in germany

Hallihallu, igår åkte vi buss i tretton roliga timmar innan vi hoppade på färjan i trelleborg som, medan vi sov, tog oss över till Tyskland. Där blev det ännu mer buss i några timmar innan vi kom fram till det mysiga vandrarhemmet. Idag har vi besökt stasimuséet och gått i affärer och nu sitter på vandrarhemmet och spelar biljard och myser.

tyskland

imorgon klockan halv åtta åker bussen från vintergatan till trelleborg och vid elva på kvällen åker färjan över till tyskland. nu hoppas vi bara på vackert väder (vilket inte verkar så lovande) och att denna klassresa blir helt jävla awesome!
Direkt när jag kommer hem sticker vi till stockåa på sportlov, så av mig hör ni inte något förns nästa onsdag.


morotsmuffins

-nu överlever jag nog morgondagens långa bussresan.

friday night

Kvällen vart inte alls som planerat. Det började med att vi skulle till linus istället för leon så jag hämtade upp towe, anton, linn och josse och åkte dit. Men där var det inga pojkar, för dom var tydligen hos erik, så vi gick dit. Såklart var det tomt även där, då var dom hos oscar och skulle på ica. Vi gick upp på ica, men tro inte på fan att dom var på nedre ica då. Men tillslut kom dom upp dit och efter många om och men hamnade vi hos jonas där vi kollade på scary movie innan vi åkte hem. En ganska vilsen men ändå kul kväll med andra ord. Idag vaknade jag tidigt, och har ätit helgfrukost. Senare ska jag nog på bandy med josefine.


sista natten med gänget

... Innan vi åker till tyskland!!!
På elevens val åkte vi ett gäng till backen men det var fullt med sportlovsturiser, långa köer och slaskigt och varmt.. Nu ska jag snart äta hemlagad pozza innan jag sticker till leon med några. Nu blev jag överlycklig när hanna berättade att onepiecen som jag beställt med henne har kommit, hade gett upp hoppet om att den skulle hinna komma innan tyskland för längesen..


bajstorsdag

med tre redovisningar, ett prov och skola till halv fyra med matte på slutet hamnade denna torsdag långt ner på listan. Det enda bra den hade med sig var duckhunten som jag, linn och josefine hade på matten och otroligt roliga musikvideor som mina classmates hade gjort. eftersom jag inte hade någon skjuts till bodystepen ikväll så tränade jag lite hemma innan en skön dusch och kvällsfika.


I'm your biggest fan.

Dagen började bra med en rejäl sovmorgon och tennis på idrotten. Sen hade vi tidernas segaste spanskalektion då jag, bokstavligt talat, låg på golvet under bordet och lyssnade på helen och lisas tjafs om artighetsfraser. Hela mattelektion gick åt till att rita fina teckningar på draw something och jaga ankor. Efter skolan hoppade jag av bussen i nore och solade en sväng. Sen hann jag inte mer än hem och vända innan jag åkte till linn med towe, josse och mikan där vi käkade en familjepizza, hade ett riktigt tjejsnack och filmade lite till vår musikvideo.


kaos & kallabalik

hela dagen har det varit kaos och kallabalik känns det som. först hade vi hemstudiedag nån timme på skolan och sen åkte jag och några andra tjejor på skolan till hudik för att spela innebandy-dm. och jag, av alla spelare på planen, gjorde två mål. dock förloradre vi med 7-5. när slutsignalen gick var det bara att duscha och byta om på 5-10 röda minuter. till råga på allt var bussen till ljusdal proppfull, så jag och mikan fick joina pundarna längst bak. sen när vi kom till ljusdal körde chaffisen förbi stationen och ända bort till kyrkan där jag kunde hoppa av och ta hennanbussen hem. det blev några förrvirrande telefonssamtal med olika ulf:ar innan jag kunde förklara alltsammans för sanna som satt förvirrad brevid mig.

måndagmåndag

Idag var det en riktigt jobbig och tråkig dag i skolan, tur att jag hade mikan på no:n iaf. När jag kom hem fikade jag mammas nybakta bröd och pluggade på för fulla muggar. Sen blev det bodyattack med brudarna och nu har jag duschat iskallt och käkat fruktsallad.


snökaos

Ikväll var pappa första nyhet på mittnytt, han och tre kompisar sitter "nödställda" i en stuga mitt i ingenstans i fjällen pga snöovädret. Som tur var hade dom sovsäckar med sig och det fanns ved i stugan så det blir en trevlig liten övernattning där minsann! Så vi har fått deala med fjällräddningen och alla möjliga samtidigt som så ska det låta visats på teven och glass, chokladsås och banan serverats.

