17 år

Äntligen kan jag sjunga veronica maggios 17 år och mena varje ord. För nu är jag sjutton år. Ingen big deal egentligen, bara en siffra större. Men ändå.
Jag har alltid älskar födelsedagar. Även andras, men främst min egen. Det är den dag om året jag är som lyckligast. Den dag då alla underbara människor i mitt liv bara öser kärlek över mig. Den dag jag går runt och ler konstant hela tiden och menar varje "tack" jag får ur mig. Den dagen jag längtar lika mycket till hur gammal jag än är. Min dag.

Hur som helst. Jag flög upp ur sängen på lördagen och åkte direkt ner på köpingen med mamma. Fick köpa en vit kavaj och en knallrosa morakniv som present. Sen ringde erica och grattade med ett sött kollage från vår barndom tillsammans, jag lockade håret, städade och hjälpte mamma med maten innan sanna, sanna, sanna, elin, hanna, linn, mikan och linnea kom för att fira mig. Vi käkade grillat med klyftpotatis och rotsaker i ugn, pratade, skrattade, åt chokladtårta, glass och fruktsallad, spelade olika spel, vineade och så fick jag jättefina presenter och skönsång. De stannade till efter midnatt och då somnade jag fort, för nästa morgon var det bara att kliva upp i tid och klockan 11 befann i oss i kyrkan med konfirmanderna. Fortsatte på församlingsgården med lunch, lektioner, lekar, pyssel, fika och många skratt. När jag kom hem och hade ätit var jag så himla slut, antar att det beror på åldern.. Så jag och mamma plockade in saker i nya skafferiet och sen körde jag lite styrka innan en lång dusch. Idag tog jag moppen första gången i för iår, men efter bara en liten bit gick den sönder på samma sätt igen.. Som tur är går det att köra ändå, det låter bara förjävligt. Efter en lång och dryg skoldag bakade jag en cheesecake till valborg och lagade pannkaka. Hade, som så många andra kvällar, planerat att plugga ikväll. Skrev tillochmed ett schema på allt som skulle göras men, som så många andra kvällar, har jag inte lyckats med mer än att öppna ett dokument. Åh hjälp mig, jag har glömt hur man pluggar.


sommaren 2012

 

tack vare linn som flitigt filmat och fotat varenda ögonblick som varit värt att minnas och sedan klippt ihop allt till en underbar film kan vi nu minnas den bästa av somrar tills döden skiljer oss åt, ungefär.

du är bäst linn! ♡


tidigt födelsedagsfirande

Fick påhälsning av Hanna, fotade i studion och dansade hejvilt på idrotten idag. Fick sådan energi av vädret och allt så när jag kom hem stack jag ut på en kort men intensiv springtur utan varken musik eller mobil, bara jag och naturen om jag ska uttrycka mig klyschigt. Bakade sedan en lyxig chokladtårta (som robert toppade med sallad och skruvar..) och bjöd hem farmor och farfar på tidig födelsedagsmiddag som bestog av mammas goda paj. Satt sedan på helspänn i soffan när USA:s present räddade världen i en film. Nu ska jag sova min sista natt som sextonåring, för jag skiter i att klockan redan slagit tolv, jag fyller inte år förrän imorgon.


26 april

Igår skrev vi vårat sista nationella i svenska och passade på att hälsa på vintergatan på långlunchen. Där var allt i sin ordning och det var så skönt att vara tillbaka bara för en liten stund. Tillbaka på slotte kollade vi på "en oväntad vänskap" och slutade tidigt. Så jag hann gå på köpingen och leta saker jag kunde önska mig, hittade förvånansvärt mycket faktiskt. Hemma städade jag köket och åkte sedan på första grästräningen för iår, så härligt. Imorse lyckades jag försova mig och fick äta en macka på bussen. Och nu har vi inget bättre för oss så vi ska kolla på nån film.


24 april

Hade en rejäl sovmorgon till tolv så jag hann äta en god frukost, kolla på desperate housewives och locka håret innan Robert skjutsade ner mig. Hade bara media och natur också, så skön dag. Fick påhälsning av snyggingen Djara som jag inte sett på månader, mediafikade och åkte med Robert hem också. När jag kom hem hade jag fått två brev, ett pris för att jag vann en bildgåta i kyrkan och en present från gumor som jag ska vänta med att öppna tills på lördag, brukar alltid få så bra saker av henne! Till middag lagade jag köttfärssås, sen letade jag tårtrecept och gick och lånade en bakform av grannarna. Har nu kollat på tv samt ätit banan och frön och jag kan inte fatta att det nästan är ljust när jag går och lägger mig. Älskar vårregnet som fallit de senaste dagarna btw, får rejäla sommarvibbar.


