påskhelgen

I fredags när vi kom upp till stugan åkte vi direkt upp på högsta fjället och tittade på utsikten. På kvällen fick jag vara chaufför (på skotern) åt Robert och Jonas som skulle upp på värdshuset på fjället, där det var jättemycket folk, och dricka öl. På påskdagen packade vi skotrarna med allihopa och åkte upp på fjället och satt oss. Julia somnade i släden och vi andra grillade korv. Sen blev det påskmat och påskägg. Igår körde jag, Robert, Jonas och pappa en sväng på skotrarna innan jag tog härjedalingen hem till Ljusdal. Jag fick mat hos farmor och farfar, packade det sista och gick till sist upp till grannarna från Uppsala med Albin. Imorse ringde klockan innan fem och två timmar senare tog vi i UL härjedalingen till Stockholm och därifrån flygbuss till Arlanda. Här har vi nu gått runt ett tag, ätit en dyr macka och snart kliver vi på planet som tar oss till LONDON!

18årsferre I Sundsvall

Den här veckan har vi inte heller haft så många lektioner, men jag har stressat som fan ändå med att packa tre olika väskor till tre olika ställen i världen (Sundsvall, Stockåa, London). Samt haft körlektion, cyklat till första uteträningen (så jävla underbart och med 17st på träningen blev det ännu ännu bättre!), varit hos sjukgymnasten i Järvsö och fått nya sulor, fixat presenter till Erica och bokat alla resor hit och dit. Igår tog jag bussen till Sundsvall och vi for direkt till Hanna och klädde oss i 20-talskläder då temat var cocktailparty med inslag av the great gatsby. Sen tröck vi in oss i Hannas bil och åkte ut till lokalen där vi åt paj och gav presenter till födelsedagsbarnen innan resten kom. Det blev en kul kväll med mycket nytt folk, såklart, och äntligen fick jag träffa min Erica ju. Jag klarade ändå av att gå i klackskorna ett tag, sen åkte conversen på igen. När vi kom hem doppade vi hårdbröd i te och la oss alla tre i ericas föräldrars säng. Jag har sammanlagt sovit kanske 4-5h så det ska bli skönt att åka tåg till Östersund nu, och sen bil med moster, kusinerna och kusinbarnet till stockåa där familjen redan är för att fira påsk. 




14.04.14

Te, salami&brie-macka och ett päron var en mycket bra start på dagen. Andra bra saker var att vi köpte 4kg godis till media-påskägget, Iara (en utbytesstudent från Brasilien) kom tillbaka till våran klass, jag uträttade en del ärenden på köpingen, mamma och jag åt pulled pork på Sibylla och så har jag bakat till påsk. 




veckoslutet

Jag har för mig att jag skrev ett inlägg i torsdags, men tydligen glömde jag publicera eller så drömde jag. Vi blev iaf klara med kakpaketet, jag hittade ett par skor på vinden som jag redan älskar, jag beställde ett annat par skor (som jag hoppas hinner komma innan skärtorsdagen, annars är det kört), mamma och jag var in på nya vintage-butiken i gamla stan (och där hittade jag en urgullig resväska som jag så gärna vill ha när vi flyger till London), pappa och Robert bilade ner till Italien för att köpa ett segelflygplan, jag provade kjolen som mamma sytt till kusinbarnet (den passade perfekt.. på mitt ena lår..), jag och mamma fick vara ensamma hemma vilket som vanligt är skönt, mattelektionen spårade mer än någonsin i fredags och det är ett under att vår lärare pallar med oss, jag bakade kladdkaksmuffins och cyklade till fotbollsplanen där vi i laget målade om i omklädningsrummet och till slut kom Josefine hem till mig. Vi lagade gratinerat potatismos och smörstekt lax som vi bjöd mamma på, så då bjöd hon oss på efterrätt. Sen fixade vi oss och åkte till Skästra på Linnea, Emmy, Elin och Idas 18-årsfest. Jag och min älskade jossi hade så roligt, så roligt med flera bra personer att jag t.o.m. glömde jackan när vi sprang ut i bilen och åkte hem. Vi åkte hem till josse och åt nattmacka innan vi somnade såå skönt. Idag har vi bakat marmorerade brownies med hallon och ätit oss mätta på det och sen fick jag skjuts hem. Hemma blev jag helt fylld av energi så jag pratade sönder mamma när hon försökte få saker gjorda, fixade med lite hemligheter, planerade alla kommande resor (5st på 5 dagar) nästa vecka, provade klänningar och för att få ordning i huvudet och göra av med all energi stack jag ut och sprang min favoritrunda i skogen och tränade mage och stretchade ute på gräsmattan. Och nog blev jag av med all energi allt. Jag fick kämpa i mig världsgod mat och krypa upp för trappen för att till slut landa i sängen. Nu ska jag packa och plugga lite och sen s-o-v-a. 

ibland äger livet, puss

fin stockåhelg



I helgen var vi upp till stugan igen och det var nog den finaste helgen iaf denna vinter. Det var så jävla fint väder, mycket snö och lagom varmt. Vi åkte jättemycket skidor både högt uppe på fjällplatån och längs skoterspåret, gräddade våfflor på fjället och njöt av den varma solen. I stugan lagade vi som vanligt god mat, jag pluggade körkort hela tiden och jag och Anna flätade varandras hår framför en film. 
I måndags tränade jag fotboll och igår var jag på pace på morgonen. Imorse åt jag massa frukt och äggröra på rostad lingongrova och nu sitter vi på skolan och pysslar med vårat kakpaket. Vi har inte så många lektioner vi behöver vara på denna vecka, så det blir korta sköna dagar. 


redan helg

Förra veckan körde jag fast i teoriplugget, men idag lossnade det äntligen så nu är jag taggad igen. Idag hade jag en liten sovmorgon så då åt jag och mamma godaste yoghurttallriken med mango, banan, jordgubbar och cashewnötter. På skolan redovisade vi en fotouppgift med temat Campbell's tomatsoppa och sen tog jag ledigt imorgon för ikväll åker vi upp till stockåa. 


mango kiwi banan jordgubbe


I måndags tränade jag först ute på soldäcket innan haglet kom rakt i ansiktet. Senare på kvällen åkte jag, Linn och Josse till Sanna på en spontan tjejkväll med en hög frukt och glass. Sen sov jag över i Sannas sköna säng och ville aldrig kliva upp dagen efter. Men med smoothie och jordgubbar till frukost framför ett avsnitt greys anatomy gick det an ändå. Igår hade vi fotbollsträning senare än vanligt så då hann jag plugga idrottsteori innan. Och idag hade vi idrottsprovet som jag tror gick hyfsat, efter skolan hade jag dubbel körlektion som gick mer än hyfsat och sen blev det kebab med mamma innan vi åkte på föräldramöte med UL inför Londonresan.