28.02.13

denna dag har istället varit kass. helt värdelös.
har inte plattat håret riktigt noga på flera veckor så jag visste knappt hur jag skulle göra imorse. hade en lång och tråkig skoldag, pratade med rektorn angående en lärare vi ej står ut med, firade kjell med tårta och fick sluta en timme tidigare, så vi överlevde väl. här hemma har dom lyckats lackat golvet gult, så nu får dom börja om från början.. ska fixa tunnbrödrulle och åka på fotbollsträning strax så kanske jag lyckas bli lite gladare.


glad så in i helvete

idag mår jag bra, jävligt bra.
startade dagen med en himla god blåbärsdavosgröt toppad med müsli, banan och kokos. hade sedan världens chilldag på skolan som började med olika sällskapsspel och chokladbollar. sen gick vi ut i vårsolen och kastade stövel och bytte plats på en planka utan att nudda backen mitt på skolgården. jag lyckades vinna alla spel och tävlingar med olika lag varje omgång vilket gav mig en fet godispåse som jag delade med fina klasskompisar. mådde så jävla fint när vi satt ute på trappan med sol i ögonen och torr asfalt runt om oss, känner att våren kan få komma fort nu. efter lunch kollade vi på höghammargymnasiets grease-liknande teater och där satt jag och Linn på andra raden och garvade som vanligt. vi fick även sluta tidigare så då skyndade jag mig hem och hoppade i springskorna och stack ut en runda medan solen fortfarande var uppe. när jag kom hem åt vi couscous, sallad och grillad kyckling, sen plingade anna-lena och sivert på dörren så då fick vi kaffe och bulle efter maten. ikväll har jag fixat lite med foton på rummet och vilat på sängen med fin musik. kan inte minnas senast jag hade en sån här bra dag. vill typ springa runt och krama alla, skämma ut mig totalt och bara skratta skratta skratta.


26.02.13

måndagen var inte så farlig ändå. snarare skön när vårsolen kikade fram och gav oss allihopa leenden på läpparna. efter skolan åkte jag, mamma och robert på pace, sen hem och lagade mat och kollade i inredningstidningar för inspiration till köket. på kvällen hjälpte pappa mig med samhällen som jag kommit en bra bit på nu. ska plugga mycket den här veckan så jag kan gå på ett välförtjänt lov utan läxor nästa vecka. idag lockade jag håret och tog den nya toppen som det bokstavligen lyser rosa om. på median hade vi en fototävling, så vi sprang runt på hela skolan, på Ica och lite överallt. på matten var vi allihopa lite förbannade, på spanskan lekte vi affär och på samhällen skrev vi testamenten och lyssnade på fin musik. nu sitter jag i fåtöljen på mitt rum med en varm filt och massa ljus i hopp om att inte frysa ihjäl.


lördag+söndag

igår tog jag och towe skotrarna och mötte upp pär, albin, elin och linnea i det varma vädret. efter lite krångel körde vi upp till kajevall och fikade. sen vidare till svågadalen där det var skoterträff med massa folk. där träffade vi på polisen och fick för första gången visa upp skoterkortet, köpte marabou och kollade runt lite. sen åkte vi en annan väg hem, som vi nästan inte hittade på, förbi björnbärstornet och tallåsen. var ute i fem timmar så när jag kom hem åkte vi direkt till nore och hjälpte farmor laga tacos. hela familjen höll på att somna så efter en kaffetår åkte vi hem och kollade på melodifestivalen med en lite annorlunda fruktsallad. idag åkte vi till kyrkan klockan elva, sen var vi ledare åt våra konfirmander ända till fem. lekte, fikade, sjöng, pratade och ledde konfirmanderna med bindel för ögonen genom en livsvandring. kom hem med huvudvärk som gått över nu efter middag och mys i rummet. vill verkligen inte vakna upp till en måndag imorgon.

 


22.02.13

i onsdags delade vi ett paket ballerina kladdkaka och fotade lite i persiennljus, sen åkte jag hem och åt mango och banan, målade bräder och käkade pizza med mamma och robert. igår snodde vi kakor i lärarrummet, gjorde klart affischerna och testade nya blixten på skolgården. sen hann jag knappt hem innan jag lagade ost- & skinksallad till familjen som blev jävligt god och smakade sommar. liftade med stina till fotbollsträningen och fick se ett stackars överkört rådjur på vägen dit, usch. tränade hårt och belönade mig själv med kvarg och päron och en lång, kall dusch efteråt. idag hade vi en jättekul idrottslektion med volleyboll, innebandy och fotboll, sen promenerade jag ner på Coop och handlade med mamma. sen jag kom har jag hunnit äta päron, fota, kolla på tapeter, ätit tacos, letat nya träningstights, fikat glass med jordgubbar, druckit cappuccino, spelat kort och haft en skön fredagskväll med familjen.