 

http://op.se/lanet/are/1.4401003-skoterforare-tvingas-overnatta-pa-fjallet

 

 


hair

jag hatar och älskar mitt hår lite från och till. skulle hemskt gärna vilja färga chokladbrunt eller brunt med en aning rött i, men absolut inte för mörkt. har funderat på att klippa av en decimeter, eller spara ut det till rumpan (som på bilderna där jag böjt huvudet en aning jättemycket). det hade också varit fint med naturliga lockar och volym.      man kan ju alltid drömma.

nytt i garderoben

i fredags kom mamma hem med pizza vid tio, så det blev en lugn och skön hemmakväll med mami och robert. Igår åkte vi ner på köpingen och jag fick ett par svarta cheap monday-jeans, trosor och så hämtade vi h&m-paketet, passande på min namnsdag och allt. En mycket nöjd Frida åkte sedan hem och fixade och städade i rummet och fotade lite. På kvällen kom linn och towe hit med en varsin ben&jerry's och kollade på melodifestivalen med mig och pratade lite. Idag ska vi ha en riktit söndag-söndag här i Jonsbo med städning, läxor och våfflor.
jag som tänkte spejsa till min garderob lite med en alldeles cerise tröja, inte alls likt mig, så var den för liten. så typiskt.

summer

kollade igenom bloggarkivet och kan inte annat än längta till sommaren när jag ser dessa bilder, även om jag älskar vintern.
'

krasch

igårkväll tog jag, linn, josse, ina och mikan med oss glass, chokladsås, strössel och maränger till vår fina sanna som fyllde 16 år! efter en jättetrevlig fika med skönsång åredär åkte vi vidare på bodystep. idag efter lunch åkte vi ett gäng till backen men trots det otroligt fina vädret blev det bara några få åk för att henke kraschade.. han hoppade och gjorde några krusiduller i luften och landade snett. så vi låg där i en hög allihopa ett bra tag innan vi fick ner honom till kafeterian. ganska läskigt var det och han hade rätt ont i ryggen och var rätt borta i huvudet.. aja, tror det gick skapligt bra ändå.


sanna löfgren

idag fyller min mycket fina, snälla och roliga vän sanna 16 år, så grattis på henne! ♥ ♥ ♥

plusdag

idag hade vi plusdag så jag tog en påse muffins och stack till jonas där även hanna var. vi gjorde klart uppgiften, åt lunch och fikade och sen gick jag och hanna ner på fifty där även josse, linn, towe, anton och jimmy var. jag och min VV hittade mycket vackra vårjackor på herravdelningen som jag ska försöka tjata till mig.. ikväll blir det bodystep med brudarna!

-vårkänslorna kom hastigt och lustigt när jag gick hem från bussen så kameran fick följa med runt i huset med det fina ljuset

diggar dig

världens bästa VV ♥


sh'bam

ikväll drog jag, josse och tuva på sh'bam och det va riktigt skoj och skönt. nu har jag käkat pizza och duschat och innan jag sover min skönhetssömn blir det lite plugg.. alla som bryr sig om detta kan vara god och kommentera det här nedanför, tack!

togheter alone day

igår kom en hel hög singeltjejer hem till mig och vi lagade hjärtformade pizzor som vi så dramatiskt krossade. spelade också spel, gjorde charader, frågesport och dansade bl.a. irländsk folkdans. vi dukade även upp med flera sorters muffins, cupcakes, ballerinakakor, choklad, chips och dipp.. så nog var det allt en kärleksfylld dag ändå! ♥


alla hjärtans dag

vaknade av en magisk soluppgång som jag förevigade på bild. idag har vi hemstudiedag och snart tar jag bussen till skolan för att filma till våran musikvideo. sen ikväll blir det troligen alla hjärtans dag-fika/käk för oss tjejer som är "forever alone.."

måndag-måndag

Efter några diskussioner på skolan kom vi fram till att detta var en riktig måndag-måndag. En sån där måndag när man är trött, har mycket att göra och bara längtar till fredagen. Vi hade iaf temadag på skolan där geometri i alla möjliga former stod på schemat. Efter skolan hämtade jag ut mitt moppekort (inte en dag försent, menar jag..) och spanade in ett par jeans på fifty. Ikväll har jag, trots att det är måndag-måndag, tränat både afrodans och bodyattack med en prommis där emellan, hurtigt!


sleepover

Igårkväll åkte jag, linn, josse, mikan, towe, erik, leon och marc till anton där han bjöd på nachos, film och melodifestivalen. Sen åkte jag, mikan, linn och josse vidare till mikan där det var fullt hus. Vi klämde ihop oss i mikans säng och skrattade åt andra mest hela kvällen och trots att det inte blev som planerat kunde vi ha vår lilla sleepover där till slut. Imorse följde jag med josse hem direkt efter frukosten och vi tog en liten prommis innan mamma hämtade oss. Sen tog vi skotern ner på onsängarn och grillade med towe, anton, jonas, ida och ellen. När vi kom in la vi oss under täcket, kollade på mamma mia och skaffade några nya magrutor. Ikväll har mamma bjudit på trerätters och både så ska det låta och ove sundberg har visats på teven.


partaj i ladan

Igårkväll åkte jag och mikan till subäck efter många om och men, och det ångrar jag inte för fem öre! 15 människor som dansar just dance i en lada med massa gott, ja det beskriver nog kvällen ganska bra. När det roliga var över tog jag, mikan, jonas, leon, marc och maria en promenad hem som inte var lika rolig då jag både flög och dök ner i diket ett flertal gånger.. Idag har jag hunnit med att äta go'frukost och tagit en skotertur med pappsen. Ska beställa lite saker från h&m nu och sen får vi se vad som händer ikväll.

