prommis w/ ma partner



Igårkväll tog jag och linnsan en kall promenad runt Kyrksjön och pratade verkligen non-stop om allt möjligt i livet. Sen var vi ute på spaning, men fick slut på bilbatteriet och blev ståendes på bio-parkering. Som tur var kom Erik, Pär och Emil till vår undsättning och vi kunde rulla hemåt mot värmen (kände oss dock inte lika tuffa längre).

festlördag & matchsöndag


I lördags samlades vi tjejer här hemma och lagade kyckling i pitabröd, åt cheesecake med passionsfruktstäcke och gjorde fancy drinkar som strawberry daiquiri och mango slush, mycket gott. Efter det kom några killar och provade halva min garderob, vi spelade piano och dansade i köket. Sen vidare till Yg på 19års-fest, dansade på ett halkigt golv och åkte ganska snabbt vidare ner på järnvägs. Där hann vi dansa och springa runt i en timme innan häng utanför Ergüns som vanligt. Efterfest hos Leon med en salig blandning pojkar till 05 då Pär skjutsade hem oss. 


Sov inte många timmar och ägnade hela söndagen åt att städa, vila och dricka vatten. På kvällen styrde vi mot Iggesund för match mot krogen. Förlust med 4-2, men jag fick i alla fall göra ett mål som verkligen hör till ovanligheterna, och denna gång var det inte ens en nick. 



Måndagen gick ovanligt snabbt, måste vara tack vare fiskpanetterna vi fick till lunch, verkligen den absoluta favorit-skolmaten since forever. Till mellanmål blev det ännu en favorit: mosad banan med fil, solroskärnor och jordnötssmör. Efter det fick jag ett ryck och städade/rensade frysen, städade mitt rum och fick sedan göra av med resten av energin på fotbollsträningen. 


Efter skolan gick jag ner till pace i kylan, med ett stopp på jobbet där jag fick en varm kopp kaffe. Robert bjöd på mat i hans nya lägenhet så nu sitter vi mätta och kollar på tv. 

saturday night preparations


En grön smoothie (den godaste hittills) och rostade mackor med skinka och philadelphia = perfekt frukost. Massa förberedelser inför kvällen, bakning och ett par ärenden på köpingen. En bananpannkaka (även den blev godaste hittills) med frukt, bär, kvarg och nötter. 

en skön fredag



Pga alldeles för många minusgrader byttes skidåkningen ut till pingis och när vi hade anmält oss till både bal och provrace och haft engelskalektion åkte jag ner på Coop och handlade inför helgen. Sen åkte jag in i Nore där farmor bjöd på både fika och pannkaka. Spelade piano med farfar i flera timmar innan jag fortsatte hemåt och bakade en cheesecake. Den här kvällen har jag haft helt för mig själv så ännu mer piano, film, fryst kladdkaka och frukt har varit min underhållning. 


mammas födelsedag




Idag fyllde min fina, kloka, världsbästa mamma år så innan skolan åkte jag till hennes jobb och satte ihop en blåbär & citron-tårta som jag hade förberett kvällen innan. Den blev inte så jättefin, men tydligen god. Efter filmredovisning på historian, pace med josse och presentköp åkte jag hem och fixade tacos med Robert och Ebba som vi bjöd mamma på. Sen gjorde jag en lite annan variant på den halva tårta som fanns kvar och den åt vi framför hemmavideos och spel. 


onsdag



Sovmorgon, avokadomacka och goda nötter i yoghurten.

tisdagskväll



En kopp te och några timmars kortspel och skitsnack med Albin gjorde denna kväll mycket roligare! 

jobbhelg & utgång



I helgen har jag åkt skidor runt sjön med mamma och jobbat. 


På lördagen gick jag upp till ogge på förfest och sen vidare ut på järnvägs med ett gäng. En ganska lugn men bra utgång som nästan mestadels spenderades sittandes på golvet utanför toaletterna. Efterfesten var även den hos Oscar innan mamma hämtade mig så jag fick sova några timmar innan söndagens jobb. 


I måndags jobbade vi med vår historiafilm och efter lite hemligt arbete åkte jag och mamma upp på kläppa för skidkurs med pace. Direkt efter det åkte vi vidare upp på gärdeåsen på ett pass zumba. Nu har jag precis varit ute på en kvällspromenad och lyssnat på ny bra musik som man blir sådär glad av. 

skidtur & stockholmstur



I tisdagskväll gjorde pappa skidspår runt sjön så då tog vi en premiärtur med pannlampor. 


På onsdagens fotolektion var vi nog mer ambitiösa än någonsin då vi planerade kommande projekt. Tog även ett par glädjeskutt eftersom det är så vackert ute dessa kalla vinterdagar. 


Idag hade jag ingen lektion och pappa skulle på möten i Stockholm, så då följde jag med honom. Han kunde sova medan jag körde och jag kunde shoppa medan han jobbade, en rättvis deal tycker jag. Har sprungit runt på kista galleria och fyndat en del på rean, åkt in till stan för ytterligare fynd och när pappa var klar åkte vi in i Uppsala och hittade nya fotbollsskor. Middag på Ikea var givet innan hemfärd i regn/snö/blåst-oväder. 

150-dagars



I lördags bjöd mamma och Anna på key lime pie innan Hanna hämtade upp mig och Jonas, vi köpte med ägg, godis och popcorn och efter en liten fastkörning i diket pga oplogad väg och snöoväder kom vi fram till Pär och Leon. Kollade på känn ingen sorg och bara myste på. 


