måndag

ganska mysig dag i skolan, glodde på en film, lite reklamer och lyssnade på låtar. sen hade min grupp cafeteria så vi fixa lite mackor och sådant nödvändigt. det jobbiga med att ha cafeterian denna vecka är att niorna är borta så vi kommer troligen inte få ihop så mycket..

.

har gjort om och fixat lite i rummet så här på kvällskvisten. nu, solsidan!

söndag

vart inte att jag gick över till grannarna igår för dom åkte någon annan stans. så jag satte mig med mamma och pappa framför melodifestivalen istället och med tanke på att jag somnade till tredje låten så var det än en gång dåliga låtar. men nu snart ska jag iallafall hälsa på grannarna innan dom åker hem, resten av dagen är inte så himla planerad...

lördagsmys.

magen är full med pizza och cupcakessmet och i detta nuet tänkte jag ta mina ben och traska över till grannarna som åker hem till uppsala imorgon och sen blir det väl att kika på melodifestivalen.

mysig tjejkväll

gårdagskvällen igår blev riktigt lyckad. jag och brudarna dansade till dolly partons 9 to 5 (minnet finns förevigat i josefines telefon, så ta en titt där vettja!), kollade på film och gjorde aningen för många charader. hade en helt galet rolig kväll och ni ska bara veta hur bäst ni är! ♥

dags för fredagsmys

drar till linn nu och partajar med henne, josefine och mikan!

fredag

ganska lugn dag i skolan idag, pratade om att sälja något så att vi kan åka nånstans i åttan också och det låter ju bra. ikväll får vi se vad som händer, kanske hittar på nåt med josefine och linn, det märks.

smart tjej

engelskatexten är inskickad och klar, nu blir det svenska/so resten av kvällen. tänkte vara lite smart och göra klart allt arbete så fort som möjligt så jag kan ta det lungt på lovet och veckan efter..

och så vill jag dela med mej av dom här urgulliga bilderna...

plugg.

har bakat ett gäng chokladmuffins så här efter skolan och nyss tröck jag i mig lite firre. nu blir det engelska läxa till 100% för om jag inte har fattat fel så ska den in imorgon och jag har inte ens kommit halvvägs..

-

drar till skolan nu, chiaoooo!

hemstudiedag ännu en dag

har just loggat in och tryckt i mig en rejäl frukost, vid halv tio kilar jag ner till bussen som tar mig till ämbarbo där jag ska fixa klart musikarbetet med min kära vän linn.

onsdag

svenska / so hela förmiddagen satt fint idag med tanke på alla de där papprena fulla med uppgifter som vi fick. spanskan var rätt chill när endast jag och maria var där. och på idrotten satt jag för det mesta i den vita solstolen torleif tog fram åt mig och njöt av att se mina klasskamrater springa runt med innebandyklubborna uppochner och mellan benen.

Talking To The Moon - Bruno Mars

himla bra låt det där!
nu ska jag ta och lämna denna urtrista plats där jag har skrivit en massa engelska ord och lyssnat igenom många goda låtar för ett tag, istället är det det dags för mig att ta på mig kockmössan och börja laga mat tills mamma och pappa anländer.

underbara älskade

hemskt sorglig film. fällde en hel del tårar och då är jag inte typen som gråter av film. handlade om en pappa och hans son som hade förlorat mamman och lillebrorn i en bilolycka. och då förstår ni kanske att den är hemskt ledsam men ändå rätt bra.

when love takes over


när jag fick syn på denna enkla bild kunde jag inte sluta tänka på hur vacker den faktiskt var.

plusdag

vart en smula förvånad igår när jag läste på linns blogg att det var plusdag idag, så nu har jag inte ett dugg att jobba med, ska försöka få tag i plusdagsuppgiften på nåt sätt och vid lunch kommer pappa hem med lite böcker.

fjällen

hemma från en rätt så bra helg i stockåa med familjen holmqvist från skåne.

stockåa

packa väskan står längst upp på listan över saker som borde göras, ändå bakar jag och mamma potatisbakelser just nu. vid tolv kommer pappa hem så då drar vi oss till stockåa där lite fix och trix behövs innan familjen holmqvist kommer på besök. hörde just att dom hade lämnat huset i skåne och deras gps visade att om dom kör hela vägen utan att stanna ska dom troligen vara framme halv åtta ikväll. det är sjukt hur långt det är. men dom stannar iaf hela nästa vecka då de har sportlov. själv är jag rätt så pigg idag men vågade inte riktigt pallra mig iväg till skolan med tanke på rösten.

fri som en fågel


en hel rad filmer jag sett som sjukling

Sex and the city
Pippi
Bröllopsduellen
Systrar i jeans
Madicken
Polarexpressen
En kille och en tjej
Dumbo
Ronny och Julia
Varning för Jönssonligan
Astrid Lindgrens jul
Alladin
Spy kids

onsdag

febern har försvunnit idag och likaså rösten. har kikat igenom ett x antal filmer och det kan man väl säga är det bästa med att vara sjuk.

kladdigt värre

Det är ju tur att man har en snäll storasyster hemma som gör kladdkaka när man är sjuk.

på gammalt vis




sjuk.

