torsdag

tog även med mig mamsen på MRL igår och hon konstaterade ganska snabbt att hon aldrig skulle klara av att jobba dagen därpå... idag vet jag inte riktigt vad jag gjort i skolan, men när jag kom hem var det bara att steka pannkakor och värma soppa innan jag fick åka med moa på fotbollsträningen i tallåsen. skönaste som finns att träna i duggregn och spela match mest hela tiden. nu ska jag ta tag i lite spanska och sedan soooovaaaaa.


analogt

fotade analogt på fotolektion idag, så resultatet av när jag och josefine springer runt med en kamera på gärdåsen och sedan trixar med filmrullen i totalt mörker, doppar den i olika vätskor och kopierar upp på fotopapper får vi se imorgon. ikväll blir det MRL med några bruds. men innan dess ska rummet, som ser värre ut än någonsin, städas.


I won't worry father

-cause heaven's got a plan for me.

hade en dag full med håltimmar, skrattanfall och medialektion, alltså en bra dag. träffade på sanna nyberg på köpingen när jag gjorde några ärenden. sen fick jag som vanligt stressa med mat och byta om innan ett pass bodypump med linn, sanna och tilda. helt slut i kroppen, hade visst inga muskler alls... men nu så, nu ska jag träna hårt och bli nya pippi långstrump.


nu vet jag hur det känns

i fredags klippte jag av mig stora delar av håret, så mycket fräschare och lättare nu. sen tog jag och anna härjedalingen upp till stockåa där mamma bjöd på tacos. både lördagen och söndagen bestod av takbygge i både regn och solsken. mest regn. käkade den årliga surströmmingen med en granne och det stank i hela stugan.. efter att ha spikat flera timmar i spöregn på söndagen fick vi sätta oss i nya bastun med vita fingrar och tår innan jag, pappa och anna åkte hem. imorse när jag skulle ta moppen till skolan stog ingen moppe i garaget, kom på att den var hos farmor. så då fick jag med panik i rösten fråga henne om skjuts. kom alltså lite försent, andra veckan, bra jobbat frida. fick även extrema skrattsvårigheter under sista lektionen med min kamrat linn, inte heller okej andra veckan. efter skolan tog jag med mig josefine på ännu en fotbollsträning i tallåsen, askul.
 

slotte

 vi har det bra, vi här uppe på media.
 

träning

MRLen igår var det skönaste på länge, så roligt och asjobbigt på samma gång. idag började mediaproduktion som ska bli så jävla roligt. känns som att jag valt exakt rätt program för det jag vill hålla på med. foto, film, layout, webdesign, reklam och allt sånt där. hade även mitt livs första håltimme som vi firade med glass på dellan och kortspel. när jag kom hem var det bara att byta om till fotbollskläder och så åkte jag och helen på träning i tallåsen med det nya damlaget där. även det var svinkul och jag har kommit på att jag verkligen älskar att träna, ska försöka hålla igång hela hösten. nu har min fader, moder och broder åkt till fjällsstugan så denna natt spenderar jag själv. därför har jag gått runt och vattnat blommor och pratat med sanna nyberg för att känna mig lite mindre ensam. imorgon är det skola och sedan klippa av håret som gäller innan jag och syster tar bussen upp till stugan och hjälper till med utbyggnaden av stugan och målning av bastun.


what am i supposed to do

igår bänkade jag, mikan, josse och linn oss på älvvallen för att heja på både strands- och ljusdalspojkarna. irriterade nog upp hela läktaren med vårat fnisser och span, men vad gör väl det? idag körde vi igång med riktiga lektioner. engelska, svenska, matte och vår allra första medialektion. känner att det kommer bli hur kul som helst att gå här. nu sitter jag återigen vid pianot, käkar hårdbröd, skickar fina poser till jossi och ska snart börja med läxorna vi fick idag. ikväll blir det MRL med några bruds. tack och hej, leverpastej.



dag 2

idag lärde vi känna de äldre musikklasserna på skolan med hjälp av tävlingar och tipsrunda. efter skolan fick jag fika hos farmor och farfar och sen åkte jag hem och spelade piano. nu ska jag snart äta middag med mamsen och sedan kolla fotbollsmatch på älvvallen.


