födelsedag

vaknade upp och inspg att jag inte längre var någon barnunge, utan 16 hela år! vart bästa födelsedgen någonsin (trots np, att jag ramlade på pingisen och spillde hallonsylt på min vita blus..) tack vare mina fina skönsjungande klasskompisar och personen som alltid gör mina dagar underbara! <3
nu sticker jag och min knäppa familj till barcelona på långweekend ända till onsdag, undrar just hur detta kommer sluta...


life goes on

i tisdags virrade jag runt en timme i byarna runt omkring och sprang/gick med musik i öronen. i onsdags hade vi jobbigaste idrotten på länge, konditionsträning... efter skolan följde leon med hem för paketbyte, glass och mys. idag var den skönaste skoldagen på länge, trots att vi gick till halvfyra. satte upp lite fina lappar på skolan i brist på annat vettigt att göra. svängde in hos farmor och farfar en stund efter skolan för fika och säga hejdå innan vi sticker till barcelona imorgon.


skön dag

gjorde världens godaste kycklingmacka till lunch innan jag stack till skolan och jobbade med låten vi skriver och skrev klart kontaktannonserna. fick åka hem i regnväder men jag är bara glad att det inte var snö den här gången.. nu har jag satt på mig myskläder och slängt ihop några chokladbollar (blev inte så många eftersom smeten var så god..). ska nog ut och promenera och rensa tankarna med musik i öronen, var ett tag sen nu.


hemstudiedag

igår blev det bara ett afropass med towis. himla kul och skönt att träna igen efter flera veckors hosta och förkylning. idag är det hemstudiedag och jag tänkte försöka packa lite till barcelona innan jag sticker till skolan och jobbar efter lunch.


trist måndag

helt vanlig dag i skolan, fick inte speciellt mycket gjort.. sen jag kom hem har jag suttit vid ipaden, diskat och käkat pannkakor. nu snart rullar jag ner till gymnaset på afrodans och sen vidare till gärdeåsen för bodyattack. skittråkig dag, men jag är glad.


ericas dag

idag har vi jobbat hårt med att bygga majkasa av allt skit sen dagmar och när vi fällde massa träd. hårt slit belönades med fika i växthuset med grannarna. sen letade jag fram några gamla, fula plagg som jag klippte och sydde om lite. nu har jag, mamma och robert precis käkat kinamat och snart kommer grannarna över för kortspel.

vill även passa på att gratta min bästa vän och kusin erica bergqvist på hennes 16-årsdag! <333


söndag

igår tog jag en sväng till borr och myste innan jag åkte till församlingsgården på UL-träff. vi fick påhälsning av trevliga människor, lekte massa och fikade såklart. längtar som ett as tills vi åker med detta härliga gäng till gotland nu! direkt när det var slut åkte jag och mikan hem till leon med towe, josse, jonas och anton. lagade hamburgare, spelade med andra ord, kollade på filmer, skrattade och hade jättemysigt. fick även kort påhälsning av linn som mådde sådär och var tvungen att åka hem ganska snabbt, (krya gumsilumsan!

idag har jag en söndag full med söndagssysslor framför mig.

 

 


helg

i fredags fick vi öva hjärt- och lungräddning på brandstation innan det bar av hemåt i snöovädret. vid sju åkte jag och linn hem till jossi och fixade oss innan mikan kom och vi åkte ner på stadt. kläppadisko kan låta som det töntigaste i världen men va inte så farligt. dock ganska lite folk.. tog oss en sväng på statoil för att köpa ostkrokar innan vi la oss framför en film hemma hos mikan. pratade ut om saker som tryckte på hjärtat och insåg att jag verkligen har de bästa vännerna man kan hitta här på jorden!
idag har familjen jonsson kollat på och provkört firmabil åt pappsen och ny mobil till mamsen.

