sista juli

idag har vi badat ett flertal gånger på nore och kört runt på moppen med joel, linus, erik och oscar. ganska skoj men vi kom ingen vart så jag och erica for till farmor och farfar och åt, sen blev det ett kvällsdopp. imorgon blir det nog ungefär samma sak, plus träning för min del.

erica är här nu

och det första hon gör är att rensa kylskåpet på mat, typiskt...
nu ska vi se bröderna karlsson, tjarååå!

ericaaaaaa

...kommer ikväll, 20:25 med bussen!
det var ett tag sen nu. eller faktiskt bara en månad sen, på midsommar, men jag saknar henne mycketmycket.
nu ska jag gå till grannarna och delta i det hemliga uppdraget och även underhålla barnen med lekar som "burken är lös" och "tjuv och polis"

picknick på knekarbacken

kvällen igår bestod av en mysig picknick med linn, mikan, josse, sanna och towe. blev inte mycket till picknickfika men gott var det ändå. efter ett tag kom en hög tuffa grabbar (anton, linus, marc, erik och oscar) så vi åkte runt runt i ljusdal på mopparna tills det inte längre var någon idé, då åkte halva gänget hem till linn och kollade på sällskapsresan.
'

lunchpaus i bygget


hehe, många händer där...

yep, it's friday!

ja, precis.
igår hade jag busigt kul med mikan och josefine. vi spelade kort, jagade glassbilen runt halva ljusdal för att få köpa varsin rullo och bakade kanelmuffins. hittade även en jättemysig park med en jättemysig nalle puh -koja som återbesöktes på kvällen då även hanna och sanna haglund hängde med. också tog vi ett stopp på sibylla för milkshake och ett stopp på gymnasiet där ester, tuva, maria, sandra och lillman var. trevligt trevligt, tack och adjö!


mikans foton

på åsgatan

Sitter helt ensam i josefines rum medan hon är på finess och roar sig, nä men hon kommer hem snart, elr nu! Ska vara med henne och mikan idag, kulkul!

nu:

farmors nyplockade bär med glass och grädde!


långvind

foto; robert jonsson & frida jonsson


arbete pågår

har en  hel del bilder från långvind påväg, ska bara redigeras först...
'

(för er som inte använder photoshop så är varje liten blå ruta en bild, ganska många alltså..)

den tjugosjuonde i juli

igårkväll åt jag på järnvägs med linn, towe, josefine, lillman och mikan. vi spelade även minigolf och sen åkte vi hem till towe och pratade en del. tack för det flickor!
idag började jag dagen med en kopp choklad fullproppad med grädde och chokladbitar. sen har jag och mamma fixat på altanen och nu tror jag att jag ska hälsa på uppsala-grannarna mittemot.
'

jordgubbsätande och sånt

idag har jag hjälpt mamma att rensa rabatten och målat klart min hylla. när mamma och anna kommer hem från bärplockningen så drar vi oss ner på rosehills för fika och blomsterköp. ikväll kanske jag hittar på nåt med mina fina vänner, vi får se vad det blir.

förresteeeeen, när jag vaknade lekte jag en sväng med döden, åt nämligen JORDGUBBSSYLT i filen (för er som inte visste så tål jag inte jordgubbar) men det gick bra, tror allergin har växt bort. så nu kanske jag kan bli en i mängden och inte käka persika hela tiden (som på bilden här nere)...


mikans bild.

slappt och sorgsligt

har pysslat med lite smått och gott här hemma, dammsugit, kollat på film mest hela dagen och jag är fortfarande trött efter gothiaveckan... imorgon måste jag ta mig upp på benen och göra något vettigt, vad som helst, kanske gräva en grop mitt i trädgården och se om nån ramlar ner i den? varför inte liksom, det låter ju rätt vettigt.
funderar även över vilken total jävla idiot den där anders behring breivik är, men det är liksom ingen idé att skriva om det, bloggen skulle bli barnförbjuden av alla hårda ord ju.


på hemmplan

veckan i långvind, söderhamns skärgård, med familjen var riktigt mysig! ni får bilder senare nåt tag.
på gothia hade vi det underbart! om vi tar fotbollen först så kom vi till a-slutspel och 16-dels final vilket betyder att vi är bland de 32 bästa av ungefär 130 i våran ålder, hur grymt? när det inte var match som gällde så besökte vi liseberg rätt så flitigt, blev riktigt blöta och skrek en del, jag vågade även åka balder.. nordstan besöktes också en dag och invigningen också såklart, fast den var inte lika kul för andra gången. fick även välkomna landslaget när dom kom till göteborg med bronsmedalj runt halsen. det mesta skrattet kom till på en resturang på liseberg och sista kvällen på skolan när man verkligen inte kunde sluta skratta.
tack för allt tjejer! ♥
thihi, gulligt!

