sista september

En måndag som gick snabbt och smidigt, med mycket gjort. Hade historiaprov och en nervös mattelektion, Linn kröp in i mitt skåp och vi fick ha namnskyltar på våran vikaries första lektion. Efter skolan svängde jag in på coop och handlade till middagen då jag lagade rårakor i våffeljärnet (inte pölsa som josefine påstår att jag sagt..). Så fort jag fått i mig det åkte jag upp på träningen som var himla kul och jobbig då vi spelade match med herrarna och hade ett sjukt bolltempo hela träningen lång. Hade tänkt köra styrka efteråt, som blivit en rutin innan varje dusch, men kände att jag inte riktigt orkade med det ikväll.. Så istället åt jag kvarg med blåbär och skit och parade ihop hundratals strumpor med mamma framför tv:n. 
 
  
 

sundsvall

Innebandyträningen i torsdags var rätt kul, trots att vi väl var fyra amatörer som är mer vana vid stora fotbollar och gräs under skorna. På fredagen lyckades jag och Sanna övertyga våra lärare att det faktiskt är viktigt att åka till sina kusiner/pojkvänner i Sundsvall ibland. Så vi fick skippa en och en halv lektion och ta tidigare buss + tåg istället. För att inte få allt för dåligt samvete pluggade vi faktiskt lite matte på tåget medans vi fikade sannas mormors nybakta sockerkaka. När jag kom hem till min saknade Erica och såklart även Kenth, Joel och Baxter åt vi pizza, bakade hallonpaj, fixade naglarna och kollade på film innan det traditionella sängpratet kunde börja. Halva lördagen spenderade vi på birsta där vi shoppade en del, fikade en del och panikade en del. När vi kom hem stressade vi som fan med att laga världsgod pasta, slänga på oss andra kläder, fixa oss och halvspringa ner för att hinna med bussen. Vi mötte upp Hanna och Moa och åkte till andra sidan stan på förfest med massa människor jag såklart inte kände. Sen fortsatte vi till en annan sida av stan och gick in på en fest bara för att få kissa. Sen gick vi runt lite på stan innan vi tog en taxi hem (som var billigare än nattbussen) och sov. Idag rullade vi ner till bussen med resväskan bakpå i full fart och sa hejdå :(. Kollade på chuck hela vägen så det gick snabbt att ta sig hem. I hudik hade jag 40minuters väntetid så jag passade på att luncha med Anna. Ikväll var farmor och farfar här och åt mammas goda söndagsstek och sen dom åkte hem har jag pluggat lite historia och varit jättetrött, så nu ska jag sova. länge. 
 
  

26 september

Allting kändes så hopplöst så jag ville gråta imorse när jag satt på moppen och frös som ett as, var sen till skolan, hade kletat mascara i ögat och nästan spydde av smärtan som hjälmen träck på min bula. Hela dagen blev seg, men ändå rätt produktiv då vi efter massa massa krångel lyckades redigera en film om slotte. Gjorde väl mest bara det innan jag åkte hem och började packa till helgen. Just nu är jag väl ganska nervös eftersom jag ska på innebandyträning med några tjejer i laget ikväll och det var år sedan jag ens höll i en klubba.. 
 
 

4 år

Idag är väl en ganska vanlig dag, men även den dag då min stora internationella fabulösa blogg firar 4 år av vardagligt tjat, nostalgiska bilder, töntiga citat och otaliga bloggtorkor. Är väl allt annat än nöjd och stolt över denna skapelse, men ändå fruktansvärt glad att jag den 26 september 2009 satte mig ner och skapade en blogg, för oj så skoj det är att titta tillbaka i arkivet lite då och då.

25 september

Idag har det inte varit lika kallt, trots frost och någon minusgrad, men nog har jag frusit ändå. Hade sovmorgon, sen två lektioner och studentkommittémöte med ABC-gruppen på eftermiddagen. Längtar som ett as till 2015 då det är våran tur att springa ut med vita mössor. Till middag köpte mamma hem kycklingrullar och kycklingsallader som jag slängde i mig innan en iskall, regnig och mörk träning. Spelade match med herrarna på slutet och fick med detsamma världens bula när jag slog i huvudet i någon av deras huvuden, inte kul. Så nu sitter jag här med en hallon/blåbärsmoothie och tänker på alla skador jag fått under denna fotbollssäsong och hur de inte gett mig en enda tanke på att sluta för det är så värt det, så värt det. 
 