 

 


torsdag

vaknade fem i åtta idag och vi börjar tio över.. så med panik i ögonen fixade jag mig och rufsade till håret, sprang ut till moppen med tom mage och körde med gasen i botten till skolan där vi på engång sparkade igång med två nationella i engelska. efter lunch åkte jag och några till från klassen till tallbacken för info om nya estetik & media som jag helt klart ska välja om till! åkte tillbaka till skolan och lyssnade på leon och antons kassa skämt innan vi åkte hem. väl hemma åt jag och plinkade lite på pianot innan jag stack på äventyr i borr.


onsdag

idrott, spanska och matte stog på dagens skolschema och duktiga jag gjorde inte ett enda tal på mattelektion.. kulare med tjejsnack, suddkrig och bus ju! när jag kom innanför dörren slog jag direkt en pling till min bästa kusin erica och pratade nån timme om livet och letade bal/examensklänningar. sen fick jag följa med pappsen ut i garaget och lära mig allt och lite till om bilar, ungefär. måste ju kunna lite innan jag börjar övningsköra om nio dagar!!


ny header

blev inte alls som jag tänkte mig, men den får duga. tryck f5

plusdag

vid elva kom en fin person hem till mig. vi gjorde matteuppgiften (som var tänkt att den skulle ta hela dagen men var klar efter nån timme..), lagade nachos och kollade på camp rock. nu har jag lagat köttfärssås till mami och robert och denna kväll ska jag försöka lära mig en kentlåt på piano och plugga.


cute


skitstart på veckan

startade upp med massa skoljobb såhär effter lovet när man nästan gått och längtat ihjäl sig efter läxor! åkte med en butter busschaffis hem som vägrade skjutsa mig sista biten eftersom han 'ej var i trafik' längre... så jag fick en kilometers promenad idag tack vare den där jävla snubben, fu!
kom hem tillslut och insåg att jag inte hade en chans att hinna till träningen, så jag stannade hemma och pratade med erica en bra stund istället och nu väntar en pluggkväll...


sunshine


vårkänslor

igår tog jag med mig kameran ut i det strålande vädret och fick äntligen lite insperation att fota efter den mörka vintern. tog även en prommis med mami, städade och redigerade bilder innan farmor och farfar kom förbi med nybilen. senare kom albin och det blev kortspel för fulla muggar ända till midnatt. vädret var även på topp idag så det blev både söndasgfrukost och våffellunch på altanen.


födelsedagsfirande

när jag och josse landade i ljusdal igen på fredagen var det bara att trycka i sig pizza, duscha, möta upp sanna och towe på dollar och köpa partygrejer innan vi åkte hem till subäck och fixade iordning i hans lada medans han var ute och åt med några. vi blev ett bra gäng som överraskade subäck rejält med ballonger och tårta på hans 16årsdag fredagen den trettonde.


stockholm

tidigt på torsdagsmorgon satte sig tre trötta brudar (plus robert och stina som även de skulle till stockholm på venisage och lyckades åka samma tåg som oss vart vi än skulle) på tåget mot stockholm. vi spelade kort och hade oss innan mikan hoppade på i uppsala. väl framme i huvudstaden shoppade vi, lekte skyltdockor, klädde barbiedockor och käkade innan vi träffade 10 andra från klassen för att kolla på inspelningen av x-factor. mycket fränt och med bra sångare blev kvällen hur bra som helst! efteråt var vi så exalterade så det blev bodystep, spring och dans på gatan innan vi åkte hem till mikans moster i uppsala och sov. på fredagen lekte vi tatuerare med alicia och shoppade ytterligare lite till i uppsala och lyxfikade på cafe linné innan jag och josse fick springa till tåget som tog oss hem till ljusdal.
bajsroliga dagar med fantastiska vänner och massor med vuxenpoäng till oss!

påsklovsonsdag

på onsdagen åkte jag hem till en mycket fin person och bakade kladdkaka, spelade hockeyspel, tv-spel och kollade på film. senare på kvällen dumpade pappa av mig hos linn där även jossi var. pratade lite och satte höga förväntningar på kvällen. vi åkte till subäck där det som vanligt var party i ladan. dansade lite och spelade tv-spel med 15 pers. när vi skulle hem besannades förväntningarna och något magiskt hände. älskar livet! ♥

