onsdagseftermiddag

gick upp i tallåsen, till skansen och hem på väg 83 som är både smal, utan trottoar och fylld med lastbilar och blådårar just vid den tiden alla slutar jobbet och ska hem. inte det smartaste kanske, men det gick bra att gå i diket med. när jag kom hem åt vi för första gången middag i nya köket, trots att det inte är klart. sen körde jag lite styrka, duschade och drack kaffe med hela familjen som för en gångs skull är hemma samtidigt. ska plugga och packa resten av denna kväll, för imorgon har vi naturprov och sen efter skolan åker vi direkt till stockåa.


27.03.13

idag var mest en dålig dag. både jag och linn hade ont i magen och var förbannade, men det blev en aning bättre av vårsolen och medias stora påskägg. mår dock illa nu så jag ska nog ut och gå en stund med grannhunden.


26.03.13

dagarna går så fort och jag är väl medveten om hur kass jag blivit på att blogga. har fortfarande inget fungerande photoshop så det blir mest att jag bloggar från mobilen med likadana kollage, menmen.
igår lagade jag våfflor dagen till ära, sen fick jag huvudvärk och somnade fullt påklädd i tre timmar innan läggdags. hann knappt vakna innan jag la mig på riktigt och fick sammanlagt 10-11 timmars sömn. idag målade vi fotostudion och hade musikal, till middag lagade jag kycklig, quinoa och sallad och sen sprang jag runt kyrksjön med fotbollslaget och linn, mikan och josse, så nu fyller jag på med kvarg, svartvinbär, mandlar och frön. 
 

vecka tolv

den här veckan har jag använt vårjackan och conversen flitigt, målat i nya fotostudion, ätit nötter och choklad-frukostpannkakor, gått på programrådsmöte och käkat trerätters på pärlan, varit på linns mormors fina begravning i ramsjö med mina systrar och gråtit och skrattat. på torsdagskväll åkte jag, anna, mamma och pappa upp till stockåa och på fredagen åkte vi på en lång skotertur över soliga fjäll, flera varv runt skoterrondellen, med stopp i ett par raststugor till ljungdalen och sen vidare till storsjö där vi åt entrecote och röding innan vi åkte hem och bastade. på lördagen åkte jag och mamma på hede en sväng, sen tog jag härjedalingen hem till Ljusdal och gjorde mig i ordning för fest hos maria. hade en superkul kväll med många vänner som flyttat och gamla klasskompisar. idag hade vi konfirmationsträff i kyrkan klockan 11. lekte lekar, gick loss i utklädningsförrådet, sov på golvet och lärde konfirmanderna hur de inte ska bete sig.. fotbollsträningen idag var inställd så jag stack ut och sprang en bra sväng runt tallåsen istället. skönt det med.


vardagligt

 
 

ett gäng kamerabilder från veckan



friluftsdag och fredag

 
friluftsdagen i kajevall var kalasfin! åkte madrasståg och stjärnor, värmde oss vid elden, fikade, solade och hade det himla fint med nästan halva skolan. när vi kom till skolan igen vid två gick jag och handlade till middagen och tog bussen hem. hann inte mer än hem och vända innan jag gick ut på långpromenad med grannhunden oskar i en och en halv timme. sen lagade jag citronlax och quinoasallad som blev supergott och skyndade iväg på fotbollsträning. var helt slut i kroppen efter dagen så när jag hade duschat fixade mamma ett fotbad som var välbehövligt. åt massa kvarg, frukt och bär och kollade på tv samtidigt som jag fräschade upp både fötter och naglar. idag hade vi bara media och teoriidrott, köpte en av magnums nya goda glassar och mörk choklad till kvällen. var ensam hemma när jag kom hem så då passade jag på att spela piano och baka cheesecake. ikväll har jag spelat smurfs, kollat hela sveriges fredag och chuck med mamma och pappa och nu har jag krupit upp med datorn i sängen och ska snart sova, för imorgon blir en bra dag.
 

14.03.13

igår hade vi några snabba och smärtfria lektioner, gjorde klart en affisch till ett projektarbete, fick mycket gott fika på media och slutade redan vid två. då liftade jag med kevin till nedernore och gick upp till farmor och farfar och fikade. när jag kom hem var jag så trött och frusen så jag la mig i soffan framför chuck och somnade direkt. satte mig i fönstret och pluggade samhälle med hjälp av en snarkande pappa, men jag vart så irriterad på uppgiften så tillslut gav jag upp och gick och la mig istället. imorse kokade jag varm choklad och packade ner mackor, gifflar och kakor och klädde på mig rejäla kläder för idag har vi friluftsdag i kajevall.