På söndagen körde jag en sväng med skotern i det fina vinterlandet som blivit och när jag kom in igen fikade jag nybakat bröd och varmt kaffe. Till middag lagade jag och mamma laxplanka till familjen, farmor och farfar. Sen åkte vi iväg till Iggesund för en match som tydligen blivit framflyttad, så vi fick stressa ihjäl oss och hade redan hög puls när vi startade. 1-1 slutade den  och då var det bara att fortsätta stressa, för efter dusch och fix skjutsade jag Anna till Vallsta och åkte själv till Bollnäs. 


I Bollnäs ramlade jag in på förfest hos Magda med mest ljusdalingar, sen vidare in till Cielo i stan för att fira att det endast är 150 dagar (152 för oss hehe) kvar till studenten. Där dansade vi på vårat vis, träffade ännu fler ljusdalingar och även bollnäsbor såklart. När de stängde var Statoil det enda rätta och trots att korven var kall så var den så nödvändig. Vid tre rullade vi hem mot Ljusdal igen och kunde konstatera att detta var den roligaste söndagskvällen någonsin. 


Efter tre timmars sömn och i 20 minusgrader kämpade jag mig till skolan medan jag nästan fortfarande sov. När jag kom hem somnade jag direkt i 2h och sen iväg på fotbollsträning där jag knappt heller orkade hålla ögonen öppna. Idag körde vi tävlingar med hela media och musik där vi bland annat skulle bygga en fallskärm för ett ägg. Har frusit hela dagen så när jag kom hem satte jag med en kopp te framför grey's anatomy. 

Birsta



I torsdags åkte vi till Annas lägenhet och lagade middag och kladdkaka. Efter det åkte vi och bowlade i 2h och jag spöade heela familjen. 


Sov över hos Anna och klev upp tidigt för att ta bussen till Sundsvall. Lyckades dock ta fel buss, så fick åka in till stan igen och sätta mig på Annas jobb och vänta. 


Där hann jag inte sitta och läsa länge, innan jag fick ta blodprov för att ansöka om att bli blodgivare. 


Sen tog jag nästa tåg till Sundsvall och åt köttbullar på Ikea innan shopping. Efter någon timme kom Erica ut och vi fikade, shoppade mer och mötte upp Amanda. 


Tog tåget till hudik igen, åkte bil med Anna till Ljusdal och fick en världsgod gryta till middag. 

Lilla julafton



I måndags hade jag ingen lust att åka hem till ett tomt hus efter jobbet, så jag åkte upp till Jansson på förfest med Hanna och grabbarna. Gick ut på stadt och testade spela black jack (gick 20kr plus yä) och dansade mest trots nyktrast. Sen vidare till Pär för efterfest bestående av hockey, fotmassage och soffhäng till 5 på morgonen. Klockan 06 gick jag och la mig och efter 5 timmars sömn var jag tvungen att kliva upp och jobba. Efter sex jobbpass på rad sedan nyår var jag lagomt slut, men fortfarande sällskapssjuk. 


Som tur var kom Linn, Josse och Mikan hem till mig och vi kunde äntligen fira lilla julafton. Fick så himla bra julklappar av så himla bra tjejer! Linn sov även över så efter sovmorgon kokade vi gröt och åt hårdbrödmackor. 


På eftermiddagen köpte vi med oss glass, choklad och mango och åkte till fina Sanna för mysigt tjejsnack i flera timmar. 
På kvällen hade vi äntligen fotbollsträning igen, men det var nog inte optimalt för min förkylning som efter hela 13 timmars sömn inatt bara blev värre. 

aim'n sportswear


Det jag önskade mig mest i julklapp och såklart också blev gladast över (även fast jag kanske hade råkat se paketet i postlådan innan och redan visste att jag skulle få dem...) var dessa träningstights. Världens skönaste och snyggaste! 




quesadillas och sällskapsspel



Sedan nyårsdagen har jag jobbat varje dag, kollat grey's anatomy varje kväll, sovit länge men ändå varit trött, varit förkyld, fått hälseneinflammation och tränat på pace. Ingen vidare händelserik eller rolig start på året kanske. 
Men igår efter jobbet träffades vi ett gäng på Kicks för middag (alltså deras quesadillas<33). Sen åkte vi i sex bilar in på Coop, till Ljp för att hämta upp Robert och sen på ett led hela vägen hem till mig. Här kollade hälften på hockey med Robert och hans kompisar, medan vi andra spelade flera olika spel. En trevlig kväll och så himla nödvändigt att äntligen få umgås  och prata med några andra än personalen och restauranggästerna... 

NYÅRSAFTON 14/15



På nyårsafton samlades vi flera grannar, fyrmänningar och andra familjer på granngården för korvgrillning, madrassåk i backen, tolkning bakom skotern på sjön och födelsedagstårta. 


Senare blev det bastu och jacuzzi innan vi gick hem och fixade oss och sedan återvände för middag. Räkcocktail och flamberad oxfilé med massa gott tillbehör satt mycket fint innan jag och Robert åkte ner på Ljusdal. 


Därifrån vidare till Järvsöfolkan för nyårsfest som ett gäng grymma tjejer hade ordnat. 
Hade en väldigt rolig kväll med många bra människor och bästa vänner, raketer, dans, nyårspussar, en citronflaska och för många fula foton. Men mest av allt garderobs-golvs-häng. 


Ett perfekt avslut på ett lite dött, men lagomt bra 2014. Nu tänker jag (som ungefär alla andra) göra 2015 odödligt och ultrabra!