(fast här på Idas bild över planen såg det ändå ganska fint ut, med regnbågen och dess skatt alldeles bortanför oss)

iskallt

Igår var en helt vanlig måndag i skolan och det beskriver väl ganska bra hur roligt jag hade det (inte alls). Fick mat hos farmor och farfar innan fotbollsträning på tennisplanen och hajk med moa i skogen. På kvällen kom mamma hem från barcelona med 600g choklad till mig och robert. Sen hade jag tänkt (och behövt) plugga men jag somnade innan jag ens hunnit släcka sänglampan och lagt undan läxorna. Idag har det varit en typisk höstdag och jag har gått runt och frusit och varit kissnödig konstant hela dagen. Så nu ligger jag under en filt och ett täcke iklädd myskläder och halsduk med en kopp te och tända ljus framför äntligen hemma och fryser fortfarande som ett as. Hoppas verkligen inte jag blir sjuk för helgens planer är så bra!!
 
  
 

iOS 7

Har inte hunnit komma in i denna helt nya programvara riktigt än, men jag gillar den so far. Annars idag har jag lagat världens godaste svenska husmanskost med Robert: hemmagjort potatismos, köttbullar, ärtor, lingonsylt och den godaste brunsås jag smakat. Så himla lyckad middag för mig och min bror. På kvällen tog han fram godispåsen som vi delade framför fotboll. Hann även med att fixa lite med designen som ni kanske märkt, och mer ska det bli. Som alltid, då jag aldrig lyckas bli nöjd.
 
  
 

loppisfynd

Som jag har letat efter små handskrivna loppisskyltar vid varje korsning. Som jag skramlat ihop alla små mynt jag haft i garderoben. Och som jag har hittat fina grejer djupt in i hälsingeskogarna på väg hem från jobbet denna sommar.  Som detta:
 
silvriga ljusstakar • vita assietter • glasskålar • silverskedar • kuddtyg • pepparkaksformar • salladsbestick
barvagn • kökshandduk • smyckessvan • guldig bricka • läderplånbok • nagelbandskit • stekpanna
 
 
 

oslagbart veckoslut

I tisdags tvättade jag mina sminkborstar och gjorde till och med hårinpackning på de dyraste och bästa så nu är det så kul att sminka sig varje morgon. På onsdagens idrottlektion var vi i gymmet och danssalen och på kvällen var det dags för fotbollsträning och styrka. Hela torsdagen jobbade vi med programkatalogen medans resten av skolan hade friluftsdag. Fick väldigt mycket gjort så nu känner jag mig lite lugnare när det gäller skolan. Och eftersom vi jobbade så bra så fick vi vara lediga hela fredagen. Därför överraskade vi Anton med kladdkakor, idol och spel redan på torsdagskvällen för att säga hejdå nu när han flyttar till Marocko i ett år. På fredagen tog jag en långpromenad innan frukost upp på ett berg, genom vacker trollskog samtidigt som jag lyssnade på magiskt bra musik. Men när jag skulle hem var jag så hungrig så jag sprang fortare än någonsin nedför berget. Körde styrka och strechade rejält innan jag fick min brunch. På kvällen åkte vi iväg till sturms på ULträff där vi grillade hamburgare, lekte lekar och planerade det kommande året. Igår hade vi säsongens sista match som vi vann med 7-0 och det firade vi med champagne och hurrande (kändes som vi vunnit serien men egentligen var det bara starten för lagfesten). Vi spelade brännboll, lekte sjuka lekar, bastade, beställde pizza och hade en mycket fin lagfest. När alla förutom 17-åriga frida skulle vidare på krogen vid tio åkte jag hem och kände hur jag inte skulle klara av att sitta ensam hemma hela lördagskvällen så jag frågade linn om hon ville rädda min kväll och efter 40min var hon här, bästa bästa linn. Vi åt chips, dipp och choklad framför project x och blev så övertaggade på livet så vi sprang ut i det magiska månskenet, ställde oss på en höbal och fascinerades över all stjärnor, våran värld och hela universum. När det blev kyligt satte vi oss med en varsin kopp blåbärste i kökssoffan och bara pratade om livet. Somnade tätt intill min fina vän och gjorde världens brakfrukost när vi steg upp. Nu har hon åkt hem och jag ska uppdatera telefonen för att utforska iOS 7 som jag har väldigt höga förväntningar på. 
 