23 april

Denna vårdag har vi haft nationella igen, sen fick jag se och höra om justin bieber av två glada tjejer. Hade bara en lektion och kollade sedan på teater innan vi fick sluta.Planerar att plugga som fan nu fram till träningen som är sent ikväll, men får se hur det går. Måste även börja planera och fixa inför lördagen som kommer bli finfin! Har redan fått en present av snickarn som bestod av ett mycket fint träarmband, haha.


Erica Bergqvist 17

Idag är fan ingen vanlig dag för idag fyller min bästa vän, kusin och andra halva 17 år. Du vet redan att jag älskar dig enormt så istället för en lång kärleksförklaring får du tre söta bilder från vår fina barndom tillsammans 
♡ ♡ ♡
  

22 april

Gick runt och var nervös hela dagen över mitt muntliga svenska nationella som jag blev klar med sent igårkväll. Men det gick väl hyfsat ändå. Hoppas jag. Pratade om jämställdhet i framtiden och insåg väl ganska snabbt att jag skulle behövt minst en halvtimme för att prata om allt jag hade nedskrivet. Så himla intressant ämne. Gjorde några ärenden med mamma på köpingen efter skolan och sen jag kom hem har jag varit så oproduktiv. Tänkte plugga sönder men istället ligger jag här i sängen, lyssnar på Bastille och bloggar. Skönt det med. Tänker även på mina systrar som är i Globen och ser Justin Bieber ikväll, hoppas de överlever alla beliebers. 
 
  

sista stockåahelgen

Såklart stannade vi på flygfältet på vägen upp och lyfte ett flygplan och fick ett traktordäck. När vi kom fram var det ljust trots sent och vi spelade kort, åt choklad och kollade på tv.  Resten av helgen körde vi skoter på den snö som fanns kvar, wookade på fjället, hade armbrytningstävling, trängdes på en skoter och så hann jag med att plugga lite. Det var så himla skönt och välbehövligt att bara åka upp hela familjen och suga ut det sista ut vintern. Kan sammanfatta denna säsong som mitt livs bästa, troligen mycket tack vare skoterkortet. 
  

19 april

Igår pluggade jag hela kvällen i min onepiece med nötter, choklad, mjölk och flingor till hjälp. Idag använde jag tre olika mascaror, fotade linn i studion, dansade på idrotten med två likadana tjejer och njöt av vårsolen. I skrivande stund sitter hela familjen i bilen påväg upp till stockåa för en sista helg denna vinter.


same love

 så himla fin och viktig. bara kolla. och lyssna. 
"No freedom till we're equal, damn right I support it"
 

träningsmatch

Igår kröp träningsvärken och sötsuget fram mitt på dagen så jag och linn köpte varsin glass. Slutade tidigare så jag hann kolla lite chuck och göra sallad med robert innan min första grusfotbollsträning för i år. Det var förvånansvärt kul, dock blev träningsvärken bara värre så idag var ingen skön dag. Det blåste mycket och jag hade ont imagen, men vi fotade i studion, kollade på en dansföreställning och fikade så det var kul ändå. När vi slutade hämtade Robert mig och jag hann knappt äta på roberts fina dukning innan jag åkte till färilaparken och spelade träningsmatch mot krogen. Sjukt kul med årets första match (trots grus och blåst) som vi vann med 2-1! Men nu har mina ben helt kollapsat. Fick mitt livs första sendrag i vaden som nu är stenhård och jag kan ej gå. Menmen, imorgon blir det vilodag.


GRIT

tränade GRIT med Linn och Matilda ikväll och just det passet kan vara det jobbigaste som finns. Men ack så skönt efteråt. Promenerade sedan ner till statoil med skön musik i öronen under en ljus himmel och övningskörde hem. Teststartade moppen som är sönder och jag tyckte nästan synd om den när den stod där och hostade ut rök :/ Mamma kokade äppelgröt till kvällsfika som satt perfekt innan dusch och läggdags.


