järvzoo

Nu drar jag, erica, mamma och familjen Eriksson till Järvsö och kikar på djuren.

min älskade kusin!

Födelsedagen igår va riktigt bra, fick en hel del bra grejer som jag kanske visar nån dag. Jag och Anna fixade även världens godaste mat, grillat och sånt, och med en cheesecake på det svävade jag på moln. Snart åker jag och farmor ner på köpingen och fixar några hål i mitt öra, sen kommer erica vid tre och då åker vi till farmor och farfar och lär dom att laga tacos.


15


den tjugosjuonde i april


vaknade med huset för mig själv, så jag firade lite smått med frukost ute i solen. fotade lite också, det får ni snart se! ;)

fjortonåringen hälsar-

imorse åkte vi ner och handlade till min födelsedag (som ju är imorgon) och sen hoppade jag av hos josse. Vi kollade på film, spelade kort och åt glass a lá kungarna. nu ska jag avnjuta min sista pizza som icke straffmyndig.


jaaaaaaaaaaaaaaa!

tack vare mina röster (och kanske några fler) tog team andreas hem segern av körslaget! jag börjar fundera på om inte hälsingland är ganska bäst ändå? först tar hanna hedlund i bollnäs hem segern och nu andreas i järvsö..
'

annandag påsk

vaknade vid åtta och gick ut och fotade i den härliga morgonsolen (som ni kan se i inlägget under), sen har jag mest varit ute och solat, krattat, ätit våfflor, pratat med erica (som kommer på torsdag!!) och tro det eller ej, pluggat!

green green grass and other summer signs


erica bergqvist

du är inte min bästa vän, du är så mycket mer än det. du är verkligen bra, grattis i efterskott älskling! ♥

(inte den bästa facebookbilden, men filservern funkar inte)


påskhelgen

åkte upp till fjälls på långfredagen och där fick man lära sig att köra skoter på grus, vatten och gräs. snön var nästan helt borta men vad gör väl det när solen stekte oss brunbrända? dessutom fick även jag ett påskägg av haren (trots mitt godisförbud) så jag tackar och bockar för denna fina helg.

skärtorsdag

i kyrkan var det mysigt och rätt kul, vart lite teater och annat gott (och då menar jag inte nattvardsbrödet). nu ska jag packa för imorgon åker familjen upp till fjälls i några förhoppningsvis soliga dagar.
sen så vill jag även passa på att meddela, på onsdag fyller jag år!

innebandyturnering

...hade vi idag med skolan. fick med mig en bil-påse hem för att mitt lag kom trea och jag gjorde faktiskt ett mål! vid två gick jag, linn och josse hem till josse och tog en snabb dusch, fräschade till oss lite och cyklade ner på sibylla för att avnjuta årets första mjukglass. nu ska jag plugga lite, äta och sedan åka till kyrkan.

och nu mina vänner, nu är det     påsklov!


inte vilken onsdag som helst

första lektionen var det bara massa prat, andra lektionen städade vi skolan och någon från ljusdalsposten kom och intervjuade så imorgon kanske man hamnar i tidningen..? till luncch vart det påskbord och som pricken över å-et så fick vi glass och chokladsås till efterrätt. efter idrotten gick jag till pianot och sen hade jag ingen skjuts hem, men till slut kom mamma och när vi kom hem var det bara att proppa i sig mat för att sedan åka på träning. men så blev det inte, mina kusiner från göteborg/stockholm/östersund kom nämligen och hälsade på. storslaget måste jag säga, var ett tag sen vi träffa dom.


tisdagspizza

Ganska bra art våran klass fick pizza till lunch idag bara för att vi var så bra och svarade på nån enkät.

sjuklig måndag.

Jahapp, då har man gått och blivit med förkylning. Tror den där josefine smittade mej men stackarn har ju nästan feber och en hammare i huvudet så henne ska man väl inte anklaga. Tog det iaf lungt idag och somnade till och med framför teven, så nu tänkte jag försöka sova bort de ondskefulla bakterierna i min kropp.

konfa

var påväg att skriva ett inlägg imorse halv tio, men så läste jag på sannas blogg att det var konfa idag och den börja nio.. fort som tusan klädde jag på mig och väl där kom jesus och hälsade på, tydligen skulle alla skrika och springa efter honom och försöka få en bild och kanske en autograf. rätt kul vare!

här väntas en fin kväll

ikväll kommer min fina vän josefine hit och sällskapar mig. vi ska för första gången iår grilla och äta på altan. framåt kvällen antar jag att det blir kortspel, körslag och kanske nån film. hare bra, för det ska jag!

p.s. en ny design är på g, får se när den blir färdig.

välkomnar sommaren

idag har jag,
-vaknat av att årets första mygga surrade i örat och gav mej två stora bett.
-gjort värsta brakfrukosten till familjen.
-fixat vitt och luftigt i rummet.
-bakat kakor.
-plockat fram sommardojjorna.