 


fredag

Igår tränade jag bodystep för fulla muggar med några brudar. Idag har jag förhoppningsvis jobbat för sista gången i galax och på slutet av dagen åkte vi till backen. Följde med towe hem en sväng också innan pappa bjöd på fläskfilé och kroketter. Nu blir det efterrätt och sen drar vi några stycken till Subäck och har skoj!


lek och bus

Dagen började med nationella i svenska, tror det gick bra. Sen rullade allt på i samma gamla hjulspår.. förutom på lunchrasten då jag, linn, jonas och leon kutade runt som de barnungar vi är och lekte tagen genom halva skolan. Stannade en timme extra efter att vi slutat och vill just nu bara sjunka genom jorden. Kanske blir det bodystep ikväll, får se!


onsdag

imorse sopade vi sten på curlinghallen, och sen var det en vanlig tråkig skoldag innan jag, linn, josse, towe och mikan drog hem till linn, fikade och filmade lite till musikvideon. nu ska jag snart äta och sen blir det förmodligen plugg hela kvällen.

MRL

efter ett långt och jobbigt pass mrl med towe och josse pustar jag ut med en lång dusch, frukt och slapp i sängen.

solnedgång

började hemstudiedagen med nationella i svenska som gick riktigt bra, sen rullade det på med lite jobb och annat roligt. sprang nästan hem från bussen för att hinna fånga den magiska solnedgången på bild.


måndaaag

idag gick jag min andra riktiga skoldag på hela terminen och det kändes otroligt nog riktigt skönt! sen lagade jag mat med mami innan jag, josse och mikan tränade afrodans. nu sitter jag i soffan och äter fruktsallad, jobbar matte, kollar på tv, taggar nationella imorgon och sitter med ipaden. (tur att man är tjej och kan göra flera saker samtidigt..)


typisk söndag

har jobbat ikapp det mesta som jag missat i matten idag och även städat lite. sen var det tänkt att jag, towe och josse skulle på cx worx men dom var för lata så jag fick åka till farmor och farfar istället och gå några kilometer på gåbandet. nu är det fruktsallad och så ska det låta som gäller här i jonsbo.


fin helg med fina vänner

i fredags köpte jag med mig glass och åkte till josefine och vi myste framför 'the voice - afghanistan' och 'bröllopsduellen' hela kvällen. jag sov även över där, för klockan nio nästa morgon åkte jag iväg på mickes trafikskola för att ta min första körkortskurs. efter kursen åkte jag till farmor och farfar. duschade och åt mat innan jag och linn stack på ungledarträff. där bäddade vi ner oss på golvet med fina människor och massa fika och kollade på en hemsk men väldigt bra film. sen åkte vi vidare till josse där vi lagade tacos, kollade på melodifestivalen och irene huss, pratade både spanska, engelska, franska, finska och tyska och hade galet kul innan vi somnade med nygjorda magrutor. imorse hämtade farmor mig direkt efter frukosten och nu ska jag plugga, städa och kanske ta en skotertur med robert.


backen

idag gjorde vi klart i princip allt i galax och det känns såhäääääär skönt! vid ett åkte jag, linn, josse och towe till backen på elevens val. varvade åken med fika och värmepauser i kafeterian med grabbarna. trots kylan frös jag inte ihjäl ett dugg. nu snart ska jag till josse där vi bara tänkte ha en lugn filmkväll, hon & jag. och kanske towe. sover över där iaf för imorgon klockan nio ska jag ta det första steget i min körkortsutbildning! sen vid fyra är det ungledar-träff som ska bli enormt kul!

känner att bloggen präglas av halvdana instagrambilder just nu, även designen är rätt körd.. ska fixa det nån gång.

talibaner

började dagen med galax, som vanligt. Sen vid ett åkte jag, linn, josse, towe och mikan upp på slottes fotostudio där vi lindade turbaner runt huvudena och filmade till vår musikvideo vi ska göra i skolan. Det var superkul och galet, och ett stort plus var att vi fick träffa mikan som varit sjuk nån dag nu... krya på dig, sötis! ♥
Nu ska jag packa ner allt som har med slalom att göra för imorgon ska jag och några fina till backen på elevens val.

 

josses bild.


onsdag

imorse hade vi en otroligt skön sovmorgon till 9.40 sen var det bara att snöra om till pjäxor då halva klassen skulle åka längsskidor. himla kallt, men också himla skönt var det. sen gick jag och linn hem till josse och fikade och tog en dusch innan vi fortsatte till skolan. nu har jag precis lagat soppa och pannkakor och ätit på tok för mycket för att få plats med en semla i magen lite senare...