01:50

- ännu en natt sitter jag uppe och pluggar in på småtimmarna med lana del rey i bakgrunden
och en kopp te som ska hålla mig vaken.
   
 
(p.s. bloggen får faktiskt vänta tills skolan är klar)
 
 

29 maj

Igår smälte jag marshmallows och choklad mellan digestivekex för att få energi till pluggandet. Jobbade på jättebra tills jag råkade somna en timme eller två. Men det var välbehövligt för efteråt kunde jag fortsätta plugga till efter midnatt. Dock hade jag så mycket som snurrade runt i huvudet så jag somnade inte förrän fram på småtimmarna. Idag klädde jag mig i kjol och strumpbyxor och fick en del gjort på skolan, sen slutade vi vid lunch så då åkte vi och hälsade på på vintergatan en sväng. Nu sitter jag hos tandläkaren och läser skvallertidningar, ska snart in på undersökning hos mami.


toppenhelg

I lördags cyklade jag och Erica ner på stranden och fotade somriga bilder, sen fortsatte vi i skogen iklädda svarta långkjolar. Vi fick palt hos farmor och farfar och cyklade ner på dollar och köpte glass. Sen käkade vi grillade kycklingburgare med mozzarella, bacon och bbq-sås innan vi åkte ner på rosehills och träffade massa vänner och lyssnade på fin musik. Käkade rabarberpaj mitt i natten och hade vårt traditionella sängsnack. På söndagen åt vi morsdagsfrukost och fick tacos i nore innan Erica åkte hem. Då tog jag, anna, mamma och pappa cyklarna runt kyrksjön och runt hela Ljusdal i stekande sol. Till middag lagade jag och Anna bakad potatis med skagenröra och till efterrätt lemon curd-muffins med turkisk yoghurt, hallon och riven choklad, himla gott! Igår gjorde vi det sista nationella och nu har jag bara samhälleuppsatsen och en fotouppgift kvar detta läsår. På kvällen spelade vi match i Norrala och det gick skitbra till en början, vi hade hela matchen, men ändå lyckades de få in ett mål mer en oss så matchen slutade med en orättvis förlust på 3-2. Fick med mig en lårkaka, onda fötter och ett par nya fotbollskor hem. Idag har jag varit sjukt irriterad på allt och alla i min närhet trots få lektioner, förstår inte hur mina vänner står ut ibland, och funderar starkt på att bara skita i läxorna jag har kvar. Men nej, istället sitter jag kvar på skolan bloggar i hopp om att jag ska orka jobba en timme till.


25 maj

Igår kom både Erica och Anna hem så det firade vi med hemlagad pizza. Sen stack jag och Erica ut på cykeltur, men tröttnade ganska snabbt så vi åkte hem och kollade på sjukaste filmen yrrol istället. Sen skar vi upp massa frukt som vi tillsammans med glass och choklad bjöd Anna och mamma på och kollade på kommissarie späck och sötisen somnade. Nu ligger jag i soffan på mitt rum (får fan inte plats i sängen) och väntar på att Erica ska vakna så vi kan äta frukost.


24 maj

Dagarna går så fort nu och snart är det fan sommarlov. Tyvärr har jag mycket kvar på min samhälle så jag vill nästan gå längre. Fast nej, vem försöker jag lura?
Dessa två dagar har jag lagat mycket mat, ätit goda frukostar, vine'at en hel lunch, slingat och klippt håret (har inte bestämt mig än om jag är nöjd, men det känns rätt bra). Igår hade vi världens skönaste fotbollsträning och när den var slut stannade jag kvar och körde lite styrka och stretchade ordentligt på gräsmattan. Idag promenerade jag och Linn ner på köpingen och gjorde en enkät, sen bjöd media på grillbuffé på pärlan. Så sjukt gott och somrigt! Mätta och glada spelade vi fotboll och volleyboll på idrotten tills regnet kom och vi gick in och körde spökboll. På hemvägen svängde jag in och tjenade på farmor och farfar och nu ska jag städa mitt stökiga rum så att Erica inte får en chock när hon kommer om en timme. Denna helg kommer bli så bäst, med saknade systra mi ♡

