paranormal activity 4

fikade och köpte farsdagspresent på ljusdal med sanna igår. vid sex tog jag, linn och josse bussen till hudik och käkade pizza med ronja. gick runt lite på stan, köpte godis på hemmakväll och var skapligt nervösa innan vi satte oss på bion. satt tätt intill varandra och bara väntade på att få skrika/gråta när vi såg paranormal activity 4. dock var den inte så överdrivet läskig så jag och josse somnade utan problem när vi la oss i min säng vid ett. nu har vi ätit frukost framför lady och luffsen och ska snart baka något gott.


vinterns första skotertur


hej mitt vinterland

igår kom det hur mycket snö som helst så när jag stod och bakade sport bars hörde jag att robert tog fram skotern. jag fick världens adrelaninkick när han sa åt mig att komma ut och köra några varv på åkern. sen gick jag över till albin och spelade kort, promenerade i snön, hade snöbollskrig med linn och alva, lagade mat och kollade på beck. på kvällen åkte jag och josse till linn med massa gott och bytte film flera gånger, bestämde oss tillslut för amors baller men hann inte se mycket förrns robert kom och hämtade mig. idag har jag slått in presenter och försökt planera kvällen, tar snart bussen ner på ljusdal för en fika på finess med sanna nyberg.


partaj

i lördags cyklade vi en sväng med baxter i korgen, åkte på dollar med agneta som alltid och spelade kort med farfar. klockan sex firade jag, linn, josse, ronja och jossan födelsedagsbarnet sanna nyberg på morrins. sen drog vi upp på ip med erica, towe och sanna där det var bandy som jag och sanna skulle fota till ett skoljobb. åkte sedan hem till löfgren med hanna och fixade oss innan vi åkte till ronja med en jävla massa folk. hade en underbar kväll med både nya och gamla människor och ett annat födelsedagsbarn, tuva. vid halv ett kom robert så då hämtade vi upp erica i nore och åkte hem för det klassiska kvällssnacket innan vi sov en timme extra pga vintertid. idag har vi spelat mer kort, kollat igenom gamla fotoalbum och käkat pitepalt, sen när familjen bergqvist åkte hem spelade jag spel med farmor och farfar, åt lax och pressad potatis här hemma och fikade framför solsidan. och nu väntar några fina dagars höstlov!


höstlov

pga halloween klädde vi ut oss med fula masker och sumodräkter på media. fick testa på att ha en presskonferens, fick pizza till lunch och kollade på teorifilmer på idrotten. efter skolan fixade jag och robert tacos innan ULträffen. hade kul som vanligt och fick pizza även där. på hemvägen fick jag reda på att erica was in town så jag åkte dit nån timme och spelade kort med joel och cyklade i snön innan jag övningskörde hem i mörkret.


torsdagkväll

har kikat på köksinredning och planerat eventuell ombyggnad av köket med mamma och robert ikväll. sen kollade vi på kockkampen och blev så jävla sugen på ägg av det så mamma sprang iväg och kokade ett varsitt som vi gjorde jättegoda och maffiga mackor med. ska snart krypa ner för att inte än en gång bli förbannad när väckarklockan ringer imorgonbitti...


veckan

den senaste veckan har jag gått i skolan, ätit, pluggat, sovit och sprungit. min mormor har gått bort, så jag har spenderat mycket tid med min underbara familj och mina underbara tjejer. i helgen var jag ensam hemma så på fredagen åkte jag till mikan med josefine och linn och blev sminkad och bjuden på fin mat. sen drog vi till subäck där massa bollnäsbor var och dansade några timmar innan jag, linn och mikan åkte hem till mig och partyrockade. sminkade och klädde ut oss till allt från skidåkare till bönder och burmeser och filmade till klockan fem på morgonen. då dukade vi fram massa fika och jordnötsmör innan vi somnade runt sex. trött och odräglig åkte jag till farmor och farfar och vilade innan jag åkte till sanna haglund på födelsedagsmiddag. åt jättegott, skrattade högt, spelade med andra ord och nästintill somnade på soffan tills vi bestämde oss för att gå ut i regnet. sprang runt i rondeller och hoppade i vattenpölar och somnade tillslut hemma hos josefine. när vi vaknade kollade vi på film och fikade, sen åkte jag hem till farmor och farfar och hjälpte till med tekniska saker och åt i massor. på kvällen kom albin och spelade piano och kollade på beck tills familjen kom hem. igår gjorde jag ansiktsmask och fransk manikyr och nyste ner med en film, och idag kollade vi på film i skolan. just nu är jag lycklig pga snö och att mamma gjort svingod mat.


