mondayyyy


När vi kom hem igårkväll åkte vi direkt till ranungen och tog ett dopp. 


När jag åkte till jobbet imorse låg dimman tät i skogarna och över älven. 



Och ikväll har grannarna varit här på grillat, hallon & créme fraiche -paj och annat gott. Nu sitter vi kvar på altanen med massa ljus tända och varma filtar, myyys. 

ÖSTERSUND

När vi möttes på vägen dukade vi upp brunch vid ett fint ställe. När vi senare anlände till stan gick vi någon timme i affärerna innan det blev lunch ute på Frösön. När vi kom till hotellet fick tydligen jag, Anna och Robert dela på ett litet rum medan mamma och pappa fick en av sviterna... På kvällen gick vi ut på finmiddag, traskade runt på gatorna och satt i hotellbaren tills vi somnade. Dagen efter fikade vi på en hembygdsgård där jag och Erica spejade på tanterna som lite halvt livrädda fick syn på vårat gäng och brast ut att vi måste vara "dunderhungriga". Sen skildes vi åt, tog en pizza på vägen och kom hem i lagom tid. 


tuffa farföräldrar, oh yes. 

jobbvecka och ledig helg

I tisdags kom Linn och Josefine hem till mig på fika, ko-safari och en genomgång av gamla dagböcker... I onsdags somnade jag i hängmattan innan fotbollsträning och svalkade mig med nypressad clementinjuice efteråt. I torsdags bakade jag och Anna coconut swirl brownies och kollade på film. Och igår, efter världens åsk- och regnoväder lagade jag chicken tikka masala till la familia och packade resväskan. För den här helgen är jag ledig efter en vecka fullspäckad med jobb och nu sitter hela familjen + farmor och farfar inpackade i minibussen påväg till Östersund där vi ska spendera helgen med kusinerna. En 80års-present till vår fina farfar. 


en fin sommarlovsvecka



En fin sommarkväll förra tisdagen köpte jag och josse med oss glass och choklad, åkte på brännas och tog ett dopp. 


Nästa dag tränade jag äntligen fotboll igen och fick såklart en spark på fotknölen så den svällde upp. igen... 


På min lediga torsdag vattnade jag mammas alla blommor och tomater innan jag åkte på Nore med josse och Sanna. Så skönt och kul att träffa på andra vänner där också. 


Efter jobbet på fredagen stack jag och josse till Ronja i hudik. Vi åt på Texas, köpte hemmakvällsgodis och satte oss på köpmanberget. Sen tog vi ett nattbad på maln med Oskar, Simon och Anton. 


I lördags var det så full fart på jobbet så jag hann inte ens äta min lunch, som tur var åkte jag och josse upp till hjärtvallen efter jag slutat och där bjöd Linn på tacos och paj. Vi badade och pratade hela kvällen innan vi somnade. På söndagen tog vi med oss gifflar, brago-kex och saft ner till bryggan där vi hade det väldigt skönt i solen. När det sedan började regna kröp vi ner i soffan framför hela sverige bakar innan vi for hemåt. Ett par väldigt mysiga dagar i fina fina hjärtvallen! 


Idag var det jobb igen, sen löpträning och backintervaller på måga med laget och efter det tog vi ett dopp på Nore. 
En fin vecka har det varit!


Here's some advice. Stay alive.



Imorse la jag mig på stranden och väntade på att Anna skulle springa på måga så att vi (eller ja, hon. Jag frös redan innan jag doppade tån i vattnet) kunde svalka oss med ett dopp. Sen cyklade vi upp till farmor och farfar där det bjöds på pannkaka. Och här har jag varit sedan dess, mest legat ute i solstolen och äntligen läst klart första Hunger Games -boken efter allt för många och långa pauser. Nu kan jag knappt ligga kvar i solen för jag måste ner och låna nästa bok asap.  

