bloggpaus

eftersom läxorna bokstavligt talat svämmar över just nu och betygen sätts om bara någon vecka så tar jag min allra första bloggpaus. kanske kommer något inlägg eller några bilder och hälsar på, men det får vi se.

hemstudiedag

fast inte en vanlig sådan.
halva klassen började med matlagning på slotte. vi gjorde egna köttbullar, stuvade makaroner, bröd och rulltårta som vart hur smarrigt som helst! passade även på att ha vinterns första snökrig på vägen till skolan med linn, leon och anton..

filmning och sånt

idag fixade jag och några till julfika till klassen av det som blev över på julskyltningen. jättemysigt! på slutet av dagen klädde jag om till servitris med vitt förkläde och röda läppar, det var nämligen dags för vår grupp att börja filma våran film. blev kvar till fyra då jag åkte till farmor och farfar en sväng innan farmor skjutsade hem mig. nu blir det julmusik och plugg!

julskyltning

igår var jag på fotbollsavslutning med bästa laget! ♥ spelade curling och åt go'mat på kicks, riktigt mysigt. 
idag hade jag och några i klassen ett bord på julskyltningen där vi sålde allt från julgranar till julgodis, kakor och glögg. när jag kom hem gick jag ut med ett par salamis och åt risgrynsgröt! nu ska jag packa massa tills imorgon och sen sova efter en fullproppad helg.

jag ser det snöar!

lagomt lämpligt till första advent.
'

halv åtta hos mig

ikväll fixade jag och min bästa josefine trerättersmiddag åt linn, mikan och sanna haglund. har tänkt göra det här i ett år nu, men den som väntar på något gott... blev iaf hur smaskigt som helst och vi hade inte bara lite skoj i köket.
.
inte de bästa bilderna men det var gott minnsan!

curling

idag var en sån där hård dag på skolan fylld med översvämmande skoljobb, segt tänkande och huvudvärk. men vi hann ändå med att baka ett par saker till julskyltningen på söndag där vår klass ska ha ett stånd. jag följde med josse hem och bakade både lyckade och olyckade saker, åt och hade skoj som vanligt. vid sex kom linn och hon och jag traskade upp till curlinghallen med barnen på fullt hus, kul men jobbigt och kallt. och eftersom mamma var på chokladprovning fick jag skjuts av snällaste linnsan och hennes pappa hem! jag har verkligen tur som har de bästa vännerna i universum! ♥

och jag säger bara det att antingen kan snön ta och komma nu, eller också flyttar jag till Alaska..
13/11 2010, vitt överallt.

kaos

vi började skoldagen med en innebandy på idrotten som var riktigt kul! sen rullade det på med roliga lektioner där vi bl.a. tände eld på en tusenlapp... när vi skulle dela ut salamin blev det kaos. missade nästan bussen och kom rätt så sent till pianolektionen. väl hemma åt jag massa gott innan jag delade ut salamin till några grannar. stannade till hos en av dem för att spela couronne ett tag. nu har jag tänt massa ljus på rummet och tänkte slappa lite efter en stressig dag.

hsd, salami och öppet hus.

hemstudiedagen på skolan fylldes av salamilukt. för idag lassade vi in över 200kg salami i det minsta rummet vi kunde hitta. det tog ett bra tag att sortera upp alltihop men vad gjorde väl det när man bokstavligt talat fick bada i kartongerna efteråt? blev även utsatt för en riktigt usel facerape.. efter skolan följde jag med josse hem och slängde ihop några riktigt fula - men goda, kanelmuffins. sen stack vi på öppet hus på slotte och jag tror faktiskt jag tänker gå samhälle-media nu. de bjöd även på modevisning och fika (överallt, jag skojar inte. ni skulle sett restaurang och livsmedels fikabord, mmh!)


måndag

på skolan idag hade vi temaintro vilket innebar massa tävlingar med alla klasser och inga lektioner. riktigt kul var det, även fast jag blev ensam nia i min grupp.. efter skolan stack jag till mammas jobb och fick vara lite barnvakt åt lilla selma ♥ sen fixade mamma mina tänder innan vi åkte på sibylla och åt och sen vidare till badhuset och simmade.

instagram

jag började dagen med att baka lussebullar med anna, gott och så..
sen var jag ledsen (ni ser ju bilden.)
då skaffade jag instagram på pappas iphone, och se så jag viftade på tårna av lycka!
kommer dock inte vara så aktiv för det är ju trots allt pappas telefon...

