hemstudiedag

började dagen på slotte med ett gäng där vi lagade pannkakor, crêpes och bönsallad. jag och min fina vän mikaela var något av experter på det där med pannkakor. vi kunde tillochmed, hör och häpna, vända pannkakorna i luften både en och två gånger. när vi sedan lämnade över stekandet till erik och leon fick vi svarta pannkakor på tallriken. killar alltså...! åkte till skolan efteråt där vi jobbade lite i galax och faktiskt har vi inte så mycket kvar där vilket känns otroligt skönt. sen tog jag och josse en prommis hem och tog med mikan till dellan där vi köpte kakor och mötte upp linn. hemma hos josse bakade vi en kladdkaka, fikade och jobbade på våran musikvideo. och just nu känns livet himla bra!

 


gymnasieval

igår sökte jag gymnasium. samhälle i ljusdal blev det. sen i tvåan tänkte jag välja mediainriktning, det är liksom därför jag valde samhälle..
idag är det hemstudiedag fast jag och halva klassen ska upp på slotte och laga pannkakor och lite sånt, ska bli skoj.


in the woods

-stenseriösa. som alltid.


helgen

hela helgen har jag spenderat med erica, min stjärna. på lördagen kollade vi på gamla håkan bråkan-julkalendern, åkte på ljusdal en sväng och invigde farmor och farfars nya attract gåband. sen åt både våran familj och ericas familj hos farmor och farfar innan vi åkte hem till jonsbo och talade ut om lite allt möjligt i min säng innan vi somnade. idag nördade vi smurfs på ipadsen, provade kula hattar och knäppte kort i skogen (kommer strax, håll ut.) innan dom åkte hem. jag stannade ett par timmar hos farmor och farfar där det blev dieselråttor och sjömansmöss, stickning och en kort promenad på gåbandet.


winter wonderland


gorillapod

fränaste och smartaste stativet som kan hängas upp i träd, snurras runt gatustolpar och gå ner i spagat.
'

kusinbarn

Idag föddes mitt allra första kusinbarn, en flicka som ska heta Julia. Dock bor dom i göteborg så jag lär inte få träffa henne allt för mycket, men jag är lycklig som få ändå! Annars då? Jo, alla galaxare traskade upp på slotte för att fotograferas idag. Och ikväll kommer mina kusiner så det blir skoj.


torsdag

denna dag bjöd mikan på kladdkaka i galax och med det i magen jobbade vi på riktigt bra med tidningen! efter skolan åkte jag till farmor och farfar en sväng och fikade, sen tog jag bussen hem och kollade på ett avsnitt OC. och helgen är räddad, för imorgon kommer nämligen erica och hennes familia, awesome!


piece of norway

beställde denna mysiga skönhet för ett bra pris av min fina vän hanna!

 

 


galaxer i mina braxer

även denna dag har vi suttit som inburade i galaxrummet och jobbat häcken av oss (med undantag för fikapauserna där det bjöds på massa godis och cupcakesen jag hade med). hemresan från skolan var dock inte lika trevlig då det vistats 6 vargar vid macken denna morgon...


cupcakes åredär

det va riktigt skönt att vara back on track igen på skolan idag. sysslade nästan bara med galax som vi även kommer göra de kommande tre veckorna... men med fika och glatt humör går det för sig. nu på kvällskvisten slängde jag ihop några chokladcupcakes och passade på att premiäranvända min julklapp, en lékué decomax. och som om inte det vore nog fick jag även hem en annan julklapp i brevlådan, det allra första numret av fototidningen SHOOT.


mami

dagen har bestått av ännu mer gratulationer för idag fyller min mamma år. var ut och gick en väldans kort sväng mitt på dan bara för att få frisk luft. sen blev det god mat, så ska det låta och muffins som jag bakade idag. nu ska jag krypa till kojs för att överhuvudtaget orka öppna ögonen imorgon då jag SKA till skolan!