† mormor jenny

finaste mormor, vila i frid och ta hand om morfar. vi ses på fälltopparna ovan molnen ♥
 

#79

 
 
 

tjejig eftermiddagen med 2 fina tjejor

skrattade mest hela dagen, fick tillbaka några prov och lärde oss att göra hemsidor. mikan och josse följde med mig hem och kollade först på pretty little liars och käkade pappas potatismos. sen låste vi in oss på mitt rum där vi målade naglarna och mikan envisdaes med att lägga tillbaka hälften av alla kläder jag rensat bort i garderoben igen.. sen tände vi ljus och satte oss i sängen och fönstret med frukt och jordnötssmör för ett sånt där typiskt tjejsnack om allt och ingenting. älskar sånt.


ny vecka

halva söndagen ägnade jag åt att rensa garderoben. så nu är ungefär hälften borta och jag behöver shoppa. var även ute och gick med mamma och anna och avslutade helgen med solsidan, hellenius hörna och partaj, typisk humor för jonsboligan. imorse hade vi sovmorgon och sen gick dagen snabbt och smärtfritt, känner på mig att hela veckan kommer att göra det. ska nu äta, städa och plugga, as usual.


#17



jag ser det snöar

vaknade tidigare än vanligt denna söndag och kollade twitterflödet. i samma sekund som jag såg den första "snö-tweeten" hoppade jag bokstavligt talat upp ur sängen och drog upp rullgardinen. överväldigades av det klarvita snötäcket och den magiska vinterkänslan! fick i uppdrag att fota pappsen på skotern så han kunde facebooka, gjorde en liten snögubbe, kokade ägg och dukade fram nybakat bröd och rejäl helgfrukost. sen sprang jag upp och väckte både anna och robert och infromerade klart och tydligt att det låg snö på marken. alla vi tre blev som barn på julafton och just nu kan jag inte vara annat än lycklig!
 

familjemiddag och kompiskväll

igår kom en envis linn och hämtade upp mig så jag kunde kika runt på köpingen med henne, towe och sanna någon timme. när jag kom hem fick jag i uppdrag att baka både kladdkaka och äppelkaka som blev efterrätt till mammas underbara gulasch som vi åt medans vi planerade drömutlandsresan i växthuset med tända ljus och brinnande kamin. vid nio åkte jag ner till subäck med några och dansade för fullt, sen vidare till oskar där vi inte fick vara så då gick vi ut en sväng i regnet innan robert skjutsade hem mig.
 

skojsig fredag

igår hade vi en fotograf på besök på medialektion. himla roligt och intressant, blev sjukt inspirerad! på idrotten hade vi löptest och jag blev så taggad av det så efter att vi kollat på bla ögon och spermier i mikroskop på naturvetenskapen så stack jag ut på terränglöpning i grophamreskogarna. sprang och sprang tills jag nästan var vilse och kom på att det visst är älgjakt.. hittade tillslut hem och skrattade åt robert och martin som spelade in kaffefilmer. till middag bakade jag och robert pizza till hela familjen och sen fick jag så lov att sminka mig i bilen när robert skjutsade mig till linn. där poppade vi popcorn, kollade på xfactor, skräckis och gamla filmer på oss själva med ett gäng tjejer och killar. imorse åt vi riktig helgfrukost och körde frågesport, och idag ska jag troligen bara vara hemma och göra nödvändiga saker.

höst


bandy mitt i veckan

denna vecka har, som alla andra veckor, gått skitsnabbt. har avverkat några prov och redovisningar, lockat håret, fotat höstbilder och fikat på media. igår åkte tjejerna till josefine där det bjöds på glass och hemmagjord chokladsås, klädde på oss varmt och traskade bort till IP för bandy! stämningen var på topp och det var hur kul som helst när i princip hela ljusdal (kanske inte riktigt alla..) var samlade för att heja på LBK. träffade massa folk, trängdes på läktaren, gungade med i hejarramsorna och brydde oss egentligen inte om hur själva matchen gick. ikväll tände jag massa ljus och pratade med josefine, tog en långdusch, hade ansiktsmask och åt fruktsallad med mamsen, myspys.
 

