24 oktober

Blev alldeles lycklig när linn, mikan och josse kom hem till mig i tisdagskväll, för jag visste att det skulle bli den roligaste kvällen på veckan. Och det blev det. Vi kröp upp i sängen och pratade, skrattade, åt cheesecake, körde musiktävling och övade våra cirkuskonster på golvet. Linn stannade över natten så att vi tillsammans kunde dricka natt-te, skratta oss till sömns och ta vara på sovmorgonen med en redig frukost. Igår piffade vi våra telefoner med diamanter och pluggade hela kvällen samtidigt som jag snapchattade med erica den jäveln som åker till Spanien idag.. Fick mig också en underlig syn av Robert som desperat försökte live-streama en fotbollsmatch i garderoben. Denna dag startade jag med gröt, loka, en avokadomacka och ett spanskaprov. 

  

22 oktober

Söndagen avslutade jag och pappa med att hugga och stapla ved som belönades med cheesecake framför solsidan. Igår hade vi första träningen inomhus och allt gick skitbra tills jag var målvakt sista minuterna och såklart blev översprungen och sparkad på exakt samma ställe på smalbenet som för 1,5 månader sedan (vilket ännu inte har läkt). Och trots att jag lindade med frysta ärter svällde det upp skitmycket och gör fortfarande spyfärdigt ont. Aja, idag fick vi gå på en jättefin teater som fick en att, iaf för en stund, uppskatta livet en aning mer. Efter att ha gått hem från bussen i detta äckliga regn så känner jag att kvällens systergos är mer än välkommet.

konfirmation 2013

 

20 oktober

Igår klev jag upp i tid och var ute och sprang och tränade styrka på gräsmattan innan frukost, finns inget skönare sätt att starta dagen än med träning. Senare åkte jag upp på borgen och städade undan efter säsongen med laget och så fick vi dela på all glass och Loka som fanns kvar. På kvällen vankades jobb i garderoben på slotte med mikan, Alice och Maja. När vi var klara mötte jag och mikan upp killarna och gick hem till Oscar ett tag innan jag åkte hem och somnade till en film. Imorse lurade mamma ut mig på en promenad runt onsängssjön, men vi kom inte riktigt runt eftersom vi trampade ner i vattenhål och lera och blev genomblöta ganska fort. Nu har jag suttit i timmar och sorterat och redigerat bilder, så ikväll kommer konfirmstionsbilderna (efter bara 2 månader..) så stay tuned!




sanna 17

Innan jag stack iväg till sanna haglund igårkväll skrattade mamma åt mig sa att vi "ju hela tiden firar någon som fyller år" och ja, det är ju sant. Vi är nog bäst på att fira födelsedagar. Födelsedagsbarnet bjöd på kyckling i pitabröd, toscakaka med glass, chips, godis och flera flaskor läsk. Vi kollade på idol, pratade och genomgick som vanligt magkrampande skrattanfall.
GRATTIS igen fina fina du! ♥♥♥
 
 

informatörer på högstadium

Onsdagen var en dålig dag och jag var inte alls på humör, men det räddades av en sista fotbollsträning utomhus för säsongen. Så sjukt tråkigt men ändå skönt att komma in i hallen efter de senaste mörka kalla kvällarna på borgen. Igår åkte jag och Linn iväg till färila och informerade om estetik & media-programmet för blivande ettor och sen kunde vi åka hem redan vid halv elva eftersom alla lektionerna var inställda. Då försökte jag mig på att göra nyttiga chokladbollar som varken blev nyttiga eller goda tillslut. Efter det tog jag en långpromenad runt om byarna, åt en kycklingtoast och sedan satt jag och skrev min svenskauppsats hela kvällen. Idag ska vi till stenhamre och informera och sedan ser jag fram emot en jävligt lugn helg (kommer inte hända men aa). 

  

/bandy/sthlm/föreningsfest/

en vecka har gått sedan sist och det har hänt väldigt mycket kul och även tråkigt. 
På torsdagens fotolektion åkte vi ut på Ljusdal och skapade höstbilder, sedan åt jag och mamma på kinarestaurangen innan jag åkte upp till Sanna med tjejerna och kokade både chokladsås och kolasås som vi åt med glass innan vi traskade upp på säsongens första bandymatch. Tidigt på fredag morgon åkte jag och Robert till Stockholm och åt på tacobar, gick lite i affärer, mötte upp pappa och åkte ut till hotellet i Solna, precis bredvid friends arena, där vi fick ett jättefint rum på näst högsta våningen med utsikt över hela Stockholm. Vi åt i hotellbaren tsm med en hög andra supportrar och hotellets egna dj. Medan himlen färgades vackert klädde vi oss i sverigetröjor, sverigeflaggor och LBK-halsdukar och gick vi över till arenan och intog våra platser med popcorn och godis. Matchen var hur spännande som helst och efter att vi hoppat, skrikit, kramats, nästan gråtit om vartannat slutade det med vinst för Sverige med 2-1 mot Österrike. Morgonen därpå var vi hurtiga och gymmade innan godaste hotellfrukosten (som vanligt kunde jag inte bestämma mig så jag tog ungefär allting och höll mig mätt på det hela dagen sen) och åkte sedan hem till Ljusdal igen. På lördagkväll åkte hela laget till mickis på förfest där det bjöds på rostat bröd med skagenröra och tårta. Efter ett tag kom även herrlaget och vid åtta gick vi bort till järnvägs på säsongsavslutning. Åt tacobuffé, sprang på toa med Emelie konstant, delade ut diplom och hade väldig trevligt innan vi gick tillbaka till mickis igen. När de andra gick ut på krogen fick jag så lov att åka hem.. igen, precis som förra lagfesten. Söndagen gick åt till att vara just en söndag och jag städade/rensade mitt rum, pluggade och gjorde sådana saker hela dagen. Igår hade jag den första knuten i världshistorien som hållt sig kvar på Fridas huvud hela dagen, fotbollsträning och skypesamtal med Linn och mikan. Och idag har skolan gått snabbt, men med mycket lidande och frustation då vi t.ex. fick 3st spanskaläxor för den kommande veckan PÅ SAMMA GÅNG. Förstår mig inte på den lärarens kärlek till läxor och förstår inte hur jag ska hinna med allt vi har skolan nu då jag har cirka 1 dag att plugga på denna vecka. 
Hur som. Efter skolan åkte jag och Linn med en ilsken pappa till hudik och fick mat hos anna innan vi fyra åkte iväg på nattorientering. Virrade runt i en helt obekant skog och ramlade på kvistar, klättrade över träd och trampade i gropar med pannlampor på huvudena. Mycket kul och skönt innan vi kunde åka hem och duscha och se på Sverige - Tyskland-matchen. 