 


nationella x4

Denna dag bestod av tre mattenationella, ett spanskanationella och ett utvecklingssamtal. Låter hemskare än det var och jag orkade till och med stanna kvar en timme efter skolan och göra klart ännu en uppgift. Nu är det bara den stora dryga samhälleuppsatsen jag har kvar att göra. Ikväll följde både Josse och Lillman med på fotbollsträningen som var riktigt skoj. Nu har jag gjort hårinpackning, ansiktsmask och kvällsfika och ska än en gång försöka lägga mig i tid.


vårblommor

 
hittade ett helt hav av blåsippor som för någon vecka sedan fick konstatera att våren var är.  
och nu har även löven slagit ut så nog fan är det sommar snart.

bra helg

I lördags hjälpte jag mamma i växthuset och snickrade ihop små skyltar till tomatplantorna. Sen tog jag moppen ner på nore där det var mycket folk och vi spelade volleyboll, tände en eld och bara umgicks. Sen tolkade mikan med sin cykel bakom mig och Maria på våra moppar ner till Oskar där vi såg slutet av Eurovision med grabbarna. Igår hade vi match på hemmaplan i stekande sol mitt på dagen, så då och då fick vi doppa huvudet i en hink kallvatten. Men bra gick det och vi vann med 2-1! Sen cyklade jag hem med mamma, duschade, åt och sen var det bara att åka tillbaka till tallåsen igen för att tillsammans med Helen stå i cafeterian under herrarnas match. När jag tillslut kom hem var jag så trött och slut i kroppen (likaså idag) och städade rummet, åt mammas goda focaccia, manikyrade och såg ett avsnitt desperate housewives. Idag har jag också varit helt slut, men som tur var lyckas vi alltid skratta på de sista lektionerna så dagen gick fort ändå. När vi slutat åkte jag ner och bokade klipp- och slingtid, är så spänd på resultatet.


18 maj

Blir inget plugg idag eftersom vi inte har någon tillräckligt fungerande dator här hemma, känns skönt att slippa en lördag som denna men har ändå så mycket ångest. Tidigare idag kom mammas kompis och då bjöds det på kaffe och fika på altanen. Och nyss var vi och hämtade gödsel (läs kobajs) och klappade sötaste hundarna hos Rolfhamres och sen gick vi över till grannarna här bredvid och tjenade lite. Ibland trivs jag så bra med att bo här där jag bor, livet på landet typ.


Sommarvärme

Igår var nog den varmaste och finaste dagen hittills iår. Köpte godaste glassarna på lunchen (älskar magnums five kisses) och satt ute på trappen i solen innan vi spelade brännboll på idrotten. Och när jag ändå hade träningskläder på mig svängde jag in på måga och sprang korta banan plus backintervaller i en sandhög och doppade ansiktet i älven. När jag hade kommit hem och duschat mixade jag massa frysta hallon och blåbär och la mig i bikini på soldäcket några timmar. Sen lagade jag chicken nuggets, stripes och en stor hög med sallad åt mig själv innan jag och Sanna Haglund köpte med oss marabou och Loka till en park där killarna var. Gungade, spelade volleyboll, åkte moppe, rullade nerför backar på moppen, kollade på Let's dance inne på Statoil och hamnade till slut i jonsparken där vi gungade och klättrade i träd. Denna dag börjar jag med frukost i soffan framför desperate housewives, och den ska fortsätta med plugg och nödvändiga saker.


16 maj

Startade både denna dagen och gårdagen med havregrynsgröt som faktiskt är himla gott med äppelmos och frön. Hade spanskaprov, satt ute på trappen och fångade sol och skrattade ihjäl oss åt Anton som med towes löshår liknade en blandning mellan Robinson-Robban och Tarzan. Ikväll hade vi Malta-möte hos Norrbys och nu är det bara lite drygt en månad kvar till språkresan, helt sinnes.