stockåa

hela påskhelgen spenderades i stockåa. på långfredagen kom moster, kusin petra, kristoffer och kusinbarnet julia. när vi inte fikade, åt mat, körde skoter, tatuerade oss med vattenfärg eller spelade kort var all uppmärksamhet riktad mot världens sötaste julia. vi byggde även klart bastun så det blev premiärbastning och bad i badtunnan både fredag, lördag och söndag. på måndagen skjutsade mamma mig till vemdalskalet där erica har husvagn. hon lärde mig att åka snowboard för andra gången och det va riktigt jävla kul! med blåslagna knän och träningsvärk i hela kroppen spelade vi senare kort och kollade på film med matilda och lisa. på tisdagen tog vi förmodligen årets sista skotertur upp på fjället med en annan familj och grillade pannkakor, kolbulle och korv och mer eller mindre riskerade livet när vi hoppade över en bäck.


speckat schema..

har haft ett underbart lov med resor och äventyr hela tiden. tänkte skriva om det imorgon, var sak för sig i tur och ordning, för nu ska jag sova som bara fan eftersom det varit lite brist på sömn senaste nätterna..


.


glad påsk

igår blev det sommaren med göran och just go with it med linn, leon, marc, anton och towe. två påskkärringar vid namn josse och sanna kom också förbi en stund. idag vaknade jag vid sju, kollade om vi behövde åka till skolan eller inte denna hemstudiedag och med det glada beskedet att vi inte behövde det fick jag sova ytterligare en timme. sen var det bara att stiga upp, städa, packa och checka av mammas 'att göra-lista' innan en mycket bra person kom hit. vi fixade varma mackor och spelade kort innan vi la oss och kikade på nanny mcphee. myspys!
ikväll när hela familjen kommit hem så rullar vi upp till fjälls där det ska firas påsk med bra folk!

 

 


påsklov

har gått och fått påsklov, ungefär.
på idrotten idag fixade jag och mina lekkompisar mikan och linn barnsligt roliga lekar med barnsligt bra musik för vår barnsliga klass. sen har dagen rullat på med faktiskt ganska kula spanska- och mattelektioner. ikväll åker jag iväg till linn med några av dom bästa för lite spel, film och mys innan alla sticker på påsklov. för imorgon har vi hemstudiedag och får stanna hemma och låtsas att det är lov!
'
just idag är jag glad.

promenix

efter skolan tog jag moppen till jossi, käkade fiskpinnar och flummade runt innan vi gick några kilometer med klara. moppen fick desvärre stanna hos josse pga snöivädret så mamsen kom och hämtade mig och nu har jag just duschat och käkat goda pannkakor med glass och sylt! (mina fina till höger och roberts fula till vänster...)


feeling good

på söndagskvällen var det konsert i kyrkan där flera ljusdalskändisar (bl.a. djara) sjöng och spelade. efter mycket applåder åkte jag hem till josse innan vi gick upp till mikan och chillade i soffan med varma baguetter. igår hade jag en riktig mysig kväll med en mycket speciell person. åkte sedan hem till linn med fjärilar i magen, ett brett leende och stora pupiller för att prata och dela min glädje med henne i en timme. idag har vi haft HBT-dag på skolan och lyssnat på människor, diskuterat, gått tipsrunda och kollat på filmer. ganska underbar dag där hjärnan kunde koppla av. nu däremot är hjärnan fylld till bredden av allt bra som händer mig just nu och oron av att förlora allt.


-

jag kan inte längre existera normalt


jesus

efter en fin och trevlig middag på järnvägs igår med josse, sanna haglund, linn, towe, anton, leon och erik åkte vi in på coop och köpte ben&jerrys och hämtade upp sanna löfgren innan vi rullade hem till mig. här hemma myste halva gänget med släckta lampor, tända ljus och kortspel på earth hour medan andra halvan hade det omysigt framför gladiatorerna. och när lamporna ändå var släckta skrämde vi upp oss med mörkerkurragömma innan vi landade i soffan och halvsov framför film och tv. några fina stannade kvar och höll mig sällskap ända tills klockan slog ett och pappa kom hem.
idag har jag varit på UL-träff i kyrkan där jag och sanna lekte bodyguards åt jesus medan de andra var papparazzis på en kort teater, fick även lunch på församlingsgården innan jag liftade med albin hem och käkade överbliven ben&jerrys.
'