kusinhelg i Stockåa



När vi kom upp till stugan i fredags blev det varma mackor innan läggdags. På lördagen klev vi upp i tid och åkte ut på långtur i fint och soligt väder. Körde på alla ställen som gick, förbi Evagraven och till Kappruet där vi käkade goda kappruburgare till lunch. Kvällen bestod av fajitas, melodifestivalen, blåbärspaj och spel. 


På söndagen åkte vi till Henvålen och kikade. Sen lekte vi runt lite på myrarna och över snöfattiga fjäll innan familjen Bergqvist åkte hem. 


Då blev det gulaschsoppa och godis framför tv:n hela kvällen. Idag har det snöat och blåst, så vi har mest suttit inne och spelat kort. Jag, Anna och Robert åkte ut en sväng och körde mest fast innan vi städade ihop och åkte hemåt. 

hostig fredag

Igår åkte jag och mamma till Järvsö och fick nya sulor hos Alm. Sen var jag vaken halva natten och hostade, så idag kunde jag inte vara med på våran enda lektion: idrott. Jag som faktiskt hade sett fram emot längdskidåkningen. 



Istället bakade mamma bröd och jag blåbärsrutor, sen var vi ner och storhandlade och fyndade underställ. När Anna och Robert kom hem slängde vi i oss middag och packade in alldeles för mycket i lilla bilen, så nu sitter vi och trängs påväg upp till stockåa. Äntligen! 


banana pancakes





Igår rostade jag som sagt granola innan jag åkte och provade dressar och kollade på när tjejerna tränade. 



Idag hade vi planer på att åka till hudik, men jag vaknade lite sjukare så istället stannade jag hemma och vilade. Har pluggat, ätit bananpannkaka och fått liv i en gammal hårddisk med bilder från 2006 (inte nådigt vad nostalgisk jag blir!!!)

hallon- & avokadosmoothie



Idag hade vi endast en fotolektion vilket var tur, för mer hade jag inte orkat. Nu ska jag hem och kurera och plugga intensivt, kanske rosta lite granola. 

friluftsdag

Igår hade vi 20 minuters lektion, men ändå var jag hemifrån i mer än 4h pga dåliga busstider.. Pluggade hela kvällen och åt kanelstekta äpplen med keso till kvällsfika. 


Idag var det dags för friluftsdag och som vanligt åkte vi till kajevall, fast denna gång på skotrarna. Körde runt lite där uppe, grillade korv och åkte hem igen vid lunch. Det var så skönt att vara ute så jag fortsatte köra runt och utforska lite nya leder/stigar med ett stopp hos farmor och farfar där det bjöds på nyponsoppa och ett stopp i Roberts koja. Resten av dagen har jag pluggat och bakat chia/choklad/jordnötssmörs-bollar. 

alla hjärtans


I onsdags bjöd jag och josse klassen, Ulf, Kjell och Torleif på fika. Efter skolan åkte jag till farmor och farfar och fikade rostad looslimpa, gick på promenad och spelade piano såklart. 


I torsdags fick vi våra studentmössor och sen hade vi pannkakslunch och fika hos Linn. 
Har även fått hem en balklänning som jag och mamma ska sy om lite, två par skor och lite andra kläder. 


I helgen har hela familjen varit hemma, men jag har mest jobbat och på lördagen fick jag som tur var hjälp av Matilda under alla hjärtans dag-firandet. Var helt slut efteråt, men åkte ändå till Forss och träffade kompisarna. Sen lurade de ut mig på järnvägs ett par timmar, men vid ett orkade jag inte mer så då skjutsade jag hem Sofie och tog en nattmacka innan jag ramlade i säng. 
Igår åkte jag och pappa en sväng med skotern innan jobbet och det var så skönt att få vara ute lite i det fina vädret.  
Dock har jag hostat hela söndagen och natten så nu ska jag ta det väldigt lugnt, för jag vill inte vara sjuk i helgen! 

9-10 februari



Måndagen bestod av chiagröt, pastamiddag med tomat- & mozzarellasallad, fotbollsträning och kvällsläsning. Hela skolan var sorgsen eftersom en lärare oväntat gick bort i söndags, riktigt hemskt. 


Idag byggde vi upp en studio i aulan och testfotade till vårat projekt. När jag kom hem värmde jag mig framför kakelugnen innan jag satte igång och bakade brownie med cheesecakeswirl & hallon. Efter middagen städade jag rummet och garderoberna och landade i soffan med te och avokadomacka. 

lagfest & grannhäng



I lördags åkte jag, mamma och pappa skidor runt sjön i jättemycket blåst som mest var motvind.. Sen åkte jag iväg och testade på spinning i Färila med laget, very funny. Vi avslutade med bastu och sen följde jag och Ida med hem till Alex och Emilia och fixade oss. 


