sista januari

Äntligen Äntligen är den här skolveckan över. Vi offrade till och med lunchen för ett matteprov så vi skulle kunna sluta tidigare. När jag kom hem var det fortfarande ljust så jag fotade, drack te vid fönstret och spelade piano. Sen lagade jag tacos och tände ljus tills mamma och Robert kom hem och det första de frågade var vad jag nu har ställt till med och försöker be om ursäkt för. Jaha? Tydligen var det för ansträngt för att vara bara ändå. Schysst familj jag har. Gott var det i alla fall och ännu godare var naturgodiset som jag och mamma åt framför en disneyfilm. Dock somnade vi båda två ganska fort och sedan dess har jag halvsovit i soffan så nu kommer jag väl inte kunna somna i sängen.
 
 

v5

Den här veckan har varit en seg-vecka rakt igenom. Vi trodde att måndagen var hemsk, men så kom tisdagen, torsdagen och även favoriten -onsdagen- och var lika keffa. Så värdelös vecka i livet. Förutom en sak som faktiskt varit trevligt: teorikursen har startat och där får man kaffe/chocomilk. Idag köpte vi även med oss en pizza dit. Och så får vi inte glömma kyckling&nudelwoken med jordnötssås som jag lagade igår. Men annars var det inte mycket. Idag ville jag ha liknande ultralockar som jag fick till för någon vecka sedan bara genom att snurra ihop blött hår och sova med det i en liten församling mitt på huvudet. Men istället vaknade jag upp med rastaflätor/ormhår (som hon i monsters inc.) så det blev inte så lyckat.
 
 
 

STOCKÅA

I fredags kidnappade vi en orolig mikan och körde hela vägen upp till min stuga utan att hon hade en aning om var vi var. Där uppe lagade och åt vi asgod mat varje dag, körde skoter så mycket vi orkade, kollade på filmer och åt godis i mängder, pratade, pratade, pratade, bastade och fotade. Så himla himla lyckad helg.
 

feber

I onsdags åkte vi skridskor på idrotten och mamma fyllde år. Så på kvällen överraskade vi henne med mat på kicks, presenter och nybakat bröd från Janssons. Igår var jag trött och slö hela dagen, åt en mugcake till frukost och kämpade mig igenom träningen. Och orsaken till min trötthet fick jag fram inatt klockan 02:30 då jag vaknade med feberfrossa. Så idag fick jag stanna hemma och vila hela dagen tills febern gick ner till nästan normalt. Så nu kan inget stoppa helgens topphemliga planer!!


bara resten kvar

Vi förlorade matchen i söndags, men det gick ändå bättre än väntat att spela. Nu vill jag bara fortsätta spela tills jag dör. I måndags gjorde jag klart det litteraturhistoriska arbetet vi haft i månader och redovisade det idag. Så skönt. Dock insåg jag att jag har mycket annat kvar att göra när pappa frågade om jag "kunde ta det chill nu". Så det får vänta till helgen, chillet alltså. Tur iaf att jag går media och faktiskt är intresserad av de läxor vi har där. Idag har jag gått och trott att det är torsdag så gång på gång har folk förstört min snart-är-det-helg-känsla. Vi önskade även Anton och Jonas trevlig resa till Marocko fast jag mer än jättegärna hade tagit deras plats. Istället kröp jag nästan hem från bussen med ultraträningsvärk dag 2 och somnade i soffan tills det var mat. 



tumblr

Hämtar cirka 90% av min inpiration till allt kreativt på tumblr och rebloggar endast snygga bilder som jag känner något för (har väl gjort ett och annat undantag men aa annars är det min policy)
heter samma där som här /fridayjonsson.tumblr.com/

