nytt från studentstaden

 


torsdag

det tog två timmar att klippa sig men det var det värt. efteråt köpte jag en panpizza på ica som jag tog med mej hem till josse. där blev det kortspel med henne och linn en stund, sen kom mamma och hämta mej så käka vi på sibylla. nu tänkte jag plugga lite.

håret

håret är nu en aning mörkare, utväxten är borta och topparna är hur fina som helst! dock ser det rödare ut på bilden..

hemstudiedag

efter en mumsig fruost drar jag till farmor och farfar nu sen till frissan sen till liiinn



onsdag

Vårat trådlösa Internet sitter vanligtvis i garderoben i hallen, så eftersom hallen varit helt tom ett par dar har vi inte haft något internet vilket resulterade i en ouppdaterad blogg. idag var det iaf premiärträning på grus. imorgon är det hemstudiedag och det enda jag vet är att jag ska till frissan vid tolv.

renoverar..



i hallen. ska byta golv, måla och fixa i största allmänhet. just nu är det ett kaos, hela jag är dammig.

sitter här med uppäten glass

fast om den är uppäten så sitter jag väl inte här med den? knasigt..
var iaf på skolan och fick för första gången på lääänge spanskaläxa vilket inte satt så fint just nu. så nu ska jag göra den och lite moppetester, sen ska jag göra so-jobb, rita en karta över hela världen, skriva en uppstats på 50 000 ord, måla om huset, skotta bort all snö på gården så att jag kan klippa gräset, ta busskörkort och köra ner till israel och dränka mig i döda havet.

oskar.


hemma

Efter en lång och dryg bilresa med stopp för både pizza och trubbel med den tolvmeterlånga flygplanssläpvagnen som vi körde hem från Sandviken lägger jag mig mätt och belåten i min säng som är alldeles extra skön ikväll då jag sovit två nätter på luftmadrass.

!

att sitta på tredje raden och heja på järvsökören var riktigt häftigt!
men ni får se lite suddiga bilder när jag anländer till Jonsbo för nu sitter jag i annas lägenhet och ska väl åka hemåt snart.

Uppsala

Befinner mig i annas lägenhet med större delen av familjen. Imorgon blir det shopping här i uppsala och sen bär det av in till sveriges rikes huvudstad för en titt på körslaget!

mot huvudstaden

"tacos a la frida" är nog det godaste och med farmor och farfar vid bordet vart det bara bättre, nu har jag packat så imorgon bär det av till uppsala/stockholm. blir inget mer skrivet här för innan tåget går imorgon tar jag mig till farmor och farfar och käkar pitepalt! nu ska jag träna lite på no-provet innan jag lägger mig.

mammas skjorta

hittade den i hennes garderob, köpt på fifty och lagom för mig. känner på mig att den kommer användas inom kort.

torsdag

gamla skidor i stugan.
efter ungdomsmottagningen drog jag till skolan och gjorde nästan klart tittskåpet, ikväll kommer farmor och farfar och då är det jag som står för maten.

hemstudiedag

nu drar jag ner på ungdomsmottagningen med hälften av tjejerna i klassen och sen kanske jag jobbar på skolan, får se.

winter vs summer



favoritårstiden är ju antingen vinter eller sommar, så jag förstår inte vad våren och hösten är nödvändiga för? visst det är fint att fota och så då men våren är ju bara en väntan på sommaren och hösten en väntan på vintern.

frukt

så att jag klarar av pluggningen..

onsdag

Fick massa läxor och onödigt skit i skolan. Fika hos josefine, idrott, piano, fotbollsträning. När jag kom hem nyss kastade jag mig över (bokstavligt) ett saftigt och gott päron. Nu blir det snart mat och sedan läxor, är det inte onsdagar som ska föreställa lillördag?

