första advent



Äntligen lite finare väder och en adventsstjärna i fönstret, dock ingen snö än så länge.  
 
 
I fredags förfestade vi hos Oscar och på kvällen spelade AronChupa och hans syster på järnvägs så självklart åkte vi dit och rejvade sönder. 
 

Har även knegat intensivt fredag, lördag, söndag, spelat kort med Albin och hämtat Anna i hyttebo  (som vi hade liite problem att hitta till). Är nu helt slut, så ska sova innan klockan slår december. 

inga fler värdelösa dagar


Igår hade vi röda korsets ungdomsförbund på besök som lärde oss om hur det är att vara flykting, svårt att föreställa sig hur hemskt det egentligen är. Några lektioner senare gick jag hem från bussen precis efter solnedgång. På kvällen pluggade jag inför prov och käkade tomatsoppa innan fyspass. 


Imorse hade vi provet som tog över 2h med ett antal brandlarm och mycket skrivande. Sen fick vi godaste lunchen - stekt lax!! innan jag och josse fick skjuts av Linn ner på pace. Ett armpass och sen kunde vi åka hem när det fortfarande var ljust (och jävligt fint) ute. Bakade filmjölkslimpa och chillade, snart måste jag fortsätta plugga. 



en ännu värdelösare tisdag

Ännu en skitdag, trots att solen äntligen kikade fram. Har gått runt och varit arg och irriterad pga värdelöst plugg och ointelligenta människor, men det börjar gå över nu, tack och lov. Ikväll ska jag bara plugga plugga plugga.

en värdelös måndag

Igår åkte vi hem med en vinst (och nya skrapsår på mitt ben, as usual efter konstgräs-matcher) i bagaget. 3-1 mot Bergsjö och fy vad kul det är att spela fotboll på gräs igen efter några veckor i idrottshall, dit vi återvände ikväll för träning. Annars har denna varit trökig. Har inte haft ork till att få någonting alls gjort och nog är det väl tragiskt när ett par fröknäcken med skinka, avokado och jordnötssmör på var det bästa idag.  


Birsta



Igår tog jag, Anna och mamma en tripp till Birsta och där det snöade som värst (och då även var som halast) sladdade bilen framför oss ner i diket. Efter några timmar på Ikea kom Erica och gick i affärerna med mig. Hittade äntligen en kappa och en kimono, så nog var jag nöjd när vi sedan käkade julbord på Ikea innan hemfärd. 


Åkte direkt till mikan på förfest med gänget, sen vidare på stadt där vi kunde dansa hur vi ville/shota tillsammans och bara hänga. Sen åkte vi på hemmafest en sväng, men jag åkte hem ganska snabbt för att sova. 



Idag har vi byggt ihop soffbord och fixat i vardagsrummet. Har även spelat piano med Anna och fått påhälsning av farmor och farfar. Nu är jag påväg till Iggesund för första matchen i inomhusserien.  

hudik



Idag var vi komplediga (inte mkt skola denna vecka och skönt var väl det) så jag tog bussen till hudik. Fick åka på två däckverkstäder med annans bil innan jag lunchade på jambo med josse. Efter att ha gått lite på stan fikade vi med Sanna på Åhléns nya fik. Sen hämtade jag Anna och så åkte vi till hennes lägenhet och lagade pumpasoppa tills mamma kom dit. Till efterrätt bakade vi brownies och nu blir det soffhäng framför idol och Hellenius hörna hela kvällen. 

mockingjay



Förra fredagen kom familjen Bergqvist till Ljusdal så efter lite häng i Nore tog jag och Erica bilen och cruisade runt. På lördagen fyllde farmor 75 år, så det firades med hennes nya favoriträtt (tacos) och tårta med släkten. Sen lockade vi ericas långa hår i någon timme innan de åkte hem. 


På söndagen följde jag med pappa till skogen och röjde. 



Till kvällsfika testade jag att göra raw food glass av avokado och bär. 


I tisdags var jag ledig, så då passade jag på att baka biscotti och fota till mitt gymnasiearbete, varvat med pianospel såklart. 


En dag gjorde jag pumpasoppa och det var så himla gott! Sen iväg på fotbollsträning. 


I onsdags kom Linn till skolan med ett körkort (så grym!!) så det firade vi med kina- och sushibuffé. Sen köpte vi godis och stannade på skolan och förberedde inför kvällen. 


Då var det dags för öppet hus på skolan där vi försökte ragga elever till media. Vid åtta åkte jag på träning där Carina körde världens pass med oss (har träningsvärk i varenda centimeter av kroppen nu) innan vi spelade lite fotboll. 


Igår åkte jag på pace efter skolan och tränade lite lugnt, sen hem och åt knäckebrödspizza till lunch. Till middag gjorde jag couscous-pytt med räkor (gött) som jag fick slänga i mig innan jag, linn och Leon åkte ner på skolan för att fixa en utställning. Dock var skolan låst och media larmat, så det sket sig helt.. 