om jag och robert får bestämma..


postisper nynnar glatt

har så oerhört tråkigt just nu, det finns en del jobbiga saker som skulle vara bra att göra men det är ju fredag.
ska försöka plinka igenom några mysiga låtar på pianot så får vi se vad som händer sen..

till min stora förvåningen fick jag två brev idag! dock inget märkvärdigt utan ett sjukförsäkringskort och medlemmsavgift på fotbollen. men lite kul då jag alltid läser de andra i familjen namn på breven som landar i lådan.

plusdag

klockan nio ungefär gick jag, hanna, henke och ronja till statoil, preem, okq8 och st1 och checkade priserna. bara för att vi är så himla intresserade i sånt. eller också för att det var våran uppgift, plus att vi gick runt och frågade trettio pers vart de tankade och varför.
rätt så uppskattad skoldag utan massa bänkar och skolbänkar. sen blev det ju inte sämre med den strålande solen, glass och nachos på finess.
några fina iphonebilder..

 


when the sun shines

som sagt gifte jag mig idag, med 62-åriga Göran Frisk, bröllopet varade i knappt en minut och är vad man kalla "ett minne för livet", fast kanske inte... tacos fick vi till lunch iaf och sen fick jag i mig en chokladbollskaka också, älskar't. mindre älskvärt var väl att jag och maria var tvugna att gå in på ljusdal men det var rätt skönt. nu dunkas det musik här i Jonsbo och jag är på sånt där städhumör blandat med fotohumör. därför plåtade jag lite soliga bilder som jag delar med mej av.


skolan

nu sitter jag på skolan helt själv (förutom lärarna då), åkte med mamma så då blev det lite tidigt..
det är hemstudiedag men jag ska ha galax och gifta mig så jag är på skolan idag.

den första bilden jag photoshoppade?


onsdag

en ganska knasig men rolig förmiddag på so/svenskan, supergod lunch + efterrätt, cheesecake, idrott, piano, mat på mammas jobb, träning, mat igen hos farmor och farfar och en låååång dusch har stått på schemat idag. känner mej sliten och utmattad men är glad att jag köttade hårt på både idrott och träning och gick till och från idrotten, bra kämpat frida! förresten så glömde jag nämna de tre kakorna jag snodde på mammas jobb men det hade jag lixom förträngt.

finish

nu klappar jag mej själv på axeln då forskningen om nederländerna äntligen är klar.
så förhoppningsvis blir inläggen lite roliga framöver för om man tar sej en titt på treveckors ser det inte ut att va så mycket jobb.

tisdag

idag hade vi kartprov och efter att ha tränat en del fick jag alla rätt! efter skolan var det som alla andra tisdagar dags för en fika på finess och moppekurs på det. och nu, som de flesta eftermiddagar på sistonde, sätter jag mig och jobbar med nederländerna.

skolan

Tar min kos och åker till skolan nu snart, där ska det filmas om alkohol och lite annat.

fem underbara skämt som helt saknar poäng



Alla barnen hade en häst, utom Anna,
för hon hade 329 katter, 696 guldfiskar,
293 kossor, 1865 grisar och en vandrande pinne.



Två kanelbullar var ute och vandrade i skogen. Plötsligt såg de en rosa elefant med blå snabel.
Då sa den ena kanelbullen: 
- Titta, en rosa elefant med blå snabel!



Alla barnen lekte i sandlådan, utom Per-Urban, 
för han satt uppe i en tall och sjöng 
den japanska nationalsången.

 


 

Två gafflar satt i en bastu. Då sa den ena gaffeln:
- Det är varmt här.
- Japp, svarade den andra.


 

309 giraffer höll på att gräva en underjordisk tunnel. När de nästan var färdiga med tunneln, råkade dock ett stort giraffätande monster äta upp alla girafferna. Då blev giraffernas mammor mycket ledsna.

 


 


sunglasses


'
tog med mej moppeböckerna ut på altanen där solen strålade. nu har jag bara nederländerna kvar.

just a monday afternoon

sista timmen var vi på teater på slotte, ganska bra tycker jag. dock var jag och några till tvunga att vara oartiga och springa till bussen när det var dags för applåder. nu ska jag nöta på om nederländerna och om ni ville veta så ligger en fjärdedel av landet under havsnivån.


katastrof

har suttit hela kvällen med so arbetet och forskat om Nederländerna och när jag var klar och hade sparat hundratusentals gånger så fanns den ändå inte, men smart som jag är listade jag ut ett sätt att fixa det på. så nu kan jag sova lungt inatt.