SATURDAY NIGHT

Igår fortsatte vi på temat "världens godaste mat" till middagen då jag lagade just världens godaste köttfärssås (fast det vet man ju inte förren man smakat varenda en, men ändå). Sen for jag till mikan där vi fixade oss med Henke innan fler vänner kom. Det var mysigt och väldigt kul med så många bra människor. På natten tog vi tappra krigare som var kvar en promenad ner till ergüns för nattkäk och sedan tog det några timmar innan jag lyckades somna i mikans säng. Imorse städade vi och kollade på lilla jönssonligan och sen åkte jag hem och åt blåbärskaka (är besatt av den, fast nu är den slut). Ikväll ska jag till Iggesund och spela vår sista och min enda match i vinterserien.
Ungefär så här såg väl kvällen ut:
 
 
 

 
Igårkväll när jag tröttnat på plugget och hade för ont i ryggen av alla timmar framför datorn spelade jag kort och åt blåbärskaka (den godaste i världshistorien) med mamma och albin istället. Sen knäckte robert till min rygg rejält och sen dess känner jag mig några centimeter längre. Imorse hjälpte mamma mig att filma så jag bjöd henne på blåbärssmoothie (även den var typ världens godaste).
 

WOODS

 
Ännu en dag vi inte behövt vara på mer än en lektion, men school-lover som man är kom jag dit 8:50 och åkte hem 14:15 enligt nya schemat som jag älskar just för att vi slipper sluta 15:40 på fredagar. Denna fredagkväll ska jag offra för mer plugg så att jag kan vara ledig imorgon- och söndagkväll då jag har bättre planer. Ikväll ska jag äta paj. Åh vad jag älskar paj. 

22:40

Eftersom vi inte behövde vara på någon lektion idag så stannade jag hemma och jobbade. Mest med filmen vi gör på media som nästan överbelastar min hjärna med kreativitet och jag älskar det. Älskar att vara kreativ. När jag sedan tog tag i det lite tråkigare arbetet så hamnade jag ganska snabbt i ett slags snapchat-flow och dansade runt till ronny & ragge med en jordglob i famnen. Stunder som dessa uppskattar jag att ha en kusin som är exakt lika störd tillbaka. En fotbollsträning har jag också avverkat och nu känns det som att jag går i sömnen, är helt slutkörd. 
 
ett stycke ELLE i mitt fönster och ett stycke kamin UGGLAN i växthuset

plugg och idrott

Igår tände jag ljus i hela rummet, som alltid när jag pluggar, för att slippa frysa och vila ögonen efter skollamporna som jag verkligen inte tål. Det gick väl inget vidare då internet slutade fungera och saker inte var på topp, så jag gör ett nytt försök igen ikväll. Idag hade vi en redovisning på engelskan följt av en kul idrottslektion. Vi fick åka hem redan vid två så då gick jag ut i skogen och filmade till vårt mediejobb. 


Fotboll

Träningen igår gick bättre än väntat, hur bra som helst faktiskt. Jag kunde springa, skjuta, passa, göra allt som vanligt (med högern då, så fort jag ens nuddade bollen med vänstern skrek jag rakt ut.. menmen, det kommer). Det kanske låter som en självklar sak att jag, efter 2 månader med stukad fot + hälseneinflammation, kan spela fotboll igen. Men alltså den lättnad jag känner nu är så enorm och så befriande, ni anar inte. 
Idag har jag gått i skolan och njutit av min träningsvärk, och det ska jag fortsätta göra ikväll när jag ska ta ett djupdyk i mitt plugg (eventuellt ett svandyk från balkongen också) för att hålla motivationen uppe. 


Längtar så efter att få snöra på mig mina fotbollsskor och springa ut på gräsplanen i sommar

Produktiv idag

Måndagssovmorgonen satt fint idag och jag hade nästan för mycket tid på mig. Sen jobbade vi nästan otäckt bra på alla lektioner och nu är jag nästan taggad(?) på att göra klart vårat stora arbete i svenskan och historian. Ikväll tänkte jag åka på fotbollsträning och försöka vara med litegrann iaf, men frågan är om jag har någon kondition alls kvar.. Nu sitter jag på kökssoffan och äter keso med äpple och kanel. 


