lördagshändelser och söndagsgöra


Igår åkte jag, Anna och mamma på rosehills där det bjöds på musik, konstutställning, tårta och ett flertal gamla vintergatare som jag fick krama om. På kvällen var vi bjudna på middag hos grannarna så vi åt och åt himla god mat, spelade kort och berättade spökhistorier i skenet av tända ljus under earth hour och efter 22 skjutsade Albin ner mig till Hanna där hon och Henke hade 18årsfest. Men precis då var de påväg till krogen/nån annanstans så jag hann inte mer än att krama på födelsedagsbarnen innan jag och Albin skjutsade några till stadt och åkte hem till granngården igen. Idag har jag tvättat och vaxat moppen ytterst noga för nu ska den säljas, efter 3 år fulla av finfina sommarminnen (får nästan en tår i ögat och lite lite separationsångest). Sen har jag sågat ner en björkgren och täljt av barken, för här ska pysslas. 


mån-fre

Bloggen kommer verkligen i sista hand numera. Jag har börjat prioritera läxor och skoljobb lite högre, jag lägger ner mycket tid på körkortet (både teorin och körningen), jag försöker att inte spendera all min vakna tid uppkopplad och framför datorn/mobilen, jag kan äntligen träna mer och fullt ut med hela fotleder och ben, jag vill vara ute så mycket som möjligt nu när våren kommit och jag tycker det är så kul att det är vår tur nu, att vi (96:orna) fyller 18 det här året och får fira det flera helger i rad på nya ställen med nya människor varje gång. 


Den här veckan har jag hunnit med rätt mycket. Bl.a. ätit kinabuffé med några från klassen, hjälpt farmor och farfar med lite jobbiga saker, haft vernissage med våra livsmedels-porträtt, spelat in nyhetsprogram, ätit thaimat på pappas jobb, varit ledare på barngruppen, åkt till hudik för att köpa nya byxor, sovit kvar i hudik hos Anna, jobbat hemma nästan hela torsdagen, utsatt granntjejen Linn för den värsta sortens fotografering, pysslat i tvättstugan, sovit/flamsat igenom sista mattelektionen och slutligen haft UL-träff i 5h. 

lately

Förra fredagen var vi lediga så jag passade på att storstäda hela badrummet och lite på resten av övervåningen. På kvällen åkte jag till Ester på hennes och Marias 18års-fest där jag träffade vänner jag inte sett på länge. Lördag-söndag var vi på fotbollscup i Delsbo och det var både jobbigt och skitkul. Där samlade jag på mig tre rejäla brännsår på benet av glidtacklingar och kunde inte gå, sova, duscha eller sitta utan att det gjorde ont, men nu har det nästan gått över. På måndagens träning planerade vi att ha stretching, kanske lite yoga och ta det lugnt eftersom alla var mörbultade efter helgen, men det slutade med match som vanligt. Älskar att jag började i det här laget. Snön kom tillbaka den också i veckan och jag vet inte, jag har ju längtat efter den hela långa vintern, men inte längre. Resten av veckan har jag ätit gröt, gröt, gröt, passat barn med linn, fått paket från the body shop, hälsat på farmor och farfar, varit på programråd, ätit 3-rätters på pärlan och andra vardagliga saker. I torsdags åkte hela familjen upp till stockåa och här har vi åkt skoter till henvålen och kappruet, grillat kolbulle, spelat kort, åkt längdskidor och haft det himla skönt.
 

torsdag

Idag chansade jag mig igenom ett spanskaförhör, fick äta ensam i matsalen då resten av klassen som sagt hade sovmorgon, körde med Micke, handlade mat och så hade vi Jimmy på besök på skolan. Till middag lagade jag korvstroganoff och det var ju ungefär superenkelt och gick snabbt, sen iväg på träning där jag fick en lila glittertatuering av en liten tjej som kollade på. Efteråt slevade jag i mig yoghurt och kollade på Berg & Meltzer i Amerika med mamma och Robert. 