 


lördagskväll

farmor och farfar kom hit ikväll och vi åt jättegod mat, kollade på bilder från spanien, åt fruktsallad och kollade på så mycket bättre. nu ska vi ta och spela lite kort och imorgon blir det en riktig pluggaochstäda -söndag för min del...


skridskor

 

Idag åkte vi skridskor på onsängssjön, för första gången i år, i det finfina vädret. Efter ett tag kom en hel hög med fyrmänningar också. Vi gjorde pyramider, hoppade för att se om isen var säker och spelade bandy. Jättemysigt och kul!
när vi kom in lyssnade vi på jullåtar och drack glögg, känner verkligen att julstämningen börjar komma.

 

 

kisa lite med ögonen så ser du att sista bilden bildar ett ord, dom sitter liksom inte sådär i vanliga fall...


helmys

skolan var faktiskt väldigt kul idag och jag älskar den mer och mer för varje dag som går, vill verkligen inte sluta nian och lämna världensbästaklass, lärarna, skolan och allt det fina ♥

vi slutade med elevens val där jag struttade runt på massa olika saker. sen åkte jag hem, lagade pizza, fixade mig och åkte till josse där linn och mikan också var. proppade i oss massa glass och godis framför idol, dansade loss till allt från fields of gold till hannah montanas You'll always find your way back home (ta en titt i familjengruppen, klassen...) fint var det och jag älskar verkligen er brudar! ♥
några av linns otroligt charmiga bilder från i onsdags.
p.s. sista bilden ska föreställa LOVE...


första skoldagen

-efter spanienresan. det var jättekul att få träffa alla igen och så, mindre kul med alla läxor.. efter skolan åkte jag till mammas jobb och hällde i mig tre koppar varm choklad, senare åkte jag och jossi på fullt hus och bakade pizza, kuuligt!

spanienresan

efter ca 40 timmar utan sömn var vi rätt körda när vi kom fram till det fina huset i spanien. taxituren dit var bland det roligaste på veckan, med vår taxichaffe torsten♥! de flesta dagarna såg ut ungefär såhär: frukost och spanskalektion vid poolen, en tur ner på stan för att äta och gå i affärer, consum på vägen upp till huset där vi inhandlade choklad (varje dag...), middag i huset eller på stan, kortspel och sova. det var finväder, +25°c och sol, och hur skönt som helst ända till de två sista dagarna. spaniorerna som vi fick prata med på en skola tyckte dock inte likadant. de satt där iklädda jeans, långärmad tröja och tjockjacka och blev chockade när de fick höra att vi faktiskt badade i poolen...
jag knäppte en hel del bilder också som ni ska få se senare, ¡adios!

åter på svensk mark

vi har verkligen haft en helt underbar vecka i spanien som jag kan berätta mer om och visa bilder ifrån någon annan vacker dag då jag har tid... imorgon är det plusdag och då ska vi tydligen laga mat hos linn, senare ska jag och hanna (kanske någon mer?) till gävle och kolla in Borgarskolan. toppentoppen!

-



smått störande

små saker som stör mig oerhört mycket och som jag verkligen inte kan stå ut med.

