trevlig helg


I fredags bakade vi flera satser chokladbollar och focaccia till kommande 50-årsfest och kollade klart på första hunger games-filmen. Lördagsmatchen mot Bergsjö blev inställd så istället bakade vi några rulltårtor, hjälpte farmor, spelade piano med farfar, åkte på köpingen en sväng och blev bjudna på pizza i Nore. Senare åkte jag, Josse och Linn till Sanna där vi kollade på film och myste. 



Innan jag, Linn och Josse åkte hem tog vi en sväng förbi köpingen där vi träffade på några kompisar och blev bjudna på korv hos sossarna, mycket trevligt. En nattmacka på det, sen somnade vi snabbt i dubbelsängen. 


Efter en dunderfrukost åkte de hem och jag städade rummet och gjorde lite annan söndagsgöra. Klockan fyra var det dags för inventering på Coop med laget, sen tacos och fotboll med familjen. 

mest mat



I tisdags satte vi dit serieledarna Mohed med 3-1 och spelade kanske våran bästa match någonsin, sjukt kul! I onsdags hade jag sovmorgon till 13 så då fixade jag och Anna äggröra och bacon till frukost. Och igår slutade vi 11 så då lagade jag, Linn och Josse finlunch tillsammans. Till middag gjorde jag pasta med köttbullar i tomatsås innan träning. 


Idag lyssnade vi på en politisk debatt i aulan, hade rolig idrott och fick snittar och bubbel i matsalen. Efter det åkte jag ner på biblioteket och lånade lite bakböcker och tidningar, på Coop och storhandlade och sen köpte jag och mamma med en parma-pizza från hemmavid. Ikväll är det fortfarande bara jag och mamma och vi ska nog baka och kolla på film, fin fredag! 




utbakad fläta i håret & spets på ryggen

Igår började skolan lite mer på riktigt, sen en lugn fotbollsträning och te framför idol med mamma och pappa. Idag går vi långdag och sen har jag 5min på mig till samlingen, för ikväll har vi match igen. 


första skolveckan


När vi hade landat i Sverige och varvat sovning med körning i bilen hoppade jag av i hudik där familjen var. De drog med mig (som ju hade dygnat och därmed gick runt som en zombie) på shopping, finmiddag och en sväng till Annas lägenhet där jag däckade direkt. 


Dagen efter var det nya tag direkt. Först match i Bergsjö och sedan fest för två 18-åringar, Oscar och Jimmy. 


Efter det kunde jag det lugnt i några dagar. Testlaga några nya maträtter, göra müsli, packa upp, städa rummet, spela piano och förbereda mig inför det sista året på gymnasiet som drog igång i onsdags. 


De första två dagarna ordnade vi tiokamp för hela musik & media och tredje dagen hade vi bara prat på lektionerna, men de tog på krafterna det med. Varje dag har jag varit helt slut, sovit flera timmar extra och helt tappat motivationen till sista året då jag inte kommer kunna läsa de ämnen jag faktiskt vill. 
En sak som fick mig på bättre humör var när vi spöade näsviken med 5-2 på hemmaplan. Dock fick jag någon bristning i lårmuskeln som vägrar ge sig. 


I fredagskväll kom Sanna spontant hit med popcorn och en godispåse precis i min smak. Vi myste ner oss i soffan och kollade på divergent och pratade på innan jag skjutsade hem henne. 


På lördagen vände vi ryggen mot Jimmie Åkesson när han talade på postplan och det gav mig lite hopp samtidigt som det värmde i hjärtat att se hur många vi var som inte delade hans värderingar. Att vi var fler än dem. 
Efter det åkte jag hem och sov några timmar till, gjorde mig en toast och sedan var det dags för ännu en match mot näsviken, fast den här gången vann dem med 3-2 på bortaplan. Kvällen spenderade jag med mamma. Vi åt bananpannkakor och gjorde ett tappert försök att kolla på the Hunger Games med ett internet som aldrig varit segare. Tillslut gav vi upp och kollade på Dear John istället, inte så tokigt ändå. 


