Gotland

Har egentligen haft många tillfällen att blogga men jag har inte p-a-l-l-a-t.

Hursom. Nu sitter vi åter i bilen men denna gång påväg hem. Denna veka med familjen (minus Robert som var hemma och jobbade) har varit mycket mycket fin. Vi har bott i en stuga utanför visby och bl.a. lyssnat på Adolf Fredriks gosskör (som sjöng euphoria tsm med loreen på esc), cyklat många mil, kollat utanför lummelundagrottan (mamma hade ingen vidare lust att gå in..), spelat volleyboll och fotboll, åkt ut på Fårö, badat i havet, spanat in raukar, köpt varsitt läderarmband, plockat vallmo, skådat äkta tåbira (ölflaska formad som en fot), ätit godaste visbyglassen, plockat smultron, kikat i affärer, ätit mycket god mat, promenerat längs kullerstensgator i hela stan och sett en hel del fint. Och jag har bestämt mig att i Visby, där ska jag bo åtminstone någon gång i mitt liv.



Mot Gotland

Hela torsdagen spenderade jag i Gävle där jag sprang runt i regnet, köpte en massa nödvändiga kläder, träffade på Sanna, Elin och Hanna och mådde sämst. Både fysiskt och psykiskt. Igår fortsatte jag med packningen, sydde om lite kläder och gjorde några ärenden på köpingen med mamma. Hann sova ynka tre timmar inatt. Klev upp halv fyra, hämtade Anna i hudik och nu är vi påväg till Gotland med fyra cyklar på bilen. Försöker sova ikapp lite, men hur jag än sitter är det obekvämt.


heldagsfirande

I tisdags stekte jag och Anna mackor med ägg, ost, skinka och sallad som vi åt ute på altanen. Vi båda somnade till en timme i solen innan hon hjälpte mig att packa packa packa. På kvällen spelade vi match mot njutånger på hemmaplan och vann med 3-1. Igår firade vi mikan från 14 till 00 med lunch, jordgubbar och glass, presenter, kubb, en sväng förbi stenhamres bal, cyklar som tolkade bakom moppar, volleyboll med killarna, fiskmåsmatning med ostkrokar, marshmallowsgrillning och altanhäng. Nu sitter jag på tåget mot Gävle där jag ska shoppa nödvändigheter inför Malta.


MIKAN 17år

Igår var det en ovanlig dag, för igår fyllde en fin dam år. Mikan min mikan, den störda, fula, sjuka, galna, osmarta, men också fina, omtänksamma, starka, förstående och helt underbara sis jag har fått chansen att lära känna och komma nära de senaste fyra åren. Du är bäst. ♡

 


födelsedagsfirande i efterskott

Hela dagen har jag tvättat, diskat och städat här hemma, skrivit packlistor och läst igenom alla EF-papper. Så nu känner jag mig lite mer redo för språkresan vi åker på om två veckor. Till lunch fixade jag en varm macka med stekt ägg och bacon, inget fel med det. alls. Framåt kvällen kom farmor, farfar och Anna hem för att fira Robert lite i efterskott med smörgåstårta, fruktcocktail och schweizisk choklad som mamma köpt med hem i mängder. 
 
    
 
Ovanligt med övervägande matbilder (nej), men det är det bästa i min vardag.

10 juni

I förrgår kom mikan hit på äventyr i ko/fårhagen. Vi muade och bäade ihop med djuren tills Sanna Nyberg kom. Då tog vi fram glass, frukt och godis och kollade på en typisk amerikansk high school-film. Spelade lite kort också innan de åkte hem och jag kollade på chuck. Igår grillade vi jättemycket gott på altanen till lunch och spelade lite volleyboll. På kvällen fixade jag middag till min sjuka bror, sen övningskörde jag och pappa upp till tallåsen och tränade skott. efter någon timme sprang jag hem och åkte iväg till mikan med mina systrar. Där gick vi en mycket god glass, planerade inför malta, spelade in vine's och taggade till jullovet med jullåtar och twitterspam. Sen tolkade linn hem med cykeln efter min moppe, så kul. Idag har jag ätit bananpannkakor till frukost och kollat på dåliga serier på tv:n.


segelflyg

igår spenderade jag lite kvalitetstid med pappsen. vi tog motorcykeln till flygfältet och segelflög därifrån över ljusdal, färila och jonsbo. kände lite på molnen, körde i 150km/h, stryde planet själv och hamnade i en regnskur. sen åkte vi vidare till färila och kakfén och fikade innan vi åkte över berg, genom skogar och under vägbommar hem igen. min pappa är bra han.
 
 

övernattning på en altan

för en vecka sedan bäddade vi fint och dukade fram gott på josses altan för övernattning, kuddkrig, tjejsnack och mycket skratt. väcktes till en ljuvlig frukost och regnsmatter mot rutorna. en helt perfekt natt med mina systrar ♡
 
 

SOMMARLOV

Äntligen är jag fri. Fri från skola, läxor, måsten, tider att passa, press och stress.

Jag tänker inte redogöra varje dag för sig den senaste veckan, men i stora drag har jag hunnit med detta:

• pluggat tills solen gått upp flera kvällar i rad vilket resulterade i en uppsats på 28 sidor och betyg A
• övernattat på josses altan med chips, godis och tjejsnack
• tagit hem sista placering i volleybollturneringen på skolan med ett ihopkrafsat lag
• följt studenterna genom stipendieutdelning, utspring och flak
• varit på davids studentmottagnig
• firat sommarlov med en kväll hos josef, utanför stadt, i en etta på gärdeåsen, på jonas altan och överallt genom ljusdal till fots
• kramat på mamma som mitt i natten (egentligen morgonen) åkte till schweiz
• i princip bott hos mikan
• spelat fotboll och volleyboll med hennes bröder och deras vänner
• tandemcyklat på en vanlig cykel genom köpingen
• ätit alla frukostar utomhus
• tagit årets första dopp i ranungen
• vunnit hemmamatchen mot bergvik med 3-0
• kommit hem till en full parkering då sveriges match var på tv:n
• konstaterat att detta efterlängtade sommarlov är så igång


1 juni

gaah, can't believe att det redan är juni!! De senaste dagarna har varit asjobbiga men samtidigt lite roliga. Jag har fortfarande min samhällsuppsats kvar och har många nätter i rad nu stannat uppe till sent, vaknat tidigt och knappt sovit en blund. I onsdags anlitade jag grannflickan linn som modell till min fotouppgift med tema säng. Sen dess har sängen stått mitt i rummet under fönstret och det är faktiskt underbart att vakna av att solen lyser in. I torsdags invigde jag mina nya fotbollskor och så åkte mamma och pappa till Sundsvall. Igår hade vi våra sista lektioner, spelade volleyboll på idrotten och skådade mösspåtagning. Efter skolan åkte jag till färila och planerade mitt sommarjobb, handlade på Ica och köpte en liten present till Linn som tack för att hon ställde upp som modell. På kvällen cyklade jag, iklädd svart klänning och röda läppar, med Josse, Mikan, Sanna och Henke ut till Sanna i kaven på ferre. Och nog trodde man att alla kände alla här i Ljusdal, men icke. Där fanns hur många som helst jag aldrig sett förr. För en sekund blev jag lång som en gud i sannas klackskor bredvid mina kortaste vänner. Efter några kaotiska timmar cyklade vi runt på Ljusdal med grabbarna och hamnade tillsist på Jonas altan med en Marabou, en kortlek och en Macklemore. Idag är det som sagt juni och om någon timme åker jag på balen med fina vänner och fotar.