15 maj

Denna vecka erbjöd på en ovanligt rolig måndag då vi skrattade högt i matsalen och snapchattade under all lektionstid. Och dagen fortsatte hur bra som helst med en systerkväll med Linn, Josse och Mikan på Josses altan. Vi lagade mat, skreksjöng Gabriellas sång och Sonja Aldén, pratade om livet och åt lite gott innan jag tog moppen hem och somnade halv ett, på en vardag (något slags personligt rekord tror jag). Tisdagen var bara regnig och Josse fick 7 års olycka när vi fotade Jennifer. Jag stannade kvar två timmar extra efter vi slutat för att plugga samhälle och åkte hem efter att t.o.m. lärarna åkt hem. Delade på en mexicomacka med mamma och tränade fotboll. Idag hade vi engelskanationella som alla andra ettor i Sverige, och sedan jobbade vi mest natur. När jag kom hem bytte jag om och åkte direkt på måga och sprang, och eftersom det inte gick helt som jag ville så körde jag en massa styrka på gräsmattan i kvällssolen också. Sen åt jag middag och vips så var klockan kväll och med en kopp te och apelsin pluggade jag lite spanska till provet vi har imorgon.


söndag

har gjort en samhällsupggift, planterat min nya tuffa blomma, ätit tacos, läst engelskabok, fått massage av mamma och somnat på soffan. Nu tänker jag kolla på chuck, för det är verkligen bäst.


12 maj

Har sådan panik och ångest över allt plugg jag inte gjort, varenda centimeter av min kropp värker, jag kan aldrig längre slappna av, jag fortsätter självhata, träningshetsen bara ökar, självförtroendet sjunker och jag mår allt annat än bra. Så jag klarade helt enkelt inte av att åka till kyrkan med konfirmanderna hela dagen, men med en rejäl frukost och lite choklad försöker jag ändå bocka av min lista på saker jag har att göra idag. 
 

2 dagar i hudik och 1 kväll på nore

I fredags tog jag, Josefine och Anna bussen till hudik. Gick på stan nån timme och hittade svarta crockerjeans och en röd tröja, sen åt vi på hot chili innan Josefine åkte till sin oskar och jag till Annas lägenhet. Där tappade jag upp ett skumbad, dukade fram jordgubbar, choklad och Loka och slog på ett avsnitt chuck. När Anna kom hem gick vi och la oss för att hon skulle jobba och jag spela match. Så på lördagen åkte jag ner på glysis och spelade första seriematchen som Linn, Josefine och Oskar kollade på. I första halvlek gick det inget vidare och de fick 5-0, men i andra gick det desto bättre utan några mål. Så skönt att få börja spela match igen, trots att jag gjorde illa typ hela kroppen och mina skor gick sönder. Fick skynda mig att duscha innan jag följde med mamma på stan och hittade ett till par jeans. Sen tog jag bussen hem med Linn och Josefine och åkte till farmor och farfars hus där Robert bor denna vecka. På kvällen köpte jag och josse med oss en ben&jerry och ett pringelsrör på picknik på nore. Efter en stund kom flera andra dit och spelade volleyboll innan tio av oss satte oss på Marias altan och spelade kort, pratade och skrattade. Himla mysig kväll med bra vänner.


9 april

Tränade fotboll med regn och regnbåge i tisdags (moas bild), åt godaste yoghurtskålen både tisdag och onsdag och fotade fina josefine i studion någon dag. Igår hade vi heldag med fotografen Jonas Borg som först hade kurs för oss och oss ett fotouppdrag. Jag, Linn och Maja åkte ner och fotade på östernäs och vid blåsipporna runt kyrksjön. Sen redovisade vi bilderna (dock inte jag eftersom datorerna såklart skulle krångla just då) och så bjöd jag och linnea på fika. Efter vi slutat åkte jag på team sportia med pappa och letade springtights, fotbollsskor och annat. På kvällen åt vi grillat och kollade på film och chuck, så skönt med en hemmakväll. imorse dukade pappa upp med en stor god frukost och idag ska jag försöka carpa lite diem eftersom vi är lediga.


