stressig vecka

Denna otroligt långa vecka har jag i princip bara jobbat. Hela dagarna. Varannan dag har jag tvingats kliva upp innan 06, och varannan dag har inte hunnit mer än hem innan jag åkt på träning, duschat och sedan kollat fotbolls-EM. I måndagskväll kom fina mikan hit och lagade sjukt god mat med mig, Robert och Martin. Sen bakade vi historiens snabbaste och godaste kladdkaksmuffins enligt eget recept, spelade in vines på min bakgård, fick igång vår gamla 740 och fångade en fjäril. Sen skjutsade jag och Robert hem henne och cruisade runt i natten till skön musik. På tisdagen var vi bjudna över till grannarna på grillning. Jag fick agera lekledare åt barnen, en varsin häst klev på min och Williams fot och så myste vi på altanen med varm oboy och nyplockade jordgubbar. På onsdagen kom min vän Linn på att vi skulle springa och sedan mötas på Nore för ett dopp, men jag var så slut efter jobbet så jag cyklade ner istället. Resten av mina lediga timmar har jag fyndat på loppisar, gått runt i min übersköna jumpsuit från malta med håret i slarviga knutar och kollat på så jävla mycket chuck. Och ätit för mycket godis och kakor. Fy. 
Just nu sitter jag på en fullsatt buss till hudik där jag ska möta upp Jjosse, Sanna och Mikan och gå på hudikkalaset som jag hoppade igår pga min sjukliga trötthet efter veckors sömnlöshet. Ändring på det. Ska sova som fan, sluta stressa, få till min träning på riktigt och bli frisk, för my life is a mess nu. 
 
   
 

Flykälen

Efter ännu en jobbvecka fick jag åka iväg på en mysig resa till flykälen. På fredagen tog jag och Linn bussen upp till Östersund och därifrån skjutsade Vibeke oss till flykälen där mikan och josse redan var. Vi bodde i en liten stuga på mikans farmor och farfars gård, åt mer godis och chips än mat, var på pubkväll och danskväll, ägde ut dansbanan, kollade på traktorpullingen, jobbade i ett hamburgetält, umgicks med Marcus och Pontus från Bräcke och Sundsvall, fick se halva släkten ottosson, lekte i klätterställningen, åt remmar tills vi blev blåa om tungorna, frös ihjäl hela tiden, gick i kohagen och hade det bara bra.


när halva juli gått

Halva juli, halva sommaren och mer än halva jävla året? fy.
Kanske jag borde starta en matblogg istället då det är vad som täcker upp ca 90% av mina bilder. Hur som, denna vecka har jag bara jobbat jobbat jobbat. Fick avancera upp mig från att göra mackor till att baka och stå i kassan vilket var superkul. På mina lediga timmar har jag snickrat och byggt saker med pappa, bakat amerikanske choklad- och blåbärsmuffins, övningskört i massor inför min första körlektion som äger rum imorgon, tränat, städat på borgen, gjort pizzor som blev ultimat matlåda, plockat mybär som vi kokat till sylt och ätit med glass och hjälpt mamma med inbjudningskort (som hon började skriva i comic sans:/ så jag var helt enkelt tvungen att ta över). Och juste, i söndags kom först vår extrfamilj från Sandviken förbi på en snabbfika och tätt därefter kom Linn, Mikan och Josse hit med sina familjer. Vi visade massvis med bilder, filmer oh berättade saker som vi själva skrattade mest åt. Helt jättetrevligt.
I detta nu sitter jag och snapchattar, redigerar bilder och är värsta exalterad över gud vet vad. 
 
 
 
 

sommarlovsvecka

hela denna vecka har varit en nödvändig hemmavecka med mycket tid med familjen. En dag lunchade jag, pappa och Anna på hembygsgården och åkte på loppis. En annan dag var jag på Nore med Linn, Towe, Sanna, Maja och Matilda. En tredje dag lånade jag annas byxor och kollade i gamla fotoalbum. En fjärde dag snickrade jag små skyltar till mammas tomater i växthuset. En femte dag (natt) sov jag i 15h med låg feber i kroppen. Två dagar tränade jag fotboll och konstaterade att det är det bästa som finns. Två andra dagar letade jag tillsammans med min familj upp ödsliga myrar där vi plockade myrbär och fick se många björnspår, älgspår, vargsspår, en räv och en åsna. Tre dagar har jag jobbat på kakfén i färila. Och alla dagar har jag ätit asgod sommarmat.
Idag ska jag städa upp på mitt rum och baka innan jag och mina systrar ska visa bilder från Malta för våra föräldrar.


hemma

Och så var detta äventyr slut.
Det kommer aldrig någonsin gå att beskriva med mänskliga ord och meningar hur jävla
underbart/kul/lärorikt/viktigt/fantastiskt/legendariskt/galet/enastående/vackert/bäst MALTA2013 blev. Resan som vi i månader har längtat och taggat till, och som vi nu äntligen äntligen fått upplevt. Jag ska åtminstone göra ett försök att återberätta viktiga delar av resan, både för er och min egen skull. Men inte förrän jag har hunnit bearbeta alla händelser och fått ordning på alla tusentals bilder som både jag och mina 3 systrar tagit. Det ryktas även om en film då jag lånade med mig min brors GoPro och filmade flitigt mycket av det vi gjorde. 

Men som sagt, malta-inlägget kommer senare, förhoppningsvis denna vecka, för sen jag kom hem har jag haft fullt upp med sommarjobb, köksrenovering, träning och uppackning, och detta kommer fortsätta vara lite av min vardag de kommande dagarna.

puss, älskar hela världen atm ❥

 


what happens in malta..

...stays in malta.
( ↑ den officiella ursäkten för allt galet som görs i detta land )
 
okej, så just nu sitter jag på en iLab-lektion i Malta och skriver på ett tangentbord utan å-ä-ö vilket innebär mycket ctrl-C och ctrl-V. Upptäckte nu när jag gick in på min blogg att jag innan avfärd inte skrev något inlägg om att ''hej, nu drar jag och mina tre favorittjejer till malta i två veckor, hörs!''. Men, som ni kanske redan märkt, nu är vi inne på andra veckan av språkresan vi planerat i så många månader och det här är bland det roligaste jag gjort, om inte det allra roligaste. Vi solar och badar mest varje dag, äter mycket god (och mindre god) mat, går i skolan några timmar om dagen, lär oss mest engelska men även andra språk, skaffar internationella vänner, shoppar, partar, gör galna saker, äter milka och chips i mängder och har (för det mesta) så jääävla kul!! vill aldrig lämna detta land och avsluta denna resa, men på ett sätt ska det faktiskt bli skönt att få komma hem till svensk mat, svensk trafik, min säng, familj och vänner.