gymnasietjej

tog farväl av lovet på ett fint sett igårkväll kring en brasa på nore med goda vänner. och idag var det vår tur att börja gymnasiet. stora, farliga gymnasiet. tror dessa tre år kommer bli riktigt bra! idag hade vi upprop i aulan, rundtur, info, fotografering och fototävling innan vi fick sluta efter lunch. då åkte några tjejer ner på fifty och finess, sen skjutsade jag hem josefine och satt ute på hennes gata nån timme och pratade.


erica

har haft en apbra helg med erica som jag knappt träffat i sommar. började med en dag på nore med några vänner. solade, badade, spelade volleyboll och njöt av sommarvädret. sen cyklade vi in på finess och åt nachos och sen hem och åt tacos, hehe.. på kvällen åkte vi till jonas med ett gäng och gick senare ut till ester och sa hejdå till alla dom som flyttar. på lördagen jobbade jag några timmar och eftersom det var canadian bbq day i parken fick vi steka hamburgare utomhus med fina kanadatatueringar. sen tog jag med mig erica, som varit ensam hemma hela dagen, på nore för ett dopp. till middag fixade vi svingoda pizzor innan vi åkte ner på rosehills med några kompisar. försökte sedan cykla ikapp mopparna på vägen upp till favoritgungan på gärdeåsen där vi stannde nån timme. när jag och erica kom hem fixade vi grönsaker och dip som vi åt framför mission impossible. idag startade vi dagen med risgrynsgröt och sen skulle erica med bussen vid ett, men det visade sig att den inte gick förrns en timme senare så då tog vi en glass på målet.


huvudstaden

första kvällen åkte vi ut på skansen och kollade på allsång. sen gick vi in till stan och kollade på människor som hängde och dansade i luften. nästa dag shoppade jag och mamma mest hela dagen och på kvällen åkte jag och pappa till råsunda. kollade på sverige-brasilien och vinkade åt några färilabor mittemot. sista dagen shoppade vi ännu lite till, hängde på plattan och åkte hem. stannade hos syster anna i hudik och hämtade upp kusin erica.


stockholm

åker till fjollträsk med mami och papi för shopping, festivalgrejs och fotboll (sverige - brasilien)


galenchey.se

tyckte jag var väldigt tuff som satte mig alldeles själv i en gammal halvskrotig volvo 740 och körde runt, runt på åkern och gården. valde då att dela med mig av min coolhet till linn, josse och mikan på kik. det skulle jag aldrig ha gjort... hela samtalet spårade ur totalt i flera timmar, men jag lärde mig iaf att skriva med STORA BOKSTÄVER ON ENGLISH och att det icke går att snacka med dom idioterna och garva arslet av sig medan handbollsfinalen går på tv och pappa kräver total tystnad... nu ska jag cykla ut på ljusdal och vara lite halvt galen med mikan och kanske towe, får se om vi hittar några fler vänner.


med fina vänner

har alltså ingen pojkvän längre, är numera vad man brukar kalla singel. då är det en jävla tur att det finns så många godhjärtade vänner som hindrar mig från att ligga hemma och gråta.

i onsdagsnatt kom en mycket upprörd linn hem till mig och tröstade, pratade och fick mig ett tänka på annat i några timmar. det bästa någon kunde ha gjort. somnade i min säng vid fyra, och bara två timmar senare åkte hon till stockholm. den dagen kom mikaela och josefine med glass och choklad som vi låste in oss på mitt rum med. efter lite prat med två fina vänner drog jag och mikan till JBP och cyklade. körde som dom två tuffa brudarna vi är och hade himla skoj. sen virrade vi runt i järvsö innan vi åkte hem till mig och duschade, till mikan och fixade oss och sist men inte minst till subäcks lada där vi kollade på gamla barnprogram och poppade popcorn i kastrull med ett gäng. när det bara var subäck, henke och mikan kvar somnade jag ett par gånger i soffan medan dom tydligen begravde mig under täcken, kuddar, colaflaskor och en stol. tillslut somnade vi allihopa och vaknade till en gullig bild subäck och henke fixat till mig och mickis. åkte hem mitt på dagen och hämtade upp en saknad sanna nyberg vid bussen. tog med henne på nore, för första gången i hennes liv, och badade och fikade med mikan och josefine. sen år vi grillat, bakade chokladmuffins, hade picknik på en äng och kollade på kula youtubeklipp. på lördagen jobbade jag några timmar men lyckades inte riktigt tänka klart. var så förvirrad och mådde illa, så när jag kom hem tog jag en lång tankepromenad och pratade med bästa kusin erica som troligen kommer och hälsar på snart. sen hade jag, mamma och anna tjejkväll och gjorde ansiktsmask, fotmassage och kollade på fantastic 4. idag fick jag ledigt så det firar jag med att gå i pyjamas hela dagen, baka sockerkaka och slösa bort hela dagen framför tv:n. precis som det ska vara ibland.