15 april

Måndag igen. Kändes inte alls lockande att starta om med en ny vecka. Men tack vare sovmorgon kunde jag äta en god frukost och chilla järnet innan jag gick till bussen. Nu sitter jag åter på bussen och ska hem och plugga, sen träna. Som måndagar brukar se ut.


vårkänslor

Gick utanför dörren med enbart shorts på benen och frös inte ett dugg, ett tydligt vårtecken. Tog även fram cykeln idag och cyklade upp till tallåsen med stövlar och kameran. Hälsade på hos Helen där jag inte vart på evigheter och fick med en hög katthår hem. Till middag lagade vi rotsaker i ugn och entrecote, så gott!! Sen åkte jag ner på församlingsgården där vi hade träff nån timme innan vi gick till kyrkan och lyssnade först på Therese och Oskar som sjöng och spelade och sen på Annika som föreläste om när hon satt i fängelse i USA. Nu har vi fikat Annas kladdkaka/hallon-tårta och jag har redan lagt mig och ska snart sova för jag är trött.


14 april

Min statistik slog typ rekord igår, tycker synd om alla ni som fick se mig och Josefine gå loco. Till kvällen tog jag fram mina ljusaste jeans som jag glömt bort och åkte till Linn där Josefine, Maja och Matilda också var. Vi gjorde mjölkchokladmousse som vi åt framför tidernas sämsta skräckfilm, pratade och snapchattade. Towe och Sanna kom även förbi en sväng och allt var så trevligt. Imorse fick jag nåt ryck och hoppade upp ur sängen, snabbstädade rummet och fixade frukost till familjen. Nu ska jag kolla klart på filmen jag somnade till igår och sen ska jag fanimej ta fram cykeln!


13 april

 
igår agerade jag hemmafru och städade och bakade bröd efter skolan som blev megagott! sen kom josefine och då spelade vi in universums fulaste video som ni ser i inlägget under. har inte skrattat så hårt på evigheter och är osäker på om jag vågar visa mig ute mer pga JAG SKÄMS. jaja, för att lugna ner oss kröp vi ner i sängen med popcorn, saft och milka framför en film, men somnade ganska fort. nu har hon åkt hem och jag ska äta nåt innan jag går ut och går nu när förkylningen äntligen lugnat ner sig. 
 


WHO LET THE DOGS OUT

PART 1. topphemlig mongodiamantcup


12 april

Igår tog jag med mig en cykelkorg fylld med söta vårgrejer till växthuset och fotade. Lyckades även tappa bort objektivet och sedan hitta det i kylskåpet.. Sen mådde jag jättekonstigt hela kvällen så jag låg mest i sängen och drack vatten och kollade på chuck, hehe. Imorse hostade jag hela morgonen, men efter en kopp te blev det bättre. Nu har vi media till lunch och sen idrottsprov.


11 april

Idag har vi redigerat och redovisat det vi fotade igår. Lyssnade även på när musikarna sjöng och spelade i cafeterian. Sen fick vi sluta typ halv två så nu sitter jag på bussen hem och har lånat med ett vidvinkelobjektiv som jag ska testa.


designfix

Slutade tidigt idag så då passade jag på att ändra rubrikerna och lägga in min nya header. Ganska simpel, men vänta 4sek så ska ni få se på magi. Ska fixa lite mer med text och så imorgon. Idag lagade jag köttbullar, makaroner och broccoli till mig och mamma. Sen vid sju åkte jag och Helen på fotbollsårsmöte på tallåsen. Ikväll fixade jag smoothie och lite mandlar och torkade bär, duschade och ska nu kolla på chuck (hehe så spännande) innan jag somnar och har lite sovmorgon imorgon.


10 april

Drack te och kollade på "bergs bärbara talkshow" med mamma igår istället. Har blivit värsta tedrickarn' på sistone. Idag har vi lyssnat på föreläsning av en fotograf som ska hjälpa oss fota musikarna i studion hela eftermiddagen. Så nu sitter de och sminkar sig och jag och Josefine sitter här med matchande kläder.