6 maj

Med finaste vädret blev dagen mer än okej. Efter skolan gjorde jag några ärenden på köpingen och provade världens skönaste springtights. När jag kom hem var det 20 grader varmt (6 maj!!!) så jag skar upp ananas och banan och satte mig med Robert på soldäcket och läste min engelskabok nån timme. Sen hjälpte jag mamma med maten och städade på altanen, och nu sitter jag här med en kopp te och läser igen.


chokladpannkaksfrukost


5 maj

Det är maj, vår och varmt ute. Just nu sitter jag och försöker fånga solstrålarna samtidigt som jag lyssnar på adele och spelar smurfs på altanen. Bra kombo. Ska plugga och träna styrka idag, sen får vi middag hos farmor och farfar idag igen.


jacuzzibad

Idag sprang jag långa banan på måga med bra musik i öronen och skönt regn. Såg ut som en blöthund när jag kom till farmor och farfar så då fick jag duscha varmt innan de bjöd mig och Robert på pitepalt. Hamnade i paltkoma och fick med mig farfars gamla världskarta hem. På kvällen mötte jag upp Sanna, Linn, Towe, Anton och Erik och åkte till Pär. Där kollade vi på lite film och klappade hundar innan vi fortsatte upp till Anton och badade jaccuzi. Kollade även på film där tills Anton körde ut oss. Nu ligger jag i soffan och kollar på film igen, vill inte gå och lägga mig ju.


4 maj

Glömde för en stund bort att jag hade en blogg, men jaja. Har tränat fotboll på gräs, varit på tjejkväll och gått i skolan denna vecka. Igår spelade vi volleyboll på idrotten, så kul! När jag kom hem hade jag, som vanligt på fredagseftermiddagar, jättemycket energi så jag gick ut och spelade lite fotboll, tränade mer styrka och sprang runt huset med musik på högsta volym i vardagsrummet. På kvällen hade vi avslutning med UL, så efter en träff med mycket skratt och prat blev vi bjudna på pizza i gamla stan där jag förtvivlat skrek efter min calzone. Sen hade vi tjejer plus några killar bestämt oss för att premiärgrilla på nore. När vi kom dit var det kallt och regnigt och Pär seglade iväg på ett isflak så vi var tvungna att rädda honom med livbojar (gick inget vidare). Som tur var fick vi komma hem till Anton istället där vi satt i häbbret och lyssnade på musik, spelade spel och skrattade. Idag har jag sovit ut och ätit frukost med Robert eftersom vi är ensamma hemma i helgen. Ska försöka få något gjort och sedan hitta på något legendariskt med min vän Linn ikväll.


första maj

Att prinsessans dagbok gick på tv4 räddade denna dag. Och även humorgalan som jag gråtit till ikväll. Rensade och städade bland gamla leksaker, gosedjur och barnböcker oå vinden som innehåll hur mycket minnen som helst. Blev så nostalgisk och ville nästan plocka in allt i mitt rum igen. Sen var jag ute en sväng, men har mest legat i soffan/sängen och uppdaterat twitter och instagram om vartannat i min rastlöshet. Nu har jag och mamma precis kollat klart på humorgalan, ätit frukt och blivit världsförälder. Så himla värt.


valborg

Igår gick vi bara till lunch, sen åkte jag och handlade till pizzan jag lagade när jag kom hem. Sanna Nyberg kom och åt, sen fixade vi oss lite för segt och åkte till Linn med tjejerna. Åt cheesecake och drack jordgubbschampange där innan vi cyklade vidare till Pär som fyllde år. Hade en mycket fin kväll där med dans, skratt, styrkelyft och bra vänner. Sen cyklade vi in på Ljusdal en sväng och åkte longboard i bara strumpor som blev svarta innan typ alla åkte hem till sig. Jag och Sanna var halvt ihjälfrusna när vi la oss i sängen vid fyra nångång och hackade tänder. Vaknade mitt på denna dag, åt frukost och spelade kort innan hon åkte hem nyss. Vet inte vad jag ska göra av denna dag, måste väl plugga. Och så har jag lovat att leka krig med Gabriel 7 år. Fint.