packar..

inför en sista lägervecka i hovra/skyte med bästa klassen! har vart på ljusdal idag med mamma och handlat förnödigheter. har även fixat gamla låtar som alla kan sjunga med till på mobilen.

lördagskväll

matchen ledde till seger med 2-1, och jag spelade vänster yttermitt?!
åkte iaf direkt hem till josse efteråt och duschade och åt, sen följde vi med towe och mikan på ergüns innan vi for ner på rosehills där bl.a. djara och våran lärare barret spelade och sjöng. träffade massa trevliga (och mindre trevliga) männsikor som gjorde kvällen jätteskoj! hann även med en bulle på statoil och ungefär två minuters tv-tittande hos mikan innan jag åkte hem.

konfirmationen -part2

- utanför kyrkan



konfirmationen -part1

-inne i kyrkan

thihi, roberts poetiska bön...


sjugosjunde augusti

kvällen igår var supermysig! först tog vi en sväng på dellan och köpte godis, sen hem till mikan där ett helt gäng pojkar satt i vardagsrummet och tittade på fotboll (jag kan även tillägga att vi, som satt en våning nedanför och kollade på film, hörde klart och tydligt när det vart mål...). 
halv ett idag beger vi oss till mohed för match, hörs på!


mys!

-ska fixa mig sen drar jag till mikan med josse oh towe!

frida är...

jo tack, jag vet!

nä, men jag ladda hem några fräna pixlar från den här bloggen som kan va bra att ha. (bl.a. pratbubblan och pilarna)
dagen idag har rullat på med gruppmässa och så fick vi reda på att vi kommer dö i skyte, typ. vi ska tydligen bygga vår egen boplats och sova en och en i skogen, men det blir säkerligen mysigt! (med lite ironi i ordet mysigt...) men jag tycker det ska bli häftigt iaf. ikväll ska jag nog hitta på nåt med jossi och towis, så ni vet.
'


i den svart-gula tröjan

Spelade en asbra, spännande match som vi vann med 4-3! jag spelade för ovanlighetens skull högerback men det gick bra för dom två första målen gjordes på mina inlägg.

korsikorsikorskrogen.

skolan idag va faktiskt riktigt kul idag, det kan vara buset på rasterna som gjorde det men jag är inte riktigt säker..
ajaaaaaa, kvart över fem kommer moa och hämtar upp mig för klockan sju ska jag spela med krogens damer!

plus / minus

+ skyteveckan
- snart dags att packa till skyte
+ lägerelden i skyte
- överlevnadskurs i skyte
+ konfa återträff snart
- konfan är över
+ endast 10 veckor till höstlov
- hela 10 veckor till höstlov...

istället för träning

idag hade vi turen att få sluta tidigare och tur var väl det, annars hade jag inte hunnit klippa gräset och äta glass innan det var dags att leka städtant på älvvallen. fast för mig, josse och alva var det ganska kul, för vi hade en kundvagn, karlar som blängde och en hel massa humor.
'
josses bild.

mysiga höstkläder


en dag med flickorna

började med att se film på skolan och sen var det hemstudiedag och eftersom vi inte har så mycket jobb så passade jag, mikan, josse och linn på att se film, äta pizza och prova kläder på hanna's. sen tog jag en flygtur med far över ljusdal och så.
'
om ni undrar så har jag hittat en superbra app på htc:n som är nästan som instagram, använd på bilderna högst upp.

life is good.

efter en träningen som var sådär skönt jobbig blev det tacos i jonsbo och nu tänkte jag lägga mig i tid så jag får sooooova länge. imorgon är det hemstudiedag då vi ska vara på skolan ett tag och sen ska jag hem till josse och busa med kameran!

konfirmationslägret i bilder.

ett antal bilder som visar lite av det vi gjorde, mer bilder finns på facebook!
'
några av lapparna som vi satte på rutan vid omkörning, för oss som var med är dom fulla av humor!


nians första sovmorgon

jappjapp, ändå lyckades jag komma lite sent men det gjorde liksom inget...
har jobbat på riktigt idag och sett en hemsk, sorglig film. åkte även buss hem för första gången i år (orkade inte riktigt ta moppen i det trista vädret som var imorse). snart far jag på träning och så, hörs hay!
'
och för att inte deppas ner helt av detta väder så lägger vi in en liten solig bild från konfirmationslägret.