roadtrip



Igår gjorde jag persikosmoothie till frukost och på kvällen kom sanna som jag saknat. Vi tog med oss jordgubbar och ananas och for ut på roadtrip längs skogsbilvägar, upp på berg och mot solnedgången som vi tappade bort lite. Vi fick se två älgar och världens minsta rävunge alldeles ensam. Sen var vi tvugna att vända på världens smalaste väg pga vägbom, så Sanna fick springa framför och bakom bilen och säga stopp efter ca 20cm, så det tog sin tid men vi klarade det galant! Sanna tog med kameran också, så ni kan ju kolla hennes blogg (sannahld.devote.se) för exklusiva pics. 
Idag efter jobbet slängde jag mig nästan ut i solen där jag låg och läste någon timme. Sen cyklade jag ner på måga för löpträning + backintervaller i sand med laget och det var faktiskt väldigt kul! Att ens kunna träna efter någon vecka med en envis förkylning och hälseneinflammation var en sådan lättnad. Svettig for jag hem till farmor och farfar där de bjöd mig och Anna på bullar och skorpor, farfar virade in sig i filten trots 20 grader och kvällssol, vi spelade piano och kollade på allsången. Imorgon ska jag verkligen ta vara på att jag är ledig och väderleksrapporten ser lovande ut. 

18års i skästra



I lördags efter jobbet (där jag panikade & stressade sönder när jag skulle stänga, som jag inte gjort på ett år, och kunderna aldrig ville lämna) hann jag andas lite innan jag hämtade upp mikan och åkte till skästra på fest. Vid tre var vi de sista som lämnade lokalen och åkte vidare till Ljusdal där vi hängde på ett märkligt ställe innan pappa hämtade mig halv fem, stackarn. Men världen är så fin vid den tiden, så vi ville knappt gå och lägga oss. 

sommarfest i köket



Igår bakade jag även lingon & vit choklad -biscotti innan jag skjutsade ner Anna på kicks och åkte och handlade med mikan och josse. Vi lagade fläskfilé och snackade skit, sen ordnade vi våran egna lilla sommarfest och dansade runt, mycket trevligt. Dock var vi tvugna att gå hem tidigt för imorse var det jobb som gällde igen och det tog emot lite när solen stekte utanför källarfönstret hela dagen. När jag kom hem la jag mig i solstolen direkt och somnade en stund, välbehövligt och skönt. Hälsade på farmor och farfar en sväng och fick motvilligt tacka nej till allt de ville bjuda på, för nu väntas grillat med pappa och hans kompisar.. 




nybakad filmjölkslimpa



Trots ledig dag vaknade jag tidigt så jag bakade bröd och kokade grahamsgröt innan Anna och mamma vaknade. I väntan på att de ska komma hem med ingredienser till nästa bakning har jag gjort ansiktsmask, diskat och tvättat. Det blir en sådan dag idag, hemma med olika sysslor, innan jag ska iväg och träffa josse och mikan senare. 

2 juli

Igårkväll gick jag en långprommis med josse och efter det fikade vi framför allsången. Idag har jag jobbat och sedan promenerat till fotbollsplanen där mina tjejer tränade medan jag snällt fick sitta och kolla på, och på slutet agera målvakt, hoppas verkligen att hostan försvinner snart. Sen traskade jag genom skogen och över åkrarna hem till mammas grekiska biffar. Skjutsade ner Robert och konstaterade att hypen man får när man tar körkort och vill köra alla bilar hela tiden, har lagt sig. Men men, solnedgången var iaf sjukt fin. 


solens återkomst



Första jobbdagen fick jag köra bröd och bullar till caféet i Järvsö, lära en ny tjej hur man gör alla olika mackor och köra ut mackorna till mackarna i Färila och Ljusdal. På kvällen satte jag igång att storrensa garderoben och herregud vad mycket fula kläder man köpt genom åren... Idag har jag varit ensam hemma, ägnat mig åt att beställa bilder, gått en promenad (verkligen så fort solen kom fram, temperaturen äntligen visade 20 grader igen och solstrålarna värmde så skönt mot kinden) och plockat blommor. Fint.