frukt fisk strössel och köttbullar

Idag har vi jobbat med vårat fotoprojekt innehållande olika livsmedel i princip hela dagen. Vi fick plocka fram vår mest kreativa sida och mycket var kladdigt och besvärligt men det var ändå sjukt kul när bilderna blev bra. Dock luktade väl vi och hela media en konstig blandning av lax/oliver/ägg/choklad efteråt. Vi hade även klassmöte med kuratorerna efter en obehaglig grej som hände igår och när jag kom hem somnade jag en timme i sängen efter att ha varit nere hela dagen. Är inne i någon slags februari-trötthet just nu som får mig att snooza hela morgonen och somna så fort jag försöker plugga. Jag är väl glad att jag inte, tvärtom, lider av sömnbrist, men alltså jag får ju inget gjort när jag somnar hela tiden och inte orkar någonting. Så jag hoppas nästa veckas lov kan få mig mer stabil. 

sneaky-peaky på arbetet

körkortsfirande

Idag fick både Towe och Leon körkort så på lunchen åkte vi tjejer ner på finess och åt och när vi slutade fick jag skjuts hem av Leon. Så sjukt ändå att våra kompisar får köra bil. Tack vare detta fick jag mer energi till mitt eget körkortstagande så ikväll har jag bara pluggat teori. Annars idag hade vi engelskaprov, redskap på idrotten och så gick jag och sanna på ica och handlade till morgonsdagens fotoprojekt.
 



comeniusveckan

Förra veckan var otroligt rolig, jobbig, lång, snabb, lärorik och allt på samma gång. Men mest rolig. Jag och Linn hade spanska Laura och turkiska Eyüp hemma hos oss, men för det mesta var vi med alla de andra på skolan och lite överallt. Vi lärde dem åka skridskor, skidor i kajevall och curling. Vi lagade svensk mat, skjutsade dem på skotern och sjöng svenska låtar. De lärde oss turkisk folkdans på Ergüns, pratade spanska med oss i spanskaklassen och fick oss att längta tills vi får åka till dem senare i år. På fredagen åkte de hem och det var både en lättnad och lite ledsamt, speciellt när folk började gråta (och jag kände mig helt känslokall utan en tår i ögat). 
 
Direkt efter att vi sagt adjö for vi på UL-träff i 5 timmar och efter det var vi lagom slutkörda. Ändå klev jag upp tidigt på lördagen och åkte på pace, handlade mat och fick skjuts hela vägen in på gården av (mini-)bussen. Sen kom Linn och Mikan hit och lagade jättegod middag innan Robert skjutsade oss till Järvsö för Åkes 18-årsfest. En väldigt bra kväll i ett galet snyggt hus med trevliga människor. 
 
På söndagen vaknade jag också tidigt, gjorde kiwi&avokado-smoothie och åkte på pace med mamma och pappa. Men efter tacosmiddag somnade jag kl 19 och sov i hela 12h till kl 7 morgonen därefter, så äntligen kunde jag sova ut hehe. Den dagen började jag med att övningsköra med pappa, på skolan fick vi donuts och efter det hade jag körlektion med micke som gick skit så jag tappade cirka all livslut för en stund. På kvällen skulle jag äntligen få börja träna fotboll regelbundet igen, tänkte jag, men tro på fan att jag lyckades vricka foten, IGEN. Inte alls lika illa denna gång, men så jävla genomtypiskt och så sugit att ha cirka de sämsta ledbanden på jorden.
Idag fick jag vårfeelings och just den känslan av de första varma solstrålarna och det första altanhänget är så himla speciell och så svår att sätta ord på samtidigt som den är nostalgisk och gör allting så (ursäkta töntigt uttryck, men faktiskt) hääärligt. 
 
 

blåbärsmuffins

 
Idag haltar jag fram på mina stackars ben som jag hela tiden har sönder och plågar på nya sätt, just nu genom svullet blåmärke från snowracern igår och den sortens träningsvärk som är allt annat än skön. Annars har jag ätit annas äppelpaj, gått runt rångstra med henne och mamma, kollat när även herrarna tagit hem OS-guldet i stafetten, gått ut till garaget i shorts utan att frysa och bakat blåbärsmuffins med crumble och chokladbollar till utbytesstudenterna från Turkiet och Spanien som kommer imorgon. Jag och Linn ska ha en spansk tjej och en turkisk kille hemma hos Linn i två nätter och hos mig i två, och på dagarna kommer vi ha fullbokat med aktiviteter med alla andra. Så nästa vecka kan bli intressant, och väldigt rolig. 
 
