vänner linn och towe! gick igenom gamla fotoalbum, kikade lite på tur&retur, spelade kort och pratade med popcorn, godis, chips, cola, kakorna jag bakade idag och en massa tända ljus i växhuset.

höstmys

har ägnat nästan hela dagen åt att baka några riktigt komplicerade kakor, städat och fixat växthuset tills ikväll för snart kommer linn och towe och myser där med kaminseldning, gotta, spel och kortspel med mig.

för stora fötter?


-skitskor som spricker när jag sliter och drar i dom för att få på mig en storlek för små...
idag hade vi skolfoto och jag och hanna körde på den lite töntigare stilen med instoppad skjorta, hängslen, fluga och två tofsar på varsin sida huvet! med det funkade fint ihop med dom andra galningarna i klassen som bl.a. var cowboys, sumobrottare, thaiboxare, sheriff och mycket annat trevligt.

torsdag

-inläggen blir bara tråkigare och tråkigare ju djupare jag sjunker i läxträsket känner jag...
vanlig skola, orientering, åkte för en gångs skull buss hem och nu ska jag äta sen match mot mohed 19.00 på älvvallen.


splitternya blåa glänsande sockiplast

det var en riktigt seg dag i skolan, men vi hade iaf kul på musiken när vi dansade och framförde en låt utan musik. efter skolan åkte jag till stenhamre för pianolektion och möttes av en lapp där det stog att lärarn var sjuk... så jag for hem istället och nu ska jag plugga lite innan träningen.

elektropop

jag veeeeeet, alla skriver det överallt, hela tiden och man blir lite trött på det. men han var ju så jävla GRYM!
utvecklingssamtalet idag var lika dötrist som vanligt och med lite tur kanske det här var mitt sista. annars har jag jobbat på om barnkonventionen och lagat mat med hjälp av en sväng macken och en micro. nu tänkte jag ta en paus för familjen jonsson börjar sakta men säkert komma hem till jonsbo vilket nästan gör det omöjligt att jobba bra.

hemskt ju...


oreo

-draaien, likken, dippen!
behövde få lite energi till mitt plugg så jag letade fram några kakor och ett glas mjölk.
'

bajs.

matchen vann vi med 2-0 trots att vi spela skit. för mig gick det inte alls bra även fast jag fick spela på min gamla vanliga position. aja, hemstudiedag imorgon blir bra det med tanke på allt jobb jag har kvar. dock är det utvecklingssamtal också, bajs.

(för att göra inlägget en aning intressantare,)
det är ju bra att googletranslate har koll...


måndag

det var en helt vanlig dag i skolan (förutom sovmorgonen då) och efteråt for jag, linn, josse, löfgren, towe och anton på finess och fika, tog även en snabbtitt på fifty innan vi åkte hem. nu ska jag äta och sen blir det match mot ljusne 19.00 på älvvallen.

-see you later alligator!

söndag

mest hela dagen har jag städat och gjort om i mitt rum varvat med lite läxor. hade även träning men eftersom vi endast var fyra stycken så blev det en timme med 98orna och en timmes skjuta, nicka, göra mål-träning. nu har jag precis kollat på idol med en glasskål i handen och ska snart sova tror jag.

lucy in the sky

imorse var jag riktigt hurtig så jag stoppade i mig en macka och drack ett stort glas juice innan en härlig joggingtur väntade. idag tänkte jag städa mitt rum men robert sover så det är nog ingen lysande idé att starta dammsugaren än på ett tag så jag börjar med lite plugg.


konfirmationen -part3

-efteråt hemma i jonsbo!

har visst glömt att visa den goa' maten och presenterna så nu kommer det!

inköp

två mysiga koftor till den kalla delen av året, en lustig cornflakes t-shirt och lite annat smått följde med mig hem idag.
'

I ♥ planet earth


shopping på köpingen

pallade inte att kliva upp bajstidigt och åka till gävle och handla idag så jag och mamma tog en sväng på ljusdal där det fanns ganska mycket bra just idag. fick med mig några kassar hem som jag kanske visar senare, men nu blir det plugg...

myspys

åkte till josse klockan sex med towe, linn och mikan och käkade grillat som var supergott. sen fortsatte vi till towe där vi såg "hur många lingon finns det i världen?" (som verkligen är awesoooome!) och käkade massa onyttigt. pratade en hel del innan det var dags att åka hem, imorgon kanske det blir gävle med en hög människor, vi får se.


andra september

började dagen med en efterlängtan, rejäl, god frukost som jag med god aptit slukade i mig efter en lååååång sömn.
sen fick jag reda på att den sista januari kommer jag få ett kusinbarn! petra, min tolv år äldre kusin som förövrigt fyller år idag (grattis!), la på facebook ut denna söta bild på bebisens fot i magen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

seriesegrare!

gårdagens match vann vi trots att alla odds var emot oss (nästan hela laget hade varit på lägervecka och kommit hem igår, dom som inte vart på lägervecka var slut ändå och vi hade endast två avbytare)
med tre poäng extra i tabellen blev det avgjort, vi har vunnit segern! trots att vi har en del matcher kvar så kan inget annat lag komma ikapp. hela första halvlek och längre ändå stog det 1-1, fast vi ägde bollen. sen på slutet rullade vi in fyra mål bara sådär. jag själv fick spela topp ett tag också, något jag inte gärna gör om.

skytesveckan

första natten sov vi över i hovra på ett vandrarhem, nästa dag fick vi frukost och ja, bara frukost (plus lite bär och annat gott ur skogens skafferi). vi gick runt i skogen mest hela dagen och sov tillslut en och en i ett slags tält. det var nog det tuffaste jag har gjort, helt själv och med tom mage och allt. men jag överlevde och som tur var hade jag linn i närheten, inte för att vi bröt mot reglerna och pratade med varandra eller så, nejnej skulle aldrig göra något sånt. sen vandrade vi vidare till skyte där resten av skolan var, lekte lekar och hade den årliga lägerelden. jättekul har vi haft med alla sånger i skogen och den härliga humorn vi i klassen delar på, synd bara att det här faktiskt var den sista skytesveckan för oss..

några ihopplockade bilder från facebook...