tack.

har varit så förvirrad den senaste tiden. över tusen saker samtidigt. känns som att jag inte vet någonting alls längre. vem jag är, hur jag mår, vad jag gör, vart jag är, vad jag känner, vad jag vill eller vad fan jag håller på med.
det enda jag vet säkert är att jag har de bästa vännerna i hela jävla universum. det är dom som får mig på humör igen, som förstår precis hur jag känner, som får mig att inse vad som händer, som ser på mig hur jag mår, som kommer hem till mig med glass och choklad när jag är ledsen, som gör allt för att få mig glad igen och som är med mig vad som än händer. och så har jag min mamma, som alltid tröstar bäst. tack för att ni existerar.
utan alla er, ingen frida.


3-4-5-6-7 augusti

i fredags tog vi tjejer med oss varsin b&j till linn och kollade på systrar i jeans, babblade och insåg hur störda vi är tillsammans. sen träffade vi på sanna, linus, alice och tilda på gatan innan vi åkte vidare och träffade killarna nån timme. på lördagen åkte jag och mikan hem till henne efter jobbet och lagade lax och potäter, altså en massa vuxenpoäng till oss! (sen att brandvarnaren startade och stekoset gjorde köket till värsta discot behöver vi ju inte nämna...). kollade på film med josefine och lurades lite innan jag åkte hem och sov helt ensam hemma. klarade mig hela natten och jobbade igen på söndagen med mickis. på kvällen bjöd linn och josse oss på god mat, sen hittade vi massa kompisar på gatan som vi tog med oss till subäck där vi inte varit på ett bra tag. efter några timmars snack åkte jag, josefine, mikan och linn hem till mig och fixade kvällsfika samtidigt som vi nästan dog av skratt. bäddade ner oss alla fyra i mamma och pappas säng och somnade vid tre. mikan som skulle upp och jobba försov sig en aning medan vi andra fick sovmorgon innan vi lagade brunch. efter browniebak och kortspel åkte jag och josse hem till henne och packade fulla moppen och åkte till marcs stuga utanför järvsö med dreamteamet. käkade middag på torön, åkte vattenskidor, körde sanning och konka och klarade oss helt utan el, med brist på sängplatser och utedass. bytte säng sisådär fem gånger inatt innan jag tillslut somnade på golvet och var tvungen att vakna efter bara några timmar för att åka in till järvsö och jobba.


tjena hallå hej

det här med att blogga går inte direkt super för mig nu under sommarlovet, som ni kanske märker..

hade en bra vecka på pite havsbad med familjen. badade, solade, körde gocart, spelade minigolf, shoppade, träffade min gudfar, kollade på kupolbio, åt varannan sekund, besökte bjurö klubb som laleh så fint sjunger om och lite annat. när jag kom hem ringde jag på en gång hit min kära linn så vi båda fick prata ut om allt som behövdes. på måndagskvällen gick vi upp till grannarna på kräftskiva med massa grannar och släktingar. åt jättejättemycket gott, vann över killarna på fotboll, gick tipsrunda, tävlade i femkamp och lekte med barnen. på tisdagskvällen åkte jag till josses altan och träffade några saknade tjejer. pratade sånt där typiskt tjejsnack och myste bra nog. sen åkte jag hem till leon och sov. på onsdagen bakade vi en kladdkaka, spelade xbox och åkte ut och fiskade innan lars bjöd på grillat. igår åkte nästan hela familjen ner på köpingen och köpte lite smått och gott, sen tog vi med oss martin till folkparken på småstadliv live, så jävla roligt! på vägen hem stannade vi på nore och fotade den fina solnedgången och hälsade på farmor och farfar. idag har jag jobbat som vanligt och nu sticker jag och linn ut och springer och svalkar oss med ett dopp på nore. ikväll blir det tjejkväll med film och ben&jerrys!