söndagsgöra

imorse väckte pappa mig tidigt och så bar det iväg till tallåsen där hela familjen jonsson och farmor och farfar sågade bräder av träd (dock inte för hand, haha). sen var det träning och som om inte det räckte gjorde jag ett tresiffrigt antal situps efteråt! nu ska jag skriva några hundra ord om nederländerna och göra klart moppeläxan.

mina fina

ni är så mycket bättre än *så här bra*  och det hoppas jag att ni redan klurat ut.

vid ett anlände jag till åsgatan och jag och josse tog cyklarna på ljusdal för att kolla på en jacka åt henne. vi trampade även bort till dollar och sjutton gubbar vad stort det blivit. sen spelade vi president med femtitvå kort var och knäppte kort med mikan, så håll utkik efter nya profilbilder på fejjan. efter några bitar av jeanettes paj tog vi maxibagen och fantan under armen och traskade ner till erguns där linn, mikan, leon och erik trängdes. sen gick vi flickor upp till linn för en mysig lördagskväll med körslag, musikvideos och onyttigheter.


lördag

nu tar jag och josse åsgatantaxin till linn där även mikan är och roar oss ikväll! :D

norpovi´c

vaknade hur tidigt som helst idag och kikade på pippi långstrump, städade upp lite på rummet, tog en dusch och nu ska jag strax trycka i mig käk så att jag klarar en hel dag med josefine.


fredag, men det visste ni väl redan?

har lärt mig en hel massa om droger på nolektionen idag, hasch och marijuana verkar ju bra, ska nog fråga mikan om jag får äta frukost med henne någon dag för ryktena säger att hon blandar filen med lite cannabis. lyckades få i mig lite för mycket chokladbollskaka idag också, men vad gör man när smaklökarna styr? efter några försök att göra kenza ful i photoshop tog jag bussen hem och när mamma kommer hem lyxar vi till det med trerätters från pärlan här i jonsbo.


enkronor.



när jag kom hem från skolan tog jag fram den gröna ikea-burken och räknade enkronorna som jag samlat i några år. efter att ha slitit ihop trettio kronor varje månad är jag stolt över att meddela att det är sexhundrasjugonio stycken.

Pitepalt is tha shiet

Hela familjen jonsson åkte till nore vid sex och käka pitepalt, spelade spel och plinkade på pianot. De senaste dagarna har jag även pratat i telefon ett x antal gånger och det pratas om besök från sundsvall i helgen.

mi amore vole fe yah

sytter just nu och gör en diktanalys på Lady Gaga's "Born This Way" men känner att magen endast innehåller luft så jag tänkte gå på skattjakt i frysen, hörs!


hemstudiedag


sitter med tandborsten i munnen och ska strax börja plugga.
blev också hemskt sugen på att baka så jag får se om såna dumheter får plats på schemat idag.

it's raining man

första härliga sommarregnet för i år är här, ganska härligt och vårfeelings sprids i mej.
snart ska jag lasta in föda som bara får lov att stanna i magen ett klockvarv, för att senare tränas bort.

josefin blom & sandra frank

Ville bara passa på att gratulera mina fina vänner josse och sandra innan deras födelsedag tar slut <3

playing cards.

@
fotouppgift på konfan med tema "ung i ljusdal". tog en liten sistaminuten -bild när linn och josse spelade kort.

tisdag

eller är det tisdag idag? håller inte riktigt reda på verkligheten.
efter skolichen satte vi oss på barnfraktaren med sex hjul (även kallad buss) som tog oss ner till finess där en fika sysselsatte magarna innan moppekursen. väl hemma har vi haft familjemöte och stora planer smids i jonsbo.. men än kan jag inget avslöja för det är inte bestämt för fem öre än.
'

måndagsmys

har just gjort klart moppeläxan och nu lägger jag mig i sängen med lite frukt och "the back up plan"

träning

Drar mej ner mot Älvvallen för en andra träning på grus.

estockålma

Hemma från en helg i mitt vinterland där jag äntligen fick träffa linn och moa! På hemresan envisades pappa med att köra upp till skogen i skyte och kolla nåt i detta mörker. Det slutade med en liten fastkörning på den leriga vägen och jag, mamma och anna tvingades butta på bilen medan pappa körde iväg och vände. Då stod vi där lite smått skraja i det svarta björninnehavande skyte och väntade. Men det slutade väl och nu ska jag sova, godnatt!

första april

har drivit med nästan alla jag mötte idag fast egentligen vart det inte mycket alls. nu drar jag på konfa och jag tror resan till stockåa blev inställd så vi frå se vad jag hittar på i helgen!

fredag

sitter och redigerar en bild som vi skulle ha till konfan och käkar frukost. idag har vi en drog-dag på skolan så vi ska få testa på lite, eller nä, vi ska väl få veta nåt mer om alla olika droger. sen vid sex är det konfa och sen kanske vi sticker till fjällen eller om det blir på lördag morgon.