  

9 oktober

Igår pluggade jag undan det mesta såsom engelskarecensionen och spanskan, sen bjöd mamma och anna på nybakta hällkakor direkt från gamla vedspisen. Dagens sovmorgon till 10:25 tog jag vara på genom att sova tills jag vaknade och laga kesoplättar med blåbär, banan och päron till mig och anna. När jag sedan kom till skolan fick jag veta att jag kunde stannat hemma till 12... så jag satt mest och lyssnade på härjedalska den lektionen. På idrotten hade vi volleyboll och nu har vi media resterande timmar. 

  



8 oktober

Veckans längsta dag är nu avklarad och så här dryg har den nog aldrig varit. En galen lärare, en lärare med hemsk andedräkt och en lärare som pratade tills jag somnade, även fast hen stog 1meter ifrån mig. Men så avverkade jag och Linn ett skrattanfall av värsta klass mitt i bibblan. Och så åt jag ett av tidernas godaste äpplen. Så nog gick dagen an ändå. När jag kom hem hade mamma lagat en himmelskt god fisk&tomat-soppa så nu sitter jag mätt och belåten med läxorna i knät och ska göra ett ryck denna kväll. 

namnsdag X2

Sen senast har det hänt en del, inte mycket men litegrann. I torsdags lagade jag jättestark tomatsås med köttbullar och spaghetti och efter middagen hade jag ingen ork till nånting och alla planer på läxor gick åt skogen när jag somnade flera timmar i soffan. Fast jag tror det behövdes för att undvika febern jag hade känning på. På fredagen fikade jag och josse en varsin bulle på Janssons (måsta ju när det var kanelbullens dag) och sen gick jag vidare till mammas jobb där de tvingade i mig tårta. Efter ett möte på palatset och middag med familjen kom min mystjej josse hit med en varsin ben&jerry's som vi åt framför idol. På lördagen jobbade jag som servitris/bartender med Albin och Amanda på en 50årsfest på Odd Fellow. Himla kul och lärorikt, plus att vi fick smaka av den goda maten och tårtan såklart. Igår blev en klassisk söndag då jag städade mitt rum, rensade garderoben, möblerade om uppe på hallen med mamma, sågade bräder med pappa, körde skräp med fyrhjulingen, eldade i gamla spisen och hade en alldeles för stor blå jacka på mig. På kvällen kom Anna hem med ett par svarta byxor till mig och till middag gjorde mamma världens godaste potatisgratäng och oxfilé. Jag (Frida Jenny Birgitta) hade även namnsdag igår och också idag, men det fick jag påminna min familj om för att få ett ynka grattis. Ikväll har jag avverkat en fotbollsträning mes både damer och herrar, ett styrkepass och en lång skön dusch och nu sitter jag här med en skål frukt och keso och väntar på att mina läxor ska bli gjorda. 

  

2 oktober

Dessa mornar då hela världen är vit av dimma och dessa eftermiddagar när solen strålar genom träden och färgar varendaste endaste löv gult, grönt eller rött. Det kan väl vara det vackra med hösten, men i övrigt känns det bara som en lång väntan på vintern. 

På dagens idrottslektion fick vi en varsin karta och sprang ut i skogen på orientering. Och som vanligt är jag väl en av de få som faktiskt älskar den sporten. Jag och Linn följdes åt genom trånga skogar, uppför branta backar, över djupa diken och mellan orangea kontroller.  Slutspurten blev en jävla spurt när vi snubblade över färska björnspår mitt i banan och var rädda att hamna emellan mor och barn. Mer drama än så har det inte varit idag. Jobbade med vår tidning på media, lagade och åt världens godaste pasta som erica lärt mig, stressade iväg på träning och landade till sist i soffan framför room service med mamma.  




JOSEFINE 17

Igår fyllde vår fina fina josefine 17år. vår josefine som är omtyckt av alla, smittar hela världen med sitt skratt, tar ut sina aggressionsproblem på sina närmsta, märker så fort någon mår dåligt och alltid alltid finns där. (en briljant och mer exakt beskrivning på hur hela hon är hittar ni här: http://liinnmagnusson.blogg.se/2013/october/josefine-norrby.html )

Så igår firade vi henne hela kvällen med goda pajer, presenter, cheesecake, rappakalja och skratt tills käkarna krampade (eller iaf min). En himla bra kväll med himla bra tjejer och ett himla bra födelsedagsbarn! ♡♡♡