semester

imorgon drar jag och familjen oss ner till söderhamnskusten i en vecka, därifrån åker vi till skara sommarland och sist men (absolut) inte minst GOTHIA! känns som att det kommer bli rätt så awsoooome!
blir nog hemskt dålig uppdatering (ingen alls skulle jag tro...) men det är ju sommarlov, så vad spelar det för roll?
'

en regning sõndag i juli

Igårkväll efter att vi ätit hos farmor och farfar följde jag med grannarna ner på nore för att åka vattenskidor och ring efter båten (dock bara ring för min del). Senare blev det sällskapsspel ända till midnatt, jättemysigt med andra ord! Idag har jag målat en hylla och så...

-

har solat lite här hemma och nu drar jag till farmor och farfar och käkar!

gothia cup

nu börjar jag längta som attan, den där underbara veckan förra året hamnade iaf i kategorin "veckor man kommer minnas hela livet". tänk er allt matchspelande, lisebergshäng och vilken bra lagkänsla vi kommer få!
nu läste jag att i år är det över 35000 som deltar, lite drygt 1500 lag varav 36 är från sverige. skitballt ju!

lördag

tog tag i mitt liv för en stund sedan och sprang ett varv runt skogsta. nu vet jag inte vad jag tar mig till, kanske blir det bad. men först, aprikoskräm!


lyxfrukost


fredag

igår kikade jag runt på ljusdals stora superrea och hittade ett par byxor på fifty, ett riktigt kaaaap. sen hamnade jag på nore och fick träffa linn-turken-magnusson som var saknad som attan, en annan väldigt saknad turk (josefine) fick jag träffa på kvällen tillsammans med ett helt gäng coola ungdomar. vi spelade volleyboll (både bakom DHL och på nore), gjorde ett tappert försök att få gratis bulle på statoil och körde runt med mopparna. idag tog jag, linn och josefine en till sväng på rean med ett stopp på finess för svindyrt fika (satan att dom skulle höja allt på sommaren då) och sen har vi bara slappat i linns soffa med film i stora lass.

bara för att jag hittade ett märkligt ljus i mitt rum i förrgår...

fixar körkortbild


just nu:


middag med grannarna

dom till vänster och dom mittemot, riktigt mysigt!
foton: robert jonsson

mys, bak och vinst

gårdagskvällen började på gymnasiet med ett gäng där vi hade tänkt spela volleyboll, men det gick ju sådär. gick hem till mikan efter ett tag och kollade på skräck. sen tog vi mopparna och åkte till löfgrens farmor och farfar där det blev poolbad, riktigt trevligt! dock var det mycke kallare på land så hemfärden var ju inte den trevligaste med blött hår och så... väl hemma under täcket (eller ja, under morgonrocken, filten och duntäcket) skakade hela jag med en förjävlig hicka som höll mig vaken alldeles för länge.
den här dagen gick åt till att baka cheescake och packa inför matchen mot hudik som vi vann med 3-1, härligthärligt!

söndag

idag har jag sytt en finfin kudde, sen var jag nyss ner på träning och nu snart blir det maaat. får se om jag även åker och doppar mig med någon efteråt.

lördagkväll.

hade tänkt umgås med mikan och några härliga ikväll men istället åkte vi till farmor och farfar och hälsade på. eller ja, dom var upptagna med att umgås med sina grannar så vi gick över gatan till marias familj istället och fikade, mysigt! sen åkte vi och hämtade robert som varit i tyskland i en vecka och som grädde på moset hade han med sig choklad till hela familjen!

finfin present från min erica

endast liiite försenad, men jag klagar inte för hon har inte fått sin än...


duktig frida

pappa lånade en grävare i helgen så det är den vi har sysselsatt oss med mest hela tiden för jonsbo håller på att förändras, både invändigt och utvändigt. att köra grävare är sådär skitkul men inte alltid bra, pappa lyckades nämligen gräva av en elsladd så vi fick strömavbrott, men det fixade jag med lite ljus.
'
annars då? jo, jag har tvättat moppen och fyrhjulingen, börjat bygga mig min egen tavellist och dammat av springskorna.
'

tacos

som jag gjort alldeles själv, till min mamma och pappa.


juli

skoj att denna sommarmånad startar med regn och gråhimmel. jag har liksom ingen lust att göra någonting. saknar redan de finfina dagarna med strandhäng och sol. jag tror jag tar och bakar något och önskar finare väder...