vip

bara för att jag är så proffesionell och bra så har min familj fått vip-biljetter till körslaget nu på lördag!
fast egentligen är det för att robert praoar på meter film (som gör körslaget) och har fixat biljetter till oss...
så på fredag sover vi hos syster anna i uppsala, på lördag blir det kanske shopping på dan och körsång på kvällen.
'

tisdag

frisk idag, stack iväg till skolan alldeles för tidigt och där väntade en del tröga genomgångar och även en del jobb. lite jobbigt att vi ska göra en dokumäntärfilm på fyra veckor eller nåt. efter skolan drog jag, maria och linn på finess och käka ostfralla (utan ost för min del) så att vi skulle klara två timmars moppekurs. där fick vi också massa läxor, uscha.

när vindarna vänt

Imorgon drar även jag mig till skolan så börjar realityn igen.

feather


hemmamåndag

Stannade hemma idag men jag känner mig mycket bättre och har endast åskväder i huvudet så imorgon blir det kanske skola för mig, får se.

sjukling

det måste vara nåt fel på nordichallen, virus eller nåt..
förra gången jag va dit fick jag feber hur länge som helst, nu fick jag magsjuka. i lördags förlora vi två matcher och vann en, jennifer gjorde nästan alla mål så det va lite kul. själv visste jag inte riktigt hur jag skulle bete mej i den svart/gula tröjan. sen spydde jag hela natten så jag åkte hem redan vid tolv idag. kom hem vid två och sen har jag mest bara sovit.

intersport cup



färdigpackat och klart för avfärd. imorgon bitti stiger vi upp samma tid som bondens tupp och åker till sundsvall och spelar cup. men den här gången är det inte med ljusdal, utan krogen har lånat mig och jennifer (så att dom kan vinna, heh).

megapixlar

måste bara tipsa om den här fräna bloggen full med foton, photoshoptips, massa humor och lite av deras vardag. Finns i mina länkar.

mitt eget lilla pizza hut

pizzorna jag gjorde vart helt klart goda, funderar på att starta egen pizzeria. fast kanske inte egentligen.


fredag

matteprov, hjärtlungräddning och photoshop var väl det vi hade för oss på skolan och sen är det en tävling mot niorna då vi ska knäppa kort på så många särskrivna ord som möjligt, det som ar bra med det är att vi kan vinna två lådor godis till klassen.
snart ska jag kirra pizzor här hemma så kommer moster med tåget vid halv åtta.

trött jänta på fjorton bast

nu är jag nästan färdig med allt jävla bibeljobb. lite småsaker som jag tänkte göra imorgon kvar bara.
jag och mamma tänkte lyxa till det lite nu med glass och chokladsås som båda två är hemlagade.

glass i stora lass!

fikade med linn, mikan och josse innan jag och linn fortsatte upp på moppen.
nu inväntas mat och sen plugg.

fika och moppekurs i det soliga vädret

nu tar jag bussen ner till ljusdal där det blir fika (för tredje gången den här veckan...) med linn innan vi kilar iväg på moppekurs.

lunch


frukost

laddar upp med varm choklad och toast innan jag hugger tag i alla läxor.

onsdag

svenska/so hela förmiddagen där jag fick rätt så mycket gjort, idrott med rundbadminton, maffig fika hos josse, missad pianolektion, en aning kortare träning, käk på sibylla med mamma, helen och malin och en kväll på kläppa som var riktigt skoj i början men på slutet blev det väl lite sisådär så vi åkte hem redan vid åtta. nu tänkte jag lägga mig i sängen och läsa någon trevlig bok (med andra ord "somna med en gång") så hörs vi imorgon då det är hemstudiedag för min del.

nailpolish



parfymshopen, 25 kr/st

vardagsmys

efter skolan bjöd jag linn på fika som en liten försenad present, sen gick vi runt och kikade i lite affärer och jag fick med mig två nagellack hem. hittade även en hel del fina saker på kardemumma som fick mig att vilja göra om rummet igen.. sen var jag som sagt på bio, ganska grym film ändå.
tack för dagen, du gjorde den bäst linn! ♥

åsa-nisse

drar på bio nu och smäller i mig tonvis med popcorn!