12.03.13

back to school. längtar redan till påsklov, men de här knappa tre veckorna ska väl gå an. idag lyssnade vi på en jätteintressant föreläsning om en kille som volontärarbetade på ett barnhem i Tanzania. jag har sån väldig lust att resa och utforska världen nu. sitter varje kväll och läser bloggar om utbytesstudenter i USA, språkresor i malta och backpackers i asien. hade både igår och idag sällskap på bussen av elin som jag inte träffat på månader. efter skolan fixade jag och robert mat, sen åkte jag ner på ett kaotiskt möte på församlingsgården om konfirmationen som börjar närma sig. ikväll var tanken att jag skulle plugga som fan, men har istället slösat bort timmar med telefonen.


stockåa

i onsdagskväll åkte hela familjen upp till stugan i stockåa. på torsdagen tog jag, pappa och robert skotrarna och utforskade lite skogar, myrar och fjäll. sen lagade jag en paj och så fixade vi lite i gäststugan för på fredag morgon kom grannfamiljen/fyrmänningarna grevgårds upp och hälsade på. vi åkte direkt upp till en grubba på fjället där vi grillade korv och hamburgare, startade minilaviner och njöt av det soliga vädret. innan vi åkte hem åkte vi och kollade på mormors barndomshem henvålen mitt ute bland fjällen där de byggt en stor lyxig gård nu. när vi kom hem och hade ätit hoppade vi in i bastun och rullade i snön lite då och då. dagen därpå åkte vi upp till en annan grubba på särvfjället och byggde långa banor som vi åkte madrass nedför, grillade (råkade även flambera) kolbulle och byggde snöskulpturer. när vi skulle hem följde vi ett smalt skoterspår som gick bland trång björkskog, över bäckar och i väldigt djup snö. vi tappade räkningen hur många gånger varje skoter körde fast, robert trampade ner i en bäck och pappa tippade med skotern över mig, men annars var det himla kul och varm blev man av att springa och dra upp alla. TV:n krånglade hela helgen så när vi äntligen fått in alla kanaler och satte oss och åt på kvällen blev det strömavbrott i hela stockåa och nysätern. strömmen kom tillbaka strax efter åtta, men innan vi hittat kanalerna igen fick robert klättra upp på taket och peta på antennen och halva melodifestivalfinalen hade gått. men vi hann se vem som vann iaf, och enligt mig var det väl rätt. sen spelade vi ryktet går och somnade snabbt. på söndagen satt vi på gården och solade, sen åkte grevgårds hem så jag, anna och robert tog varsin skoter och lekte runt några timmar på fjälltoppar, i djupa dalar och på stora myrar. så underbart, älskar livet där uppe.


lite från sportlovet


05.03.13

igår mixade jag massa olika bär med lite fil och mjölk som tillsammans med en jordnötsmör&banan-macka och en salami&brie-macka blev en alldeles perfekt start på dagen. någon timme senare kom josefine och vi gick direkt ut i fårhagen med kameran. fotade både fina och fula bilder i det varma soliga vårvädret. efter någon timme gick vi in och gjorde toast, lockade håret och byggde ihop en ministudio i mitt rum. fotade ännu lite till innan vi redigerade några bilder, fikade och kollade på dicte. idag gjorde jag en microbakad apelsin&choklad-gröt till frukost. sen kokade jag varm choklad, bredde mackor och tinade gifflar som jag packade ner och tog med mig ut på skotern. mötte upp helen och åkte till kajevall där vi satte oss och fikade på altanen. sen åkte vi vidare till björnbärstornet som vi klättrade upp i och skrev våra namn på väggen. sen jag kom hem har jag inte gjort något alls, bara panikat över att sportlovet snart är slut, trots att det inte ens gått halva. ska passa på att fixa sånt jag aldrig annars har tid med ikväll, typ redigera bilder, fixa fint på rummet, spana på tapeter och kolla på någon fjäskig kärleksfilm.
 
 

sportlov

på fredagen fotade vi med kartonger och flera minuters slutartid, hade massagetåg i mörkerrummet och fick fika av ulf. på idrotten lekte vi massa lekar, stod på händer och sånt kul. sen fick vi äntligen sportlov! vid sju åkte jag ner på GUL-träff på församlingsgården. vi var endast några få där, men hade väldigt kul ändå med charader, rita-gissa-spring och resplaner till våren. älskar det här gänget. var där till nio, sen åkte jag hem och åt lingonparfait, chips och lite godis framför en spännande film med mamma och en sjuk pappa. på lördagen dukade vi upp med lingonsmoothie, rostade dinkelbröd, ägg, juice och massa olika pålägg till frukost. sen målade jag och mamma taket i sovrummet och hämtade kinamat till middag. på kvällen kollade vi lite på melodifestivalen innan jag gick över till albin och kollade på när han, joel, pär och albin badade jacuzzi. sen gick vi in i bagarstugan och trängde ihop oss i soffan och kollade skräckis med storm utanför fönstret. när albin och pär åkt hem kollade vi på 21 jump street och sen följde dem mig genom skogen hem för att se till så att jag inte blåste bort. allt var bara läskigt när jag kom hem till ett sovande hus som nästan blåste bort, så jag åt lite godis och somnade till ytterligare en film. Idag tog jag och albin skotrarna till föne där micke bjöd på kaffe, sen vidare till flygfältet och lekte runt på en myr. när jag kom hem tog jag med mig apelsin, loka och godispåsen ut på soldäcket i det varma vårvädret. sen åkte jag iväg på fotbollsträning och flummade runt och skrattade åt allt. tog en lång varm dusch, gjorde hårinpackning, rakade benen och skrubbade hela kroppen, så himla skönt! sen hjälpte jag mamma att tapetsera lite innan vi åt räksallad och kollade på så ska det låta.   njuter varje sekund av att ha sportlov.