9 april

Igår la jag mig tidigt och somnade till en film, "what happens in vegas". Imorse kände jag mig piggare, har bara lite förkylning kvar, så jag åkte till skolan och eftersom vi har intensivdagar tisdag-torsdag var det rätt så chill. Vi slutade tidigt så då gick jag hem till josse och åt glass med kladdkaka och digestive i samtidigt som vi snapchattade och kollade på "lillebror på tjuvjakt". Sen tog jag bussen hem, fick ett ryck och tog fram yogamattan och hantlarna, höjde volymen, öppnade altandörren och körde massa styrka. När mamma kom hem fixade jag räksallad till oss två som är ensamma hemma, så gott. Nu ligger jag i mina nya sköna rosa shorts i mammas säng och kollar på chuck. Ska försöka göra något vettigt av kvällen och sen kanske kolla ett till avsnitt innan jag går och lägger mig.


påsk i stockåa


 

nytt från stockholm

har aldrig shoppat för så här mycket pengar på en och samma gång förut. men nu är jag nöjd för ett tag och har fyllt upp garderboen med mörka jenas, en svart klänning, persikofärgade mjukisshorts, ljusrosa blus, flera linnen i svart och grått, blommigt iphoneskal, blått bumperskal, svart skärp, grå collegetröja, jeansshorts, vit virkad bikini, svart bikiniöverdel och lite smycken, smink och underkläder. 
 

sjuk

åkte på en redigan förkylning och feber i stockholm, så idag är jag hemma från skolan och hoppas kunna gå dit imorgon. eller inte, skulle behöva lite ledigt. i lördags var jag hemma hela dagen och rensade och städade i badrummet, åt frukt för att bli frisk och packade upp resväskan. på söndagen åkte jag och träffade mina tre systrar som alla är hemma nu. pratade, fick spansk choklad och invigde systerarmbandet. på kvällen hade vi egentligen träningsmatch på glysis men jag var tvungen att stanna hemma. idag har jag kollat flera avsnitt av chuck, druckit te, ätit våfflor och bloggat. 
 
 

stockholmsresan

hade fyra så jävla fina dagar i huvudstaden med universums bästa UL-gäng! har lekt runt på tom tits, åkt himla massa T-bana, gjort falling madness, utforskat gamla stan på kvällstid, tjenat på slottsvakter, klättrat på tak och en reklamskylt, mött upp mikan barfota i pyjamasshorts mitt i natten, haft workshops på fryshuset, ätit hotellfrukost, vandrat på skogskyrkogården en kall tidig morgon, samlats i vårt rum om kvällarna för prat och hemligheter, träffat våran theo, shoppat upp alla pengar, köat till provrummen på hollister i över en timme med feber, lyssnat på gatumusikanter, varit på teater, mått både bra och dåligt men ändå haft det bäst. tror ingen kan förstå hur speciellt och underbart allt blir med just detta gäng.


Pizzaaaaaaa

Shasha bloggeeeeen, på pizza med bästa!<3333

 

/pär persson


mot stockholm

Imorse vaknade jag innan sex och packade i det sista för halv åtta var det samling på stationen med UL-gänget. Nu sitter vi på tåget och äter naturgodis och dricker loka. Jag och linn har haft lite svårt att sitta still så hela tåget har redan utforskats och så har vi bläddrat i en travtidning och lärt oss några nya fina hästnamn så som "Leonas kaviar", "krösus sork" och "Lennart all over". Snart är vi framme i Stockholm där vi ska ha läger i fyra dagar. Kommer bli så sjukt kul, älskar dessa människor!


påskhelgen

i torsdags drack jag en smoothie och skrev naturprov, sen åkte jag och mamma till stockåa med en påse naturgodis och kollade igenom gamla sommarbilder. på fredagen åkte jag på upptäcktsfärd med skotern och klättrade upp på taket med pappa och ställde in antennen. senare kom Eva, Ronny, Lisa och Leo från Sandviken för att fira påsk med oss. Vi åt en himla massa påskmat, busade i snön, byggde rodelbana, letade påskägg, solade på fjället, körde skoter, tolkade på traktorringen, bastade och hade väldigt trevligt. på söndagen åkte de hem och då kom farmor och farfar upp istället. vi grillade kolbulle och spelade spel, sen på måndagen följde jag med Robert på en skotertur överallt och ingenstans. på hemvägen stannade vi på pizzerian i Sveg i vanlig ordning och sen var det bara hem och packa om.