♦ när någon lesbar i en låt. usch vad det inte går att lyssna på något annat än just det då!
♦ sötsug. jag vill egentligen inte, men inbillar mig att om jag tar den där lilla goda kakan så försvinner nog suget.. bullshit!
snooze. så fort jag tryckt på knappen ligger jag och gruvar mig för att den ska ringa igen.
'

oo

bara för att josse tjatade så om att jag skulle skriva ett "saknar dig josefine" -inlägg...


jag saknar dig josefine! ♥
♥♥♥
så otroligt mycket, bästa du.
och även ni andra, ni vet vilka ni är, mina fina vänner!
skulle helst ha velat ta med mig hela klassen i resväskan, men maxvikten var visst 20kg...

11.11.11 11:11



i spanien

shorts, linne och solglasögon... känns bra!
efter att i princip ha varit vaken i ca 40 timmar, sovit i ca 13 timmar och badat och solat vid poolen sitter vi just i detta nuet pà ett internetcafé i Denia. ska gà och checka staden en sväng innan vi gàr hem till vàrt fina hus! hare bra! ♥

novembermorgon


spanien!

vid elva tar jag mitt pick och pack till skolan för att hoppa på en minibuss som tar oss (mig, tuva, maria, sanna löfgren, helen, isabell, lisa och torleif) till arlanda. 06:34 lyfter planet och en fyra timmars resa till alicante i spaninen väntar.
och snäll som jag är har jag fixat några tidsinställda, egentligen helt onödiga inlägg till er! ♥

-ha det bra, för det ska jag!



dundermys ♥

efter mycket fix, servettbrytning och dukning i väntan på något fint kom en hög alldeles underbara flickor! josefine, linn, mikan, towe, sanna haglund, elin och sanna nyberg. först blev det spökfika med ugglecupcakes och gröna chokladbollar som jag och josefine slängde ihop för någon dag sen. sen tände vi en brasa och massa ljus, pratade ut om nästan allting, och hade det riktigt jävla mysigt. tack underbaraste! ♥



lördag

fredagsmyset igår bestod av tacos, idol, kortspel och burken är lös med några grannar. idag blir det nog en bra dag, hörs.

fredag

är just i detta nuet hemkommen från en tripp till ljusdal där vi inhadlade lite behövligheter inför spanienresan och växlade pengar. nu ska jag ta mig i kragen och börja packa, som jag borde ha gjort för längesen!

spöknatta

vid sex åkte jag ner på ljusdal där det var något så läskigt som spöknatta! gick med josefine, towe, sanna löfgren, anton och mark i början och sen även sanna nyberg, elin och leon. det var mycket kul och mycket gott, ägnade den mesta tiden av att tigga godis i affärena, fiskedamm och vänta på godisregnet som vi aldrig hann med.


josefine

imorse gick jag ut en sväng igen, det är verkligen hur skönt som helst innan frukosten!
sen kom josse hit och vi har väl mest bakat och exprimenterat med karamellfärg... hon åkte nyss, buhu :( , men vi ska gå på spöknatta senare med towe och sanna haglund, kuligt med godisregn och allt.

2011.11.02

läs det baklänges om ni kan!
här är lite nytt från sundsvall där vi idag har varit, både på birsta och i stan. vi har även gått igenom varenda vrå på ikea, besökt både roliga och mindre roliga affärer, vandrat längs bakgatorna i stan för att hitta en pizzeria och provat skor som hade minst 30cm klack... kul dag! (dock inget besök hos kusinerna bergqvist då erica har feber, krya hjärtat ♥ )
'

2 november

-ett stort grattis till min syster anna som fyller 21 år idag! ♥
gårdagen fortsatte med lite städning och matlagning, gjorde min specialare, köttfärs a la frida! på kvällskvisten blev det kortspel med grannen och nu snart åker jag, mamma, pappa och robert till sundsvall för att gå på ikea och så.


november

jag vaknade med tuppen idag igen (åtminstone den virriga tuppen i grannbyn som fick för sig att gala strax efter nio...) och fick syn på en vacker morgon som jag förevigade på bild innan jag tog en prommis runt halva jorden ungefär. efter en timmes gående bland skrikande bebisar, skällande hundar och säkert en del björnar har jag nu duschat och ätit frukost, skön start på denna månad med andra ord!