Blev hemma idag med feber och ont i halsen. Åkte till farmor och farfar där det bjöds på semla och kikade på pippi filmer i fem timmar. Ganska mysig dag ändå.

mcdonaldscupen

I fredags tog jag bussen till sundsvall direkt från skolan. åt tacos, glass och kollade på Alice i underlandet hos erica. dagen därpå försov jag mig en aning men vi hann till nordichallen i tid ändå. första matchen vann vi med 1-0 andra förlora vi med 2-0 och tredje gjorde jag mål så vi vann med 1-0. Drog till hotellet och roa oss på våning sju och åtta, sen sov vi inte många timmar innan vi skulle upp igen, försov mig igen, sen vann vi åttondelsfinalen på straffar men kvartsfinalen förlora vi på straffar. väl hemma la jag mig på soffan och sov fem timmar och nu ligger jag i sängen med hög feber, hosta och ett huvud som snart sprängs.

mcdonaldscup

Nu ligger jag i sängen och ska försöka sova så jag är pigg i helgen för då är det dags för mcdonalds cup i sundsvall. Så imorgon åker jag direkt från skolan till erica och sover där, sen på lördagen spelar vi tre matcher och sover på hotell och på söndagen får vi se hur det blir.

smågalna saker ni kanske inte visste

- ibland skulle jag kunna äta en påse färsk looslimpa istället gör godis.
- erica är både min bästa vän och min kusin.
- jag har inte sett titanic.
- när jag är ensam hemma brukar jag sjunga 'you raise me up' så högt så jag nästan skriker.
- när jag är i fjällen brukar jag köra iväg med skotern bara för att få tänka.
- på tallåsen frågade flera killar chans på mej bakom gympahallen och jag svarade alltid nej eller så gjorde jag slut samma dag.
- jag har godisförbud och har ingen aning om hur jag ska kunna avstå från all choklad.
- på kvällarna tänker jag för mycket för att kunna sova och på mornarna är jag för trött för att kunna tänka.
- matte är ett av mina favoritämnen.
- jag behöver träna på att ramla för jämt ser det helt galet ut.
- jag står inte ut med att det är stökigt mer än en vecka på mitt rum.
- jag klarar inte av att vara sur när jag är i skolan, även om jag försöker.
- jag tycker ibland att det är roligt att dammsuga.

beatles

varför jag skrev beatles som är rubrik är troligen för att det är lätt det fränaste ordet jag använt idag.
på skolan var det så grymt så det finns inte ord som beskriver. spanjorna var där och spred kryddlukt, noprovet gick suveränt och musik arbetet kan inte bli roligare. har inte skrattat såhär mycket sen jag vet inte när, och dagens skämt måste vara när jag och linn gick förbi röda korset och såg alla tanter som satt vid ett runt bord och jag sa, 'titta, antikrundan'

torsdag

idag är det hemstudiedag och jag sitter hos josse och tränar på noprovet som jag ska göra om idag på skolan. när det är gjort ska jag, linn och helen göra musiksaken. hade lite problem att komma hit för först fick jag springa ner till bussen, sen gick jag lite vilse i storstan..

onsdag

att åka längdskidor idag var rätt kung. sen blev det ett wienerbröd på delins så att magen inte var alltför tom på träningen. nu har jag pluggat, ritat en blå giraff och pratat med josefine i telefon fyrtifem minuter, diggar den bruden! ♥

nyinflyttade i garderoben


tröja - vero moda
klänning - vero moda
halsband - åhlens
strumpbyxor - MQ
tandem ring - glitter


tisdag

utvecklingssamtalet var ännu tråkigare och drygare än vad det brukar vara så dagen startade ganska tragiskt. men det ändrades när vi fick reda på att vi ska till sandviken på äventyrsbadet med sjuorna veckan innan sportlovet, awsoooome!

stockåa

äntligen har jag fått burka sönder alla myrar och fått kikat på den fina utsikten över funäs och vemdalen från fjälltoppen. har vart en toppen helg i mitt kära vinterland. imorgon startar verkligheten igen och det är dags för utvecklingssamtal.

take me to the candyshop..

no provet idag gick väl sådär, efter skolan följde subäck med mej och mamma som dräng på coop för att sedan få skjuts hem. köpte en liten påse godis så den och en stor marabou följer med upp till fjällen där jag ska lägga på mej lite extra för att klara godisförbudet som startar på måndag.

photoshop


i det här fotot började jag med att skapa tilt shift-effekten (så här)
sen gjorde jag det kallare och mer vintrigt (så här)



vinterkyla



.

efter en timmes promenad med grannhunden oskar lägger jag mej bekvämt i soffan och tittar klart på high school musical 3

hamburgare


lite dåligt fokus på den sista men jag var för hungrig för att ta en ny.

hemstudiedag

vaknade vid åtta och loggade in, sen sov jag lite till. fixade varm choklad med chokladbitar i och kikade på tv. nu är det dags för plugg, ska träna till engelska provet och no provet och kolla på halva 'i taket lyser stjärnorna'

bambi på hal is, nu igen..

att åka skridskor verkar bli svårare med åren med tanke på att jag såg ut som bambi idag och förut var det mer likt isprinsessan. men kul var det och det är det alltid. efter galenskaperna på ip drog jag till pianot och sedan hem. låg även idag framför teven fram till middagen men nu försöker jag hålla mej borta därifrån.

tror jag börjar bli sjuk..

hade ont i huvudet på slutet av dagen (och det händer ytterst sällan) sen när jag kom hem vid fyra la jag mej nästran direkt i soffan och kika på lilla jönssonligan och lite annat fram till sex, då var det mat. efter maten tog jag fram svenska läxan men jag somnade. vid halv tio vaknade jag igen och kom på att jag måste göra svenskaläxan. så nu har jag legat i soffan nästan fem timmar och jag är inge vidare pigg..

så var det februari

månaden då stugan i fjällen tar upp det mesta av helgerna.
har verkligen fullproppade helger fram till nittonde mars, sjukt ju. nu till helgen drar vi iaf till fjällen och stannar till måndagen. sen nästa helg är det mcdonaldscupen i sundsvall. sen tar vi resten när det kommer.