 

 


födelsedagar och sånt

tänkte bara säga grattis till min kusin Joel som blir tonåring idag och min fyrmänning Sanne som är lika gammal som mig helt plötsligt. men den 27 april blir det ändring på det. jag blir 16 år, fixar skoterkort och sticker till barcelona!

 

 


sjukhusbesök

idag besökte jag den yttre världen (den utanför min dörr) för första gången på en vecka för att besöka doktorn som gav mig penicillin, pratförbud och tipsade om träskor. tog även en sväng till skolan för att hämta lite läxor.. det ska bli så kul att plugga istället för att slöa i soffan!


dötrist

bloggen är dötrist.
mitt liv är dötrist.

jag har varit sjuk i en och en halv vecka, hemma från skolan i några dagar och det känns som att mitt skepp sjunker. det är tur att man iallafall har några fina vänner som skickar krya på dig-hälsningar. febern är borta, halsen gör inte längre ont och just nu är det bara hostan jag jobbar på, samtidigt som jag fyller badkar med snorpapper och hoppas på skola imorgon.
'

fortfarande hemma

febern är almost gone, matintaget ökar (dock tar det på krafterna att svälja) och piggheten är påväg tillbaka. det vore ju himla fint att vara frisk till på lördag då det är UngLedar-träff. som jag har längtat!


sjukling

igår blev en riktig hemmadag för mig och pappa, båda två med ond hals och dunkande huvud. Imorse trotsade jag förkylningen och steg upp 06:00 för att åka till skolan och det ångrar jag inte ett dugg med tanke på all information om världskrigen och tysklandresan vi fick. Väl hemma fick jag lida för det, frös som en nakenkatt på Antarktis under fem täcken och filtar i soffan och har nu feber...


stockåa

denna helg har fyllts till bredden av skoteråkning, tv-tittande, kortspel, sällskapsspel och massa god mat. vi har även fått finbesök av både faster med familj och moster. på lördagsmorgonen steg jag, erica, pappa och kenth upp med tuppen för att ta en skotertur till henvålen i en magisk soluppgång. dock har jag åkt på fetaste förkylningen som tagit halva rösten ifrån mig så hur mycket jag än vill kan jag inte ta en sväng i backen imorgon med fina tjejer..


stockåa

tar en sväng till fjällstugan nu. imorgon kommer kusinerna dit en sväng också. kommer hem på söndag, tjingeling!

fjärde januari

gårdagen spenderade jag, pappa, anna och robert på birsta. fick med mig några välfyllda kassar hem och är rätt nöjd. på kvällen åkte jag till linn där det var ett gäng som kollade på deadline, trassel och klara. vid tretiden somnade jag, linn och josse i linnsans säng, trångt men mysigt. imorse ställde vi klockan på nio för att hinna ner på fiftyrean med med gofrukost och ännu mer film kom vi inte ner på köpingen förrän halv två. hittade inget på köpingen förutom en bedårande tobleronebakelse på finess..

andra januari

började dagen på coop med mina kära vänner där vi köpte korv och hårfärg. åkte hem till födelsedagsbarnet towe där josse, linn och sanna löfgren lekte hårfrisörskor på mig och towe. mitt hår vart en aning mörkare och jämnare istället för bajsfärgen som existerade innan. senare kom sanna haglund och ina och vi tog med en tunna ved, korv och bröd för att grilla på nore. så händig som vi är fick vi eld med det samma och fikade i det snöiga, blöta vädret. och just idag råkar det också vara min gammelmormors födelsedag och hon är nu inget mindre än 98 bast!

Towe Lystedt

grattis på dig vännen, hoppas du vet att jag älskar dig!
♥ ♥ ♥

-



2012

nyår var fint. jag, sanna haglund, sanna löfgren, eril mn, subäck, ina henke och jossan spelade först spel i kaven, sen skjutsade subäcks snälla mamma oss både upp och ner på kolsvedjaberget för att kika på fyrverkerier över heela ljusdal. svinkallt var det men ganska värt det med tanke på den magiska utsikten!


jossi & fridus

... & våra fjällrävar! ♥
'