konfirmerad!

tack alla underbara människor som var med och alla som var där och kollade på och gjorde det till det absolut bästa!

i kyrkan blev det massa finsång (bl.a. av linn som var supermegabra), teater, kollektuppsamling, babbel och sånt som det brukar vara i kyrkan. på vägen ut spelades värsta fräna låten som vi önskat på kyrkorgeln, sen blev det fotografering. mycket fotogrefering. väl hemma igen väntade go'mat med familjen, farmor, farfar, moster, martin, helen och marina och efterrätt på det. presentöppningen var också kul, men vad jag fick visar jag senare, även bilder från kyrkan kommer upp då. mycket mat gjorde frida trött så direkt efter att alla åkt hem somnade jag på soffan och vaknade alldeles nyss, skööööönt!

en dag på församlingsgården

idag har vi övat inför konfirmationen som är imorgon, sen har vi tittat på kistor fulla med döingar och på kvällen kom föräldrarna och vi visade bilder, babblade, tävlade i bla. "skapa en mumie på snabbast tid" (bild här nere) och frågesport. sen avslutade vi med vår älskade tidningslek, kommer sakna den när detta är över!
'
sen måste jag även tillägga att mitt finfina lag åkte till stugsund idag och tog hem DM-guldet utan problem, edsbyn vart helt överkörda med 10-0 !
'

bakning


jag borde satsa på det där med korvförsäljning!

eller hur var det nu?
efter skolan tog jag och sandra mopparna med josse och hanna bak på ner till älvvallen. där tog vi över som korvförsäljare efter jonnah, öhman, matte, hanna ferm och amanda hansson och det va rätt skoj faktiskt. jag informerade folket om att "här finns det korv" "kom och köp" "endast tjugo riksdaler", hanna grillade korven och välte ketchuphängaren, josse slängde drickor i marken så dom sprutade på mig och sandra gick runt och kollade på lastbilar, ett bra team med andra ord!
när vi avslutat vårat pass gick vi runt med leon, marc och jimmy i alla tälten och tiggde godis och kepsar (assnygga).


josses bild.

min första dag som niondeklassare

nu är vi äldst på skolan med nya sjuor att ta hand om, gick i skolan till tolv och sen tog vi en fika på finess jag, linn och josse!

imorgon börjar skolan

på sommarlovets absolut sista dag har jag hunnit med några ärenden inför konfirmationen med mamma, träning och mys med ett gäng på nore! det sistnämda hade vi tänkt skulle bli jättemysigt med marshmallowsgrillning, kortspel och massa skönt snack men utan varken ved eller tändare (förutom leons iphonetändare) plus lite regn så blev det ganska värdelöst, men kul ändå!


en tisdagskväll i augusti

det blev totalt nittiofem bilder från lägret, några av dom kommer nog upp på bloggen imorgon men resten hamnar på facebook.
förresten så krossade vi delsbo ganska rejält med 7-0 idag, så nu är vi i finaaaaal!

bullfika och photoshop

dagen har hittils varit lat med bullbak och lite städning på rummet, nu ska jag ta tag i bilderna från lägret och än så länge har jag kollat igenom 184 av 674 bilder och jag kan säga er att detta kommer bli tufft för jag har redan valt ut 28 bilder...


behind the scenes

efter att jag kollat igenom bilderna med mig och erica på stranden insåg jag att dom flesta var just såna här halvflummiga charmiga bilder...
'

erica och jag 2



work in progress

"kvinnan med den röda hatten" hade passat som rubrik om detta var en film, men ack sån otur att det endast var jag och erica som busade på stranden.