trasig orkidé och högar med läxor

När min orkidé äntligen blommar så lyckas jag bryta av den, så nu får blommorna leva sina återstående dagar i vas. Det där med pluggningen gick väl sådär, man kan väl säga att jag fastnade i bloggträsket... så det blir nog en hel del på hemstudiedagen. Imorgon tar jag iaf med mej min underbara vän linn på en fika och på kvällen följer jag med mamma på bio, Åsa-Nisse ska vi se och ska jag vara helt ärlig följer jag mest med pga popcornen.

bapelsiner

ikväll dejtar jag dessa godingar medan jag gör lite läxor.


måndag

fick sluta ett i dag (tummen upp) så jag och josefine drog ner på finess och käka glass, sen åkte vi hem till henne och kika på några avsnitt från solsidans första säsong. kom just hem och ska snart iväg igen på skoprovardag på team sportia. får se om jag hittar några snygga fotbollskor till sommaren, annars går det ju lika bra barfota..

en timme och tjugo minuter kvar av lovet

Tränade även idag med färila och den här gången var även damerna med så det blev rätt hårt. Känns iaf bra i kroppen nu när jag är av med förkylningen och har börjat träna riktigt igen. Fast vaderna är ett undantag då dom inte beter sig som de ska och gör sjuhelvetes ont. Imorgon kliver vi upp åtta och traskar iväg till skolan och sen väntar läxorna här hemma.. ett plus är att få träffa alla coola poooooolare som väntar på skolan.

fåglerne, di har de bra här i jonsbo


den alldeles sista dagen på lovet

har vart en lugn och härlig söndag som bestått av våfflor, promenad med hund, en sväng ute med kameran och, tro det eller ej, jag har gjort klart engelskaläxan. nu inväntas mat och sedan träning på färila med jennifer.

våffelmys

jag och mammsen placerade oss för ett tag sedan på solsidan med en stadig hög våfflor som avnjöts i den strålande solen.

eric saade

"åh, han är så snygg" "gud vad bra han är" "jaaaaaaaaa, tolv poäng till eric"
var några av orden jag fick stå ut med hela kvällen då linn, en flicka på tio år, har förlorat förståndet och blivit hopplöst förälskad i helt fel person..
jag fattar bara inte hur svenska folket faller för en kille som sjunger iprincip samma låt som förra året men med lite annan text.



hanna eriksson

idag fyller min vän hanna år men eftersom hon är i thailand så går det inte så bra att gratulera henne just idag. men jag hoppas att du haft det så underbart som du är värd och lite bättre ändå. puss ♥ ♥ ♥

hannas bild.

moppeträning på solsidan i delsbo

efter en träning på nya konstgräshallen i delsbo satte jag mig på solsidan här i jonsbo och solade medan jag läste i moppeboken. ikväll kommer gäster och äter så det blir nog först imorgon jag hör av mig.

.

Drar på träning i Delsbo nu.

maria olsson

grattis på födelsedagen vännen, hoppas du haft det så mycket bättre än bäst! ♥ ♥ ♥



fredag

imorse kom josefine hit och höll mig sällskap. vi bakade, fotade och bjöd även mamma och pappa på mat. en helt galen dag har det vart och jag kan nog räkna upp hur många minuter vi inte skrattade på ena handen. nu sitter jag nydushad efter en rätt så skoj träning i färila, för nästa helg följer jag och jennifer med dom och spelar cup i sundsvall.
och en vecka lov till skulle inte skada, har inte hunnit med att åka och shoppa som var planerat både en och två dagar.

den eviga tystnaden

efter en timmes telefonpratande med bästa josefine tänkte jag ta och dela med mej av våran humor:
frida: tystnaden som uppstår när ingen säger något
josefine: *tyst*
frida: jag tror jag ska skapa en ny grupp; "tystnaden som uppstår när frida drar ett "tystnaden som uppstår.." skämt i telefon.
.

pitepalt å fläsk

nu drar jag och syster anna iväg till farmor och farfar där det bjuds på pitepalt, fint!

ordning och reda, löning på fredag.