Idag kom moster hit en sväng och då passade vi på att göra sweet chili club sandwiches (asgott!!) och lyssna på coldplay (kärleken till dem måste ligga i släkten). Till middag gjorde vi egen pizza och efter det har jag sorterat bilder och lagt in allt på min nya hårddisk. 

ALICANTE

Resan som vi planerat och längtat efter i ett halvår, som gjort alla jobbdagar och regniga dagar lite mer acceptabla, som gav oss ett säkrat perfekt avslut på det sista sommarlovet. 
 
 
(mest bilder på oss och mat, hehehe)
Om dagarna låg vi på stranden, dök i vågorna och badade i poolen med chips, vatten och tidningar i strandväskan. Morgnarna startade ofta med morgonpromenad och köp av nybakade baguetter. På kvällarna åt vi god mat, spelade kort och drack olika drinkar, både på barer och på balkongen. En kväll åkte vi in till stan och dansade, fick en klubb att spela Avicii och åt KFC. En natt dansade vi runt till salsa tequila på gården och tog ett nattbad i poolen. En dag åkte vi in till köpcentrumet och shoppade mycket fint. Och sista kvällen träffade vi en snygg fransk bartender och gick och la oss strax innan väckarklockan ringde för hemfärd. Så mycket dale över denna resa, tack vare mina fina 3. 
 
(bilder från gopron kan ev komma, möjligtvis en film också. stay tuned helt enkelt)

NORGE

Vår planerade fjällvandring i Jotunheimen blev kort pga dåligt väder, men oj vad fint det var ändå! Vi gick dagsturer och sov i tält, blev genomblöta i regnet och värmde oss med varm choklad. Sen åkte vi vidare till nästa ställe genom tjock dimma och sov i sovsalar, åt trerätters med folk från helt olika länder, sprang på en älg och spelade kort. Eftersom solen vägrade kika fram åkte vi till Röros och gick lite i affärer och sedan vidare till stockåa. Där sov vi en natt med dunder och blixtrar som pepprade ner över himlen. Den värsta åskan jag har skådat. På morgonturen möttes vi av fina kossor som vägrade flytta på sig. 
En fin vecka trots vädret, dit ska jag verkligen åka igen! 


sommarveckor i goda vänners lag

Ännu några veckor på sommarlovet har gått och här kommer en klassisk sammanställning med en drös bilder:



Jag har ätit gott till frukost, lunch och middag flera gånger om. 


En dag gjorde jag spirometri (kollade om jag har astma) på sjukhuset och fortsatte sedan till Järvsö med josse och mikan för premiär på creperiet och bad i älven. 


En varm sommarkväll efter att jag hade klippt av mina fyndade Levis-jeans till shorts bjöd Anna på vattenmelonsdrink. 


En lördag efter att jag hade jobbat åkte vi ett gäng till hudikkalaset och svettades mer än någonsin på tjuvjakt, sjöng med till engmans kapell och köpte varsin hemmakvällspåse.


När kalaset var över fikade jag och Linn mycket speciell lingongrova och mjölk i Annas lägenhet och sov över där.


En söndag testade jag att göra raw food banan- & kakaoglass och det mina vänner var himla gott. På kvällen åkte vi nästan hela familjen på måga och sprang. 


Efter en fotbollsträning satt jag, Linn, josse och mikan på min altan halva natten och åt hallon-&citroncheesecake och planerade kommande resa. 


En ledig dag lunchade jag med mamma och Robert på golfrestaurangen, slingade + tonade håret ljusare, köpte ett par skor på rean och såg hemligheternas gudinna på träteatern i Järvsö med Anna och mamma. 


Några andra lediga dagar och kvällar har jag packat två stora väskor, varav en till Norge dit vi åkte direkt efter min sista jobbdag i fredags.