fotostudion

idag gjorde vi klart och presenterade affischerna, jag fotade kalle blomkvist, klädde ut mig till pippi och hängde en hel del i studion. stannade kvar en stund efter skolan med linn och photoshopade och lyssnade på musik, somnade nästan på bussen hem och nu ska jag fixa massa saker inför morgondagen och sen ikväll är det fotbollsträning.


korthårig

igår klippte mamma håret på mig framför äntligen hemma. det blev ganska mycket kortare, mer uppklippt och tusen kilo lättare. idag fotade vi i studion, gjorde klart affischerna, stämplade brev, flätade hår och gick och köpte fika på ica. efter skolan följde jag och linn med angelica på köpingen för att köpa en present. hittade massa julfint och köpte en stickad vintertröja och ett puder. efter middagen traskade vi över till grannarna för möte om onsängssjön, och när det blev ointressant gick jag och spelade kinect med linn.


intensivdagar

igår hade jag ingen lust tillnånting efter skolanså jag kröp ner i mamma och pappas säng med en chokladkaka och kollade på eva&adam. som tur var kom josse och räddade mig efter middagen. vi gick ut och gick i en och en halvtimme och trodde vi såg en älg som var en häst, kikade runt i tallåsen och pratade ut om allt. när vi kom hem kröp vi ner under täcket och fortsatte prata, fikade chokladmuffins och dansade runt i rummet. idag, imorgon och på torsdag har vi intensivdagar i skolan så då ska vi jobba med en affisch till järvsöbacken hela tiden, alltså inga vanliga lektioner. rätt så skönt.


söndag

efter en promenad med pappsen åkte jag till mikan och blev sminkad och åt mat medan vi snabbspolade igenom breaking dawn part1 för att iallafall ha lite koll på vad som hände i part2 som vi senare såg på bio med massa tjejer och killar. tappade ut våra popcorn, kletade ner tröjan med chokladfläckar och lät jonas och jansson lukta på mina fötter till en mycket bra film. när den va slut vandrade jag, mikan och jonas runt på kyrkogården och liftade sedan med epa till pär där leon och anton var. släckte alla lampor och försökte skrämma varandra och linn, josse och ronja när dom kom lite senare. även erik och marc kom dit efter ett tag. satt och klappade hundarna på köksgolvet, snurrade flaskan och kollade på film innan pappa hämtade mig. imorse kollade jag på film och spelade smurf village på ipaden i några timmar, sen tog jag med grannhunden på långpromenad och lekte/sprang/busade runt i skogen och i grannbyarna.


lördag

igårkväll kom vår extrafamilj från sandviken på middag, rundpingis, efterrätt och kattarsel. imorse åkte de vidare till östersund så sen dess har jag ätit helgfrukost framför lejonkungen och tänkte gå ut och gå med pappa sen.


friday

igår jobbade laget på coop direkt efter skolan, kollade datum på alla varor ifall något var gammalt.. sen hem fort och äta lite innan träning i tallåsen. gick och la mig i tid för en gångs skull och slapp därför stressa imorse. på idrotten idag hade vi redskap och det var som vanligt skitkul, nu ska jag ut och gå och ikväll kommer lisa från sandviken så då stannar jag hemma.


onsdagsmys

igår kikade jag på lite kläder jag ska beställa hem, såg ljusdalsbandymatchen på tv och städade rummet. idag hade vi kommundag på skolan med mässa och föreläsningar. utforskade skolan emellanåt och spelade lite hockeyspel. linn följde med mig hem och lyssnade på massa grym musik, dansade, klättrade, taggade till allt och lekte lite med röststyrning. sen kokade vi gulaschsoppa och gick ut och gick under en stjärnklar himmel. gick upp till tallåsen och fick världens nostalgikickar på gamla skolgården. efter nästan en mil kokade vi varm choklad och gräddade våfflor, tände ljus och lyssnade på pappornas jobbsnack. nu är det fotboll med pappa och robert som gäller, sen plugga till matteprovet.




pluggisfrida

igår gick jag och mamma en bra bit i grannbyarna och skogen, sen körde vi massa styrka i vardagsrummet innan jag satte mig i bastun med ansiktsmask och gurkor på ögonlocken. efter en iskall dusch åt vi middag enligt en ny regel: halva tallriken med grönsaker. sen satte jag mig och pluggade flera timmar och åt en svingod salami&brie-macka. somnade med huvudvärk och vaknade en halvtimme innan vi började. fixade mig på rekordtid och fick skjuts till skolan av farmor. huvudvärken har suttit i hela dagen, tills jag för första i mitt liv lyckades svälja en alvedon. har haft två prov idag så nu tänkte jag ta det lungt ett tag först innan jag börjar plugga till nästa prov. 
 