10årsjubileum . fotbollsavslutning . jobb

i fredags åkte jag, linn och josse till mikan och kollade på xfactor, fikade, blev sminkad av mikis, dansade med uppknäppta byxor och ballade ur litegrann. sen gick vi ut på gatan och busade runt med killarna, använde min halsduk som hopprep och gick tillslut hem till mikan igen med erik,emil, henke och amandus och spelade finns i havet. jag och mikan somnade i hennes föräldrars fjärrkontrollssängar och på morgonen cyklade jag och josse till vintergatan på 10års-jubileum. hanna bara vara där i typ en halvtimme innan jag åkte upp på tallåsen och spelade årets första (och sista) match med vårat nya damlag. trots förlust gick det hysat bra och roligt så in i helvete var det! efteråt kollade vi på herrarnas match innan helen följde med hem och sov/fixade oss inför avslutning på stadt. fick asgod grillbuffé och vi kunde tillsammans med sandra skratta åt fulla fotbollsspelare. efter maten gick vi i damlaget upp till pernilla på lite lagfest innan de myndiga återvände till stadt vid midnatt. på söndagen jobbade jag tillsammans med linn på trendmässan och fick tömma soptunnor/hålla rent på toaletterna/sitta i entrén/tigga godis/käka bullar. på kvällen pluggade jag undan lite och somnade några timmar tills mamma kom hem från dubai och visade kort på luriga araber, lyxiga shoppingcentrum och kamelrövar.
 

#97

 
 

torr blogg

har hunnit med en hel del i helgen och har helt enkelt inte haft tid till mer än att skratta, ha asmegakul, äta, sova, plugga. bloggar mer när jag fixat lite bilder och gjort klart alla läxor och prov. puss

 


#31


 

#16

 
 
 

orientering

och idag var vi på ännu en till skola och informerade om media. denna gång på öje där jag heller aldrig satt min fot förut och förvånades över hur stort det faktiskt var. sen hann vi ha lite media innan lunchen och orientering efter. tyckte som vanligt att det var skitkul (som jag verkar vara rätt ensam om..)! hann med tvåbussen fullsmockad med småbarn hem och nu har jag duschat och party-rockar i jonsbo som vanligt när jag och robert är ensamma hemma.


kanelbullens dag

imorse åkte jag, linn, sanna och ellinor till färila och informerade om media ett par timmar på skolan som jag aldrig satt min fot i förr. väl på slotte fikade vi bullar dagen till ära och jag lyckades återigen somna till på en lektion. tog tallåsenbussen hem och får alltid en slags nostalgikick när jag åker förbi gamla skolan. nu har jag stoppat i mig köttbullar och makaroner och sticker strax på fotbollsträning på borgen.


kährs

på mötet fick vi spana in hur mässan ska se ut på kärhs och vad vi ska jobba med. sen sprang vi runt och lekte james bond i brist på liv. innan jag gick och la mig pluggade jag en del och insåg nu att vi faktiskt har en del att göra i skolan..


#52


 
 

mustaschfotografering

denna iskalla morgon tog jag och linn mopparna till stenhamre och informerade om skolans bästa program tillsammans med två mediatreor inför åttorna och niorna. efter en timme åkte vi upp på slotte och ritade mustascher och trianglar på varandras händer, sen på medialektionen fick vi hålla på med framkallning, mustaschfotografering i studion och fika. ikväll ska jag på möte angående jobbet på trendmässan på söndag, sen plugga.


josefine sexton år

igår fyllde min vackra vv, påskhare, leffe, jossipossi sexton hela år! grattis igen på henne ♥
 
 
så igårkväll bjöd hon oss tjejor på lax, pressad potatis och romsås, tjejsnack, xfactor, roliga spel och kladdkaka, mysipys. idag lyckades jag somna under engelskalektionen och längtade bara efter att få komma hem och storstäda mitt rum, plugga och fixa middag, vad gick snett hos mig? hann iallafall med det jag skulle och nu har pappa plockat fram kvällsfika, sen ska jag ta en dusch och sooova uuuut.
 

en alldeles underbar helg

i torsdags bjöd jag, mikaela, linn och josefine våra föräldrar på tacopaj och ost- och skinkpaj för att kunna diskutera eventuell språkresa till malta i sommar. på fredagen åkte jag med sanna och sanna till sundsvall och hade superkul i bilen med hög musik och dans. hoppade av hos erica och joel där vi på engång fixade fruktsallad framför en film. på lördagen tog vi moppen ut till birsta där vi spenderade mycket tid och pengar. träffade på halva ljusdal och fick höra stiftelsen live på lunchen. svängde in i stan en sväng också innan jag hoppade på bussen hem med sanna. väl i ljusdal köpte jag med en ben&jerry och traskade upp till maja och matilda där linn och mikan var. kollade på två filmer, repriser från svenska hollywoodfruar, åt glass och chips, dreglade över deras fina rum, bäddade ner oss och somnade fort. efter frukosten följde jag med pappa ner på älvvalen och kollade på derby tallåsen-ljusdal med hanna. sen klippte jag gräset och tvättade olika fordon innan jag övningskörde hela vägen till hudik där vi kollade på bil åt anna, käkade pizza och kollade in albins lägenhet.