GOTHIA cup 2011



erica och jag 1

bilderna är ericas och dom beskriver lite av det vi hade för oss sist hon var här.

bildbomber

eftersom tiden har gått åt till annat under sommarlovet så tänkte jag försöka lägga upp en hel del bilder som världen inte fått sett än, som t.ex. från när erica var här, gothia, konfirmationslägret och ev något mer..

konfirmationslägret

jag har tillsammans med ett helt underbart gäng spenderat en vecka på båten shalom i östersjön. vi har badat varenda dag, utforskat en och annan ö, busat med theo och david mest hela tiden, ätit fika och godis i mängder, seglat i stora vågor så att hela båten lutade, lekt barnsligt roliga lekar, bokstavligen dunkat sönder högtalarna i minibussen, blivit moonade av några grabbar på E4:an, missbrukat låten "fest hos mange" och orden "kaos" och "chilla" och två alldeles speciellt grymma saker; det galna äventyret på ica med olov, mikan och albin (det kan vara så att vi red på osynliga trollkarlar dit, men ingen vet riktigt...) och när vi lurade theo totalt på vägen dit att jag var en 18-årig tjej som hette frida pettersson, men mer om det senare...

tack tack tack tack tack alla underbara människor som var med och gjorde den här veckan till en av de bästa i mitt liv!
det kommer bli så sjukt jobbigt att lämna er alla på söndag..



bild från shalommission.se

konfirmationsläger

just nu sitter jag nog i bilen påväg mot oskarshamn, ska spendera en vecka på segelbåten Shalom med ett himla bra gäng!
kommer hem på lördag så ingen bloggning förrän då, hoppas ni inte dör för det, det vore faktiskt synd...

packning pågår

dagarna på församlingsgården har vart awsome, roligare än jag förväntat mig!
igårkväll for jag till linn med en ben & jerry's i handen på myskväll med henne och sanna. vi hade en del problem med att välja film så till slut blev det stewart little 2 (riktigt bra barnfilm, rekomenderraaaaaassss!). idag efter konfan handlade jag till behövligheter till resan och sen for jag hem och packade, packade och packade för imorgon bär det av till oskarshamn där en veckas segling väntar med konfan!



sliten tjej, trött tjej.

sitter i soffan med mamsi efter en tuff kväll bestående av lek, lek och badminton med sju andra barn hos grannen. jag tänkte inte stanna uppe allt för länge eftersom det är konfa klockan nio även imorgon och jag är lite smått trött..

05.08.11

matchen igår vann vi med 4-1 så det va skoj. en annan skojig sak var faktiskt konfan idag där vi fick gå runt med ögonbindel och leka jesus, rita paradiset och spela dockteater. nu tänkte jag hälsa på william och gabriel som bor mittemot.

dagen

nu åker jag på konfa och direkt efter på match i ljusne, hörs på!

gårdagen

det blev ju sådär med gothiabilderna igår när åskan kom och datorn snabbt skulle dras ur...
efter lunchen tog jag en spontansväng till towe där hon, linn och josse latade sig i solen. vi tvättade håret på towe innan dom åkte iväg till hudik medans jag läste i solen innan träningen. efter att jag hade kommit hem och duschat åkte jag på coop med linn och josse och köpte marabou innan vi återigen åkte hem till towe och kollade på film (och studerade josses och towes nya iphone's).


tredje augusti

nu på morgonen har jag hunnit med att plocka 1 liter hallon och 1 liter svartvinbär ute på gården. det är mycket motorcykel nuförtiden, först lånade mamma och pappa en av grannen i förrgår, sen åkte dom där 150 motorcyklarna förbi igår (rykterna säger att dom åkte till föne flygfält) och nu snart kommer några från hudik och borlänge hit på motorcykel och äter lunch.

jag håller iaf på att redigera gothiabilderna nu och det lär ta ett tag..
'

motorcykelkaos

det var väldigt vad mycket motorcyklar som susade förbi på vägen här utanför nyss. efter ett tag började vi räkna dom och kom till 115 stycken. så det plus dom som åkte innan vi räknade blev väl upp emot 150 st. är det nån mc- träff i föne på gång kanske? funderade om jag skulle ta moppen efter dom men insåg att det skulle gå lite för sakta..

and now she's gone

erica har just åkt hem, vi har haft aptrevligt alla dagar. mest sol och bad på nore men även moppeåkning på ljusdal och lugna dagar hos farmor och farfar. massa choklad har vi fått i oss som vanligt, bl.a. ben&jerry's, hackad choklad i filen och fyra chokladkakor.