bär dessa byxor så ofta som möjligt numera, så sköönt utan tighta jeans varje dag. 

friluftsdag

Imorse sken solen och plusgraderna var många, så två varv runt kyrksjön var himla skönt som friluftsdagsaktivitet. Efteråt fick vi hamburgare och sen kunde vi sluta redan vid elva. Då gick jag och josse upp på pace en sväng och sedan belönade vi oss med en bulle på Janssons. Sen gick vi på Coop och handlade mat innan jag tog bussen hem. Hemma tränade jag fotlederna ute på soldäcket och sen skjutsade jag och Robert ner mamma på Ljusdal, handlade lite till och hämtade Niklas som vi bjöd på kebab i pitabröd. Efter maten cruisade jag och Albin (som tog körkort idag!!) ner på Ljusdal och hämtade upp Louise som var utelåst. Nu sitter jag ensam hemma och pluggar och dricker blåbärste. Imorgon är jag den enda i klassen som inte har sovmorgon till 12.. men det gör inte så mycket för jag tycker om min spanskaklass och sen har jag bokat in en körlektion på håltimmen. 




tisdag

Igår fikade jag med josse och mikan på unitis, sen gick vi runt lite på köpingen. Hittade en mintgrön blazer och en vit ärmlös skjorta för en ynka 100-lapp var. På kvällen tränade jag som sagt fotboll och övningskörde. Idag började skolan igen och det är väl inget jag jublar över. Men helvetestisdagen gick ovanligt lätt så när jag kom hem tog mig ut och sprang i skogen (som var mörkare och isigare än jag trodde..) och när jag kom hem hade Robert lagat asgod lasagne så nu är jag nöjd. Ikväll ska jag plugga och kanske ta itu med mina 80 olästa inlägg på bloglovin. 






studiedag

Innan vi for hem igår hann jag och pappa ut på en skotertur i det fina vädret. Sen sov jag hela vägen hem, så när jag skulle lägga mig hade jag för mycket energi som jag behövde göra slut på. Därför tog jag tummen ur och sprang runt rångstra i flera plusgrader, under stjärnhimmel och i månljus där gatubelysning saknades. Idag har vi studiedag, så lovet varar en dag till kan man säga. Hittills har jag bara hunnit äta gröt och tvättat, sen får vi se vad jag hittar på. Det jag längtar mest till är iaf kvällens fotbollsträning. 


AVICII ◢ ◤

I fredags fick vi sportlov så då kollade jag, Towe och Josse på let's dance tillsammans. På natten dog min telefon och begärde återställning, så jag kunde knappt sova pga ångest över att allt skulle försvinna. Så när jag, Josse, Linn och Sanna tog tåget till Stockholm morgonen därpå hade jag bara pappas gamla iPhone 3, därför har jag fått låna alla bilder av dem andra. I Stockholm shoppade och fikade vi på dagen innan vi gick upp till Ronja och Daniellas hotellrum och pustade ut/fixade oss/taggade upp. Sen tog vi tunnelbanan ut till tele2 arena och bänkade oss på läktaren. Men från den stunden vi såg hans namn på skärmen kunde vi inte sitta längre, utan vi hoppade, dansade, grät, skrattade, sjöng, skrek och upplevde en så jävla genombra konsert med grymmaste killen i världen. När kalaset var över hämtade mamma och pappa mig till deras hotell vid friends där jag hes och utpumpad somnade gott. Morgonen därpå åt jag den godaste hotellfrukosten jag vet och övningskörde genom Stockholms stad (!!) för att möta upp tjejerna och åka hem till Ljusdal igen. En väldigt lyckas helg så att säga! 

Efter det låg jag hemma i feber några dagar men trotsade den för att besöka sjukgymnast och åka på halkbana. I torsdags åkte vi upp till stockåa med ett stopp på nya konditoriet i Sveg. Här har vi kört skoter, åkt skidor, suttit ute i vårsolen och joggat i skoterspåret med skoterstövlar..