  

måndag

idag hade vi bara tre lektioner, sen åkte jag hem med mamma. ska gå ut och gå med henne nu, medans det är ljust, och plugga sen. kanske även träna med linn. har fyra prov och två läxor denna vecka, wiho love my life, och ska försöka träna mest varje dag och äta supernyttigt. hejdå livet! funderar på att skita i allt och lägga mig i min sänghörna som är jättemysig och stor nu..


veckan

den här veckan har varit en bra vecka. en skitbra vecka. i måndags jobbade laget på coop med att plocka upp varor. på spanskan lagade vi spansk mat och hade jättemysigt, tycker det är en himla bra klass där nu. på median har jag och sanna jobbat med ett bandyjobb som har varit himla kul. sen avled jag nästan när jag och linn fick en helt otroligt underbar nyhet som tyvärr är hemlig. har fått extra mycket fika på media och ätit extra mycket godis nu när godisförbudet är slut så för att slippa all ångest har jag gått ut och gått en del, tränat styrka, fotboll och gym på idrotten och som vanligt när jag tar tag i det inser jag ju hur jävla roligt det är. har också satt upp en ljusslinga i rummet för fint vintermys. i torsdags gick jag, linn och josse tills mikans hus, öppnade dörren och ropade "vi är hemmaaaaa!". fick massa milka och oreo från spanien av mikan, taggade till malta och var inte ett dugg normala, as usual. i fredags jobbade jag, mikan och alice i garderoben på slotte och sen följde mikan, linn och josse mig hem och kollade på filmer som linn spelat in under året, somnade i omgångar, blev hög på livet och var lite för högljuda enligt robert som försökte sova i rummet bredvid. somnade till one directions nya album som fortfarande spelades när vi vaknade. jag fixade frukost på sängen åt dem och sen myste vi bara i sängen innan de åkte hem. igårkväll åkte jag, pappa och robert till färila där robert gjorde ett fotojobb medans jag och pappa övningskörde. sen åkte jag till sanna löfgren med ett gäng och spelade buzz, med andra ord, skrämde varandra i mörkret och dansade till fula youtubeklipp. idag har jag hjälpt pappa med att tvätta bilar, städa garaget, hyvlat brädor och massa, farsdagen till ära. han fick även zlatanboken i present (mest för att jag ska kunna läsa den sen..) och sverigekaka. efter att jag övningskört ungefär hundra varv på åkern lagade vi fajitas och kollade på solsidan runt tio på kvällen. 
 

hede/stockåa

begravningen var jättefin, och vi fick träffa massa släkt på mammas sida som jag inte sett på år. när vi hade ätit både en och två tårtor på församlingshemmet åkte vi och kusinerna upp till stockåa. vanligtvis kan man inte köra bil ända upp till stugan på vintern men det sket vi i och fick springa bakom och butta upp bilarna i alla backar iklädda kostymer och klänningar. väl uppe fikade vi ännu mer tårta, turades om att hålla i kusinbarnet julia och jag byggde koja åt småhundarna i snön så att de inte skulle frysa ihjäl, stackarna. resten av helgen byggde vi på bastun och utbyggnaden som snart är klar, firade anna som fyllde år med ännu en tårta, åt massa mat och godis och på alla helgona tände vi ljus på mormor och morfars grav där låtsasmorbror hade lagt alla blommor från begravningen i ett stort fint kors. 
 
 

chokladbollsmuffins

igår bakade jag och josefine chokladbollsmuffins som vi åt framför pretty little liars. när hon åkt hem gick jag ut och gick i mörkret med rådjuren, städade, diskade och duschade innan albin kom och spelade spel och kort med mig och pappa tills efter midnatt. idag har jag kollat på rasmus på luffen med robert, packat och ska nu rita en teckning som ska få följa mormor ner i graven ♥
ikväll åker vi till stockåa och hede över helgen, hejdå.