Slö Söndag

Igår kom som sagt Sanna hit och vi gjorde chokladmousse och pratade om hela livet ungefär, som jag tycker om den tjejen! Imorse orkade vi inte göra något alls så vi kollade på en film med rullgardinen neddragen och ungefär så har resten av min dag också sett ut. Det enda vettiga jag gjort idag är en guacamole sandwish med bacon och nu ska jag träna lite innan jag hoppar in i duschen. Men sådana dagar behövs också, särskilt när man känner sig som en idiot.
 

Segelflygplanstårta


Fredag Lördag

Andra skoldagen var till en början bra med mycket snapchatande, men sista lektionerna blev vi så jävla le allihopa. Igårkväll och imorse bakade jag en tårta till pappas kompis som de firar idag (bättre bilder kommer). Jag har även städat, filmat, spelat piano, ätit räksallad och lasagne idag. Snart kommer Sanna hit, så denna kväll blir bra. 


skolstart

Hade glömt bort hur man går i skolan tills första lektionen startade 8:50 och allt var back to normal. Slutade två, åkte hem, åt clementiner och kollade på chuck. Premiäramvände klockan jag fick av Erica i julklapp (samma som även hon fick av mig i julklapp, som vi köpta samtidigt i samma affär, som helt enkelt blev en win-win situation) och jag trivs redan med den runt handleden. 




tjejkväll

Igår åkte jag och Linn till Mikan för en sådan där alldeles typisk tjejkväll. Vi promenerade, handlade mat, lagade avokadsoppa, fixade varandras naglar, bläddrade i tidningar, åt en varsin liten motherfucker (efterrätt), brukade föregående ord lite för mycket, masserade/kittlade varandra, kollade på systrar i jeans 1&2 och somnade i samma säng. Det var dock inte så jävla mysigt som det låter och en gång vaknade jag av att Linn hade krupit ner och lagt sig vid våra fötter istället. Idag har jag varit ute med kameran en sväng för att fånga lite sol och lagat två pajer.




inget vinterland direkt

 
Att döma av bilderna jag tog idag så är det väl så gott som vår ute nu. Och det vore väl en mardröm eftersom jag inte ens kan längta till sommaren förrän jag har fått min vinter. Åh. Just i år suger det att ha vintern som favoritårstid.

Vårat Stockåa

 
En helg med mycket snö, förkylning, kortspel, skoteråkning (inte tillräckligt pga tjock dimma tho) och lugn och ro. Kan vara bra innan skolan drar igång på torsdag. På sista bilden ser ni vårt crib i Stockåa, Härjedalen som jag älskar djupt i hjärtat. De övriga bilderna visar delar av skoterförrådet och from where I stand (sitter) just nu i kökssoffan.

TOWE 18

tre dagar in på det nya året och det har ännu inte skett något utöver det vanliga. Dessa tre dagar har jag sovit mycket, varit på pace (om inte denna träningsvärk leder till dubbelt så stora biceps så vet jag inte), kollat på chuck och tarzan, ätit pizza hos farmor och farfar innan vi drog med dem på hundraåringen och sist (men fan inte minst) firat våran första 18-åring TOWE ❥❥ med blommor och choklad. I nuläget sitter jag i bilen påväg upp till stockåa (äntligen!!) och försöker desperat publicera detta inlägg med kass täckning. 
 

nytt mobilsurf, nya pengar på kortet och ett nytt år

bilder från nyår (lyckades endast få en duglig från kvällen och den i en sne spegel) och lilla julafton.
 
Nyårsmiddagen åts hemma med familjen, moster, Daniel och kusin Jonas och det var så jävla gott. Efter att jag lockat håret och serverat efterrätt åkte jag till Leon och mötte upp mina vänner. Sen traskade vi vidare till borrgården på nyårsfest. Dansade, träffade både nya och gamla vänner, hade hälseneinflammation i min skadade fot, vrickade den andra foten, tittade på raketer och allt som hör till. En väldigt lyckad kväll och bra start på ett nytt år.