  

sleepover

Igår var dagen så seg och tråkig, så då kände jag och mina 3 sisters att vi behövde en akut tjejkväll. Så efter att jag ätit på mammas jobb och plockat upp varor på coop med laget i 4h traskade jag upp till mikan och josse i regnet. Efter en varm dusch kom linn med en mäktig jävla chokladtårta innehållande ca ett halvt kilo choklad av alla sorter som vi åt i sängen innan världens tjejsnack. När klockan blev sent la vi oss alla fyra i dubbelsängen och somnade ganska snabbt. Vaknade med fötterna utanför täcket och gick tillsammans upp till skolan för ännu en tråkig dag.
skulle inte kunna leva utan dessa 3 
  
 
 

söndagsgöra

Denna kväll har jag pluggat, städat lite, ätit mammas fruktansvärt goda mat, varit avundsjuk på pappas marinblåa skal som jag gav honom i present, ätit gräddkola, tänt ljus, rensat bilder och lyssnat på coldplay -mina favoriter. 
 
 

lördag - söndag

 
 
Igår när vi kom till mikan fick vi presenter av vibeke som tack för att vi fotade på hennes 50-årsfest (bilder kommer så småningom), och så lagade vi fläskfilé, pressad potatis och grädssås som vi åt ute i glashuset. Efter mycket snack, sång och snapchattande kom linus, erik, oscar och henke, men vi drog på en gång över till linus källare. Där somnade vi nästan framför en film innan vi gick hem och la oss i dubbelsängen framför en annan film som vi också somnade till. Imorse traskade vi upp på kultur slotte och lyssnade på de som sjöng och spelade i någon timme. Sen åkte jag till församlingsgården med mamma och pappa och röstade i kyrkovalet, för inte fan vill jag att Sverigedemokraterna smiter in och snor åt sig makt genom kyrkan. Hade inte alls tänkt på det innan jag hörde Magnus Betnérs kloka ord som är värda att lyssna på även om det kanske är för sent att rösta nu.
 
 

det är farligt med fotboll

Imorse laddade jag upp med gröt och hårdbrödmackor med ägg och avokado, så sinnessjukt gott alltså!! Klockan tolv blåste domarn igång matchen i Norrala och vi kämpade på som fan och tog ledningen fort. I slutet av andra halvlek fick jag smällar på knän, smalben och revben och sedan någon slags andnöd så jag blev helt vit i ansiktet och var nära på att svimma medan Norrala rullade in 3 onödiga mål och vann. Mörbultade åkte vi på max i Bollnäs och käkade friscoburgare hela laget. Känns som att hela säsongen sett ut på detta vis: vi har spelat väldigt bra men på något sätt ändå lyckats förlora många matcher och jag har skadat mig mer eller mindre lindrigt varenda gång jag satt min fot på planen. Menmen, det är det värt. Hundra gånger om. 
Nu åker jag snart till mikan och josse för en kul kväll! 
 
  
 

fredag

Den värsta dagen på veckan, enligt vårt schema. Idag gick den dock någorlunda snabbt, men med dryga lektioner. Provade mig på en Aloe Vera-dryck som smakade helt ok och var sjukt mättande. Efter skolan gjorde jag några ärenden och sen åkte jag hem och åt min favorit: hårdbröd med skinka och ägg. Ikväll blir en skön hemmakväll antar jag, för imorgon spelar vi näst sista matchen för säsongen i Norrala. 
 
 

september

Och så har jag börjat blogga igen. Nu när jag återfått någorlunda rutiner i vardagen så ska det väl ändå funka. 
 
Den här veckan har varit ganska usel. Skolan har satt igång på riktigt och det är frågan om jag orkar med ännu en lång, olidlig termin fylld av stress. Stress och ångest. 
Min kropp har varit halvdan med 1 skadat knä, 1 svullet öga, 1 lårkaka, 1 armkaka, 1 ond rygg och 1 tungt huvud. De senaste dagarna har jag haft sådan minimal ork och matlust, något mamma kallade en svacka, så jag har mest legat i sängen med nedragna rullgardiner, tända ljus och en och annan film (även chuck såklart). 
Men även denna vecka har haft sina ljusa stunder. Som hälsodagen på skolan då vi fick lära oss yoga och handmassage, mediaarbetet vi har just nu, filmjölkslimpa ijag bakade nnan träningen med mitt härliga lag och när vi åkte till vintergatan och lämnade en låda med feel good-prylar till vår gamla lärare som har det tufft just nu. Nu ser jag fram emot en mysig helg med mina tjejer. 
 
 

MALTA 2013

-genom min kamera.
 

MALTA 2013

- genom andras kameror.
 
 

MALTA 2013

- genom min GoPro.

 

MALTA 2013

-genom min iPhone.