Då åkte vi hem till Linn istället och kollade slutet på andra filmen innan vi åkte ner på bion och såg tredje filmen: the Hunger Games: Mockingjay - part 1. I två timmar satt vi fastklistrade framför duken och it's killing me att vi nu måste vänta i ett helt år på fortsättningen. Den var så bra och så spännandeeee! Sen följde jag med hem till Linn en sväng och lyssnade på soundtracket (men inget klår det till catching fire). 

onsdag


Idag hade vi en ynka föreläsning på skolan, så vid halv elva kunde jag möta upp farmor på Ica och storhandla med henne. Sen följde jag med hem till dem och fick lunch, spelade piano och drack kaffe. När jag kom hem gjorde jag granola och energibollar, kollade på hela Sverige bakar och pluggade (vilket gick förvånansvärt bra, kanske beror det på att jag får plugga om något jag tycker om, nämligen coldplay) 

mazariner



Efter senaste avsnittet av hela Sverige bakar blev jag (som alltid efter att ha kollat på bakprogram) fruktansvärt sugen på att baka. Denna gång gjorde de mazarinkakor så igårkväll ställde jag mig och bakade något jag egentligen inte alls tycker om; mazariner. Några med bär i, några med äpple och havre i och några helt vanliga. Och faktiskt blev de rätt goda, samtidigt som mitt bak-behov stillades en aning. 

måndag och tisdag



Måndagen blev en hes dag i skolan där jag försökte att inte prata så mycket (gick väl sådär), massa C-vitamin, te och äppelpaj framför fotbollsgalan och vila från fotbollsträningen. 


Idag var den finaste (men även tröttaste) dagen på länge. Har precis bjudit familjen på lax med citronpotatis innan de for iväg och lämnade mig ensam med det nystämda pianot, precis vad jag behövde ikväll. 

tifgala, maskeradfest & utgång

På lördagen hann jag med allt detta, i över 10h höll jag igång och hade så himla kul varenda minut. 


Klockan fem hade laget förfest hos Emelie, sedan åkte vi till yg för tifgala som det så flådigt hette. En buffé, prisutdelning, sjuka rollspel, dans i massor och väldigt bra människor. 



Sen vidare till Tuva där jag hann vara i ca en halvtimme, tyvärr utan att klä ut mig till Top Gun.. Efter det drog vi ner och velade mellan stadt och järnvägs, så tillslut delade vi upp oss. Dansade mest hela tiden och tillslut kom resten av tjejerna så vi kunde dansa ihjäl oss tills de stängde. Då bevittnade vi slagsmål och hängde utanför Ergüns innan Sanna och Albin skjutsade hem mig. Nattkäk i form av glass, hallon, chokladsås och te för att lindra en förstörd hals. 

På söndagen vaknade jag nästan helt utan röst, men efter att ha hinkat te, slevat i mig honung och knarkat halstabletter betade jag av ett 7h-pass. Svängde förbi Nore och grattade farfar och sedan hem för att gratta pappa. 

lite av varje



En salig blandning av massa gott till sovmorgonsfrukost i onsdags.


Janssons-fika med Linn och Mikan som satt mycket fint. 


Lövbiff-, färskost- och champinjonsmiddag till hela familjen. 


Te och kvarg i favorithörnan efter en utmattande fotbollsträning med styrka och kondition. 


Röjning i skogen efter 2 torsdagslektioner med gulaschsoppa, äggmackor, korvmackor och varm choklad som fika. 


Chokladboll, greys anatomy och en slutkörd Frida efter konditionstest på idrotten och rushigt kvällsjobb. 


Kvittorensing som fyllde hela bordet och väckte shoppingminnen från Gothia, Tyskland, London, Spanien. 


Ett par shorts som fick nytt liv med hjälp av symaskinen. 

Och utöver det: plugg, ett växande avokadoberoende, flera tallrikar gröt och träningsvärk i hela kroppen. 

4 november

En seg och typisk november-dag med regn, regn, skola och plugg. Nu lyssnar jag på gamla idol-deltagare och fryser, samt längtar till detta nu när regnet övergått till snö:
 
 

måndag

Så var vårat sista höstlov över, lite trist men längtar bara efter vintern just nu. Idag hade jag bara en lektion vid 11 så efter det åkte jag och gymmade. Sen åkte jag och Robert till farmor och farfar och fick lunch, spelade spel och drack kaffe. Ikväll är det äntligen dags för fotbollsträning igen efter några veckors uppehåll och som jag har längtat! 


HALLOWEEN



I torsdags tog jag och pappa med oss godaste fikat (varm choklad och looslimpa med fäla-korv) till skogen och röjde. När vi kom hem somnade jag på kökssoffan och vaknade till att pappa bjöd på plankstek. 


På kvällen var jag ner på spöknatta med Linn och Matilda. Kollade i affärer, på marknaden och fikade på Janssons. 



På fredagen var jag bara hemma och tog det lunt med mamma, pluggade lite, jobbade hela kvällen och fick hem en playsuit som var för liten. 


Hela lördagen fixade jag med min utklädnad och lockade mitt hår innan grannarna kom över på middag. 


Sen åkte jag till Linn på förfest med sjukt bra tjejer. Fixade (förstörde) oss några timmar innan killarna kom. Sen vidare ut på järnvägs där vi missade gratis inträde med 8 minuter... Men det kunde jag ute bry mig mindre om, för jävlar i helvete vad kul vi hade. Dansade mer än någonsin, hade lite problem att känna igen folk, käkade strips på gatan och somnade bredvid min josse. 



Imorse bjöd hon på god frukost innan vi åkte med Hanna hem till Linn en sväng och hämtade grejer/utredde gårdagen. 


När jag kom hem bakade jag lemon curd- & hallonmuffins med vit choklad som blev efterrätt till Annas födelsedagsmiddag. Och det är väl vad jag har ägnat mig åt ikväll; umgåtts med familjen och farmor & farfar, gett presenter och ätit gott. 


Till kvällsfika åt vi nya start-flingorna med blåbär och kollade partaj. 
Nu: mycket sömn.