Där bjöds det på skagentoast och fördrink med gulligaste kattungen i knät. 


Sen köpte vi med oss kinamat till Emilie och några till ut laget. Hade förfest bestående av dans, spel, charader och tequila. 


Sen fortsatte vi ut på stadt där det var 2 våningar öppna och hur mycket folk som helst. Trängdes på dansgolvet, träffade polare och tappade bort varandra hela tiden, men kul hade vi! Efterfesten styrde jag och Albin på min bakgård där vi stog och pratade/frös i månskenet. 


Söndagen blev en pluggdag med mycket kaffe och ett besök hos grannarna. Efter middagen gick jag över dit igen och spelade kort och åt hårdbrödmackor. 

bäbisbesök


Igårkväll åkte jag ner på intervallträning + styrka på Ljusdal. Var 100% nöjd och 200% död efteråt. Efteråt satt det fint med tacoplåt och sängen. Idag hade jag sovmorgon så då passade jag på att äta äppelgröt med mamma och Anna, plugga och sen äta tacopaj med Sanna och Linn innan idrotten. Några tappra var vi som åkte skridskor i solvädret. En engelskalektion bestående av film och ett par fynd på parfymshopens utförsäljning senare kunde jag ta helg. 


Hemma var mammas kompis på besök med en 5 månader gammal Emil. Försökte lära honom att springa och spela fotboll, men det får nog vänta ett tag till. Ikväll har jag spelat spel, ätit glass och kollat på film med mamma och pappa, en alldeles lagom fredagkväll. 

❄ ❄ ❄

 
Dagar som dessa är anledningen till varför jag innerligt och djupt älskar vintern. Det spelar ingen roll hur många gråa, mörka dagar med snöoväder som går för de glömmer jag så fort solen letar sig fram och allt blir vitt, kallt och vackert. 
 
 
Idag klev jag upp och kokade blåbärsgröt, ägg och kaffe och dukade fram en riktig helgfrukost trots torsdag. Fotade det till mitt gymnasiearbete och bjöd sedan anna, mamma, robert och ebba som även de var lediga. Sen skyndade jag mig ut och drog skidspår och fotade. 

vegosoppa



I tisdags bjöd jag mamma på en grön soppa full med broccoli, ärter, spenat och lime, toppad med avokado, ädelost, broccolistjälkar och rostade frön. Såå himla jättegott och mysigt!


Igår testade jag nya riskakor som är något beroendeframkallande (har ätit halva paketet redan..). Efter skolan åkte jag och mamma och köpte springskor till mig, sen fick vi kaffe och spelade sällskapsspel hos Robert. Till middag gjorde vi korvstroganoff till hela familjen som var samlade igen. Sen blev det träning och bankkurs av Anna. 

kassa lockar & hästar på köpingen



I söndags sov jag med snurrat hår, vilket inte resulterade i några vidare lockar, men iaf lite volym. 


På måndagsmorgonen klev jag upp halv åtta (trots att jag började halv ett..) för att ploga. Som tur var fick jag hjälp av grannen med traktor, så då kunde jag dricka varm nyponsoppa innan jag tog bussen ner till mammas jobb och åt kanelmackor. Tog hennes bil upp till skolan och fick möte av 7 lösa hästar som sprang mitt i köpingen?? Mycket märkligt. Kvällen bestod av en powernap, fotbollsträning, plogning och te framför tv:n. 
Idag har jag fått mycket gjort i skolan, och när jag kommer hem tänkte jag fortsätta plugga, bäst att passa på när man väl kommer igång. 



tjejförfesten 24 januari


den allra gosigaste tröjan


skoteråkning, jobb & plogning



I veckan lagade jag torsk i äggsås med mamma, gymmade med Josse och Sanna, fikade överblivna lussebullar, hade träningsvärk i exakt hela kroppen och gjorde ett provrace inför högskoleprovet. 


Efter jobbet i fredags åkte jag till Sanna som hade fixat så himla goda grejer som vi åt medan vi pratade och myste. 


På lördagen åkte jag, Sanna, Albin, Towe, Anton och Emil på en skotertur till Gryttjen. Där var det skoterträff, så en himla massa skotrar och dåliga leder. Det mysigaste var att sitta inne och värma oss och fika korvmackor och varm choklad. Tog sedan skotern direkt till jobbet och knegade mitt värsta pass någonsin. 


När jag kom hem gick jag ut och plogade i 1,5h mitt i natten, men det var rätt trevligt med radio i hörselskydden. Imorse var jag också tvungen att ploga eftersom snön verkligen har vräkt ner och jag har varit ensam hemma. Sen har jag jobbat och idag var det som tur var mycket lugnare. Fick sluta redan innan åtta, så då åkte jag hem med mamma och åt toast med philadelphia, skinka och pesto framför tv:n.