Tar med mej dammsugaren upp på rummet för att göra fint, annars har jag inte så värst mycket planer för idag, hade tänkt vara med josefine men hon hade träning så vi tar det nog imorgon.

linn magnusson

hoppas du har haft den grymmaste födelsedagen man kan tänka sig och inte saknat mig för mycket, puss! ♥ ♥ ♥


halva sportlovet avklarat

hemma från en riktigt härlig sväng till vår kära stuga i stockåa. åkte på skotertur till kusinernas husvagn i vemdalen där vi hade riktigt skoj, tog en tur till mormors barndomshem som ligger mitt ute bland fjällen, utforskade med hjälp av skotern alla småstigar och genvägar i stockåa lite närmare, spelade spel och tittade en hel del på tv. efter några timmars hemresa med sibyllastopp i sveg tog jag mig till ljusdals trafikskola för att genomföra min allra första moppekurs.

lånade ett par bilder från min bror robert
.

Vemdalen

Efter nån timmes skotertur med korvgrillarpaus sitter jag just nu i kusinernas husvagn i vemdalen och väntar på mat.

sportloooooov!

Nu drar vi till fjällen, kommer hem på onsdag så vi hörs då. Ha det bäst på lovet alla mina vänner!

ganska utsliten tjej.

efter lite bibelläsning och andra läxor somnade jag skönt på sängen i nån timme, vaknade nyss och fikade men det var ju skönare i sängen så jag tror det blir en tidig kväll ikväll.

en dag på parkbadet

det är ju kul att vara utlåst när man kommer hem kissnödig och jättesliten från badhuset. fick gå till grannen och låna toaletten och vänta tills pappa kom hem. hade iaf en trevlig dag på parkbadet i sandviken som bestog av massa bad, bubbelpool, vågmaskin, rutschbanor, glass och en hel del skratt. blev rätt så slut efteråt så i bussen somnade ungefär halva bussen, rätt så mysigt.
en till smått rolig sak är ju att inom loppet av en dag har jag sett tre älgar i närheten där jag bor, och det verkar som att fler också har sett dom eftersom det nyligen har satts upp "varning för älg" skyltar nere vid vägen..

kvällsfika

avrundar kvällen med yoghurt och macka.


onsdag

efter några lektioner, lite bakning, idrott, pianolektion, träning och shoooooopping på coop har jag nu ätit mat och duschast. känner mig faktiskt rätt så fräsch. tänkte packa ihop badkläder och sådant nu för imorgon bitti startar två bussar proppade med sjuor och åttor från vintergatan som tar oss till parkbadet i sandviken. ganska härligt förutom det faktum att jag troligen är en av de vitaste där men är man från sverige så är man. vill bara påminna alla som ska dit att ta med sig ett hänglås!

när våren närmar sig...

har under kvällens gång knåpat på en ny design, men den vill liksom aldrig riktigt bli klar...
har tröttnat nå sjukt mycket på den nuvarande designen som enligt mig är väldigt trist och enkel med mina ögon som glor nå hemskt varje gång man kollar in på bloggen. och dessutom blev jag rätt så inspirerad av tinkerbellas och nevnariens nya designer fyllda med vårkänslor. aja, den kommer troligen upp så småningom, frågan är bara om jag hinner innan lovet med tanke på alla läxor.


http://tinkerbella.blogg.se/                                                                         http://nevnarien.se/

så var det mars.

lite läskigt är det när det står en främmande bil bak på gården och en bil med någon kille i på gargeuppfarten när man kommer hem. såg aldrig vem det var och jag ville inte direkt gå fram och knacka på så jag gick in och innanför dörren står roberts och någon annans skor men ingen är hemma. blir lite fundersam om vad som händer här i jonsbo men troligen är det robert och hans vänner som är ute och kör skoter eller något annat skoj. kom iaf hem så här sent eftersom bussen aldrig kom till skolan så jag och helen stannade kvar och jobbade tills nästa buss kom. i väntan på att få komma hem från ljusdal gick jag in en sväng på coop i hopp om att hitta något smått mättande som inte var godis, köpte en sån där liten kellogs bliss med chokladsmak som jag blev väldigt besviken på då den bara bestog av några ihopkladdade flingor med ytterst få chokladsmulor ovanpå.

ps. killen sitter fortfarande kvar i bilen...