 
 

10:07

 

alla hjärtans och dagen efter

Igår firade jag den kommersiella, kärleksfulla dagen med mina syskon och min mamma. Jag och Anna lagade plankstek och till efterrätt improviserade jag ihop en marabou-kaka med havrecrumble som vi åt framför teven. Himla mysig kväll med min familj som jag tycker om.  Imorse tog jag en promenad till Tallåsen där vi i laget började renovera vårat omklädningsrum samt fikade butterkaka. Sen städade jag rummet och åt Roberts lasagne innan jag for iväg till Sanna och Linus. Vi har kollat på hockey, melodifestivalen, åkt pulka och nu sitter vi framför Irene Huss och äter bullar. 
 

13 feb

 Igår åkte jag på pace med mikan, pluggade körkort tills jag nästan somnade, kollade på chuck och Mia på Grötö istället och åt färskaste varsågod-mackan någonsin. Just nu sitter jag på mammas jobb och väntar på hennes chefer som jag ska fråga om sponsring, inte alls obekvämt. Sen traskar jag upp på körskolan och pluggar och äter med Albin innan teorin. 
 
 
Annars är jag glad över att Sanna äntligen äntligen har börjat blogga igen, så jag vill att samtliga går in och läser hennes blogg HÄR

lately

Sen sist har jag spenderat 5h på församlingsgården med underbara människor, ätit thaimat både en och två gånger, testat allt vad kaffemaskinen på pappas jobb har att erbjuda, pluggat körkort, kollat på OS med farmor, farfar och en rulltårta, bakat och ätit lax med josefine, fyllt på mitt pacekort och tränat med mamma och pappa. I lördags övningskörde jag till hudik och en massa i och utanför stan. Shoppade och åt lunch på wayne's innan vi åkte till annas lägenhet och lagade mat tills hon slutade jobbet. Igår skyndade jag mig iväg till fotbollsträningen efter teorin men hann bara vara med en halvtimme och när jag kom hem var jag så fylld av energi så jag trodde jag skulle explodera. Då bytte jag skor och stack ut och sprang i både mörker och halka. Trots det gick det bättre än någonsin att springa, jag som aldrig riktigt tyckt om det. 
 

press & stress

Jag hatar hatar hatar att vara stressad, vill inte hamna där jag gång på gång grävde ner mig förra året. Ändå fortsätter jag ställa höga krav på mig själv och ger mig inte förrän jag själv är nöjd. Det spelar ingen roll om andra tycker att jag lyckas, för jag kan inte låta mig själv misslyckas. Jag vet att jag inte mår bra av det, men samtidigt är det de saker jag gör med mest press, som i slutändan blir bäst. Och det är nästan värt all stress, som denna gång gav 3 bra betyg som betyder massor.
 
 
 
 
Så ja, nu är jag även klar med filmen och all den beröm jag fått är så hjärtevärmande och betyder så mycket mer än komplimanger för en snygg tröja eller likes på instagram. Trots att jag har svårt att ta emot den. Förutom att jobba med den så har jag avverkat två körlektioner, teorikurs, gått utfallssteg fram och tillbaka på övervåningen, pluggat annat, lagat laxpasta med citron, persilja och chili samt hängt med josefine efter skolan idag. Imorgon ska jag och linn baka innan UL-träff i 5 timmar. Sen kan jag vila ut.

MÜSLI

I söndags gjorde jag egen müsli med havre + rågflingor + honung + olivolja + mina favoritnötter & frön.
Så enkelt och så mycket godare än den man köper.  /tipstips/

i jakt på bloggar

Dagen började segt, men försvann sedan med hög fart. Jag hann vara med på ca halva fotbollsträningen men det var bättre än inget, för jag saknar verkligen den sporten efter allt strul denna innesäsong. För övrigt är jag inne i en period då jag vill bara läsa massa bra bloggar hela tiden. Men jag hittar inte ofta några som uppfyller mina krav och de som gör det uppdaterar för sällan (eller så är det jag som uppdaterar bloglovin för ofta i hopp om nya inlägg). Så idag beordrade jag Erica att blogga och som den genomsnälla kusin hon är gjorde hon det direkt (läs hennes blogg här btw). 

world map

Igår funkade ingenting med filmredigeringsprogramet så jag gjorde min tidningsframsida istället. Sen kollade vi på så ska det låta samtidigt som jag pluggade teori. Nu sitter jag på skolan och ska försöka med min film igen. När vi slutar går jag ner till mamma och äter, sen vidare till körskolan på kurs och sen snabbt iväg till fotbollsträningen.
 
/vill ha denna tavla so bad/
 
 

hela helgen

Den här helgen har jag varit hemma nästan hela tiden och det har varit så oerhört skönt. Tid med mamma & pappa. Vi har ätit goda frukostar och middagar, klippt mitt hår, jagat rådjur (med kameran), varit på pace, hälsat på farmor och farfar, fyndat på loppisar, kollat på melodifestivalen och sherlock holmes, sladdat på åkern och städat. Nu får resten av söndagen ägnas åt plugg och filmredigering.