20.02.13

igår fick vi besök av vintergatans spanjorer som vi pratade med och lärde svenska. när jag kom hem var väggen i köket helt borta så det ekade nästan när jag drack te. målade bräder med pappa innan Robert bjöd på middag. sen plockade vi ut allt ur köket och gjorde ett provisoriskt kök i tvättstugan och matbord i vardagsrummet. sen tränade jag lite styrka eftersom jag inte hinner åka på pace något den här veckan, duschade och drack ännu mer te . idag har vi haft massa lektioner och ätit soppa och torra mackor till lunch och nu ska vi välja individuella val till tvåan.


18.02.13 [namnsdag]

igår hjälpte jag mamma att laga kotletter och klyftpotatis, sen fixade jag efterrätt som bestod av digestivebotten, glass varvad med turkisk yoghurt och varm jordgubbssås. kollade på så ska det låta, tränade styrka, duschade, skrubbade kroppen och la mig i väldigt bra tid så jag fick sova ut. men imorse vaknade jag av att väggen precis nedanför min säng rivdes, sen fick jag gå på skattjakt för att hitta frukten i denna röra. rostade en macka med jordnötssmör och banan på, så gott! fick namnsdagssms av min fina gumor på frida-dagen, sen följde jag pappa på åkerslund med återvinning innan han skjutsade mig till skolan som gick rätt snabbt idag. liftade med stina hem, drack te och lagade soppa och pannkakor med robert, sen hjälpte jag pappa att stapla brädor och nu ska jag plugga lite.



17.02.13

igårkväll kollade vi på the perks of being a wallflower och doppade frukt i choklad, sen la vi oss i sängen och pratade som bara vi kan tills vi somnade. till frukost mixade vi massa bär med mjölk och fil, blev typ en blandning av smoothie och sorbet. sen kramade jag om baxter innan faster skjutsade in oss på stan där vi tog en caffe latte på Wayne's, kollade i affärer och provade kavajer i väntan på bussen. nu sitter jag och lyssnar på ted gärdestad, dricker loka och är full av livsglädje, snart hemma i ljusdal.


birsta

har gått runt som två shopaholics på birsta hela dagen och hittat mycket jag letat efter. lunchade på tacobar och bar runt på massvis med kassar. nu har vi lagat kyckling och klyftpotatis till oss och joel som vart supergott!


16.02.13

hade en himla fin alla hjärtans dag med de jag älskar! på skolan fick vi spanska hjärtan, god lunch, twix på naturkunskapen, fina lappar från samhälle, kladdkaka av linn och josse och snällboll i cafeterian. när vi slutade gick jag och sanna ner på köpingen och köpte nagellack och sen hade vi pizzadejt med mikan innan pappa hämtade mig så jag hann åka på fotbollsträningen. på kvällen fixade jag hjärtiga kiwismoothies till mig, mamma och pappa som var skitgott. igår bjöd Anna-Stina på dumlekakor så nu har vi fikat alla dagar förutom måndag på media.. på idrotten gjorde jag, sanna, josse och linn tappra försök att vara atletiska och lyckades väl ibland. sen åkte jag på ULträff där vi hade trevligt som alltid och hann bara hem och äta hemlagad pizza innan pappa skjutsade ner mig till hudikbussen. när jag kom till hudik köpte jag med mig lite frukost och choklad och åkte sen till annas tomma lägenhet där jag åt kladdkaka och jordgubbssmoothie framför gossip girl innan jag gick och la mig och njöt av ensamheten. haha, låter som värsta emot men jag tycker det är så oerhört skönt att vara ensam med bara mig själv ibland. idag vaknade jag tidigt, gjorde frukost, fixade mig och städade undan lite innan jag gick ner till bussen mot sundsvall till min saknade erica. nu sitter vi på bussen ut till birsta och ska shoppaaaa.



13.02.13

fettisdagen var inte så pjåkig ändå trots att jag är en av de där som faktiskt inte äter semlor när det bjuds, utan tar emot och ger bort efter någon tugga. sista timmen fick jag och linn ett sånt där underbart och välbehövligt skrattanfall, som jag gått alldeles för länge utan. sen hjälpte jag farmor att handla tacos och följde med hem till dom där vi rotade bland gamla leksaker, kollade på sporten med farfar, åt farmors goda köttfärssås och fick ett par strumpor stickade. resten av kvällen ägnade jag åt att plugga, städa rummet och dricka te, som jag nästan lärt mig tycka om. idag gick hela klassen hand i hand på led till djurvård där vi fick se och känna på både gosiga och läskiga djur. efter skolan fick jag skynda mig hem, kasta i mig mat och lika snabbt åka ner igen till kyrkan där det var askonsdag, vilket innebar kvällsgudstjänst där vi fick ett kors av aska i pannan. sen jag kom hem har jag pluggat ordentligt till bl.a. naturprov och spanskaglosor vi har imorgon. har förövrigt väldigt mycket plugg i i princip varje ämne, så det kanske var bra att jag varken tränade igår eller idag. dessutom vill jag ju hinna med att hjälpa till med köksrenoveringen. för just nu är hela vårt hus ett enda stort kaos med garderober i vardagsrummet, upprivet golv i köket, fullt med grejer i alla rum och möbler fulla hallen.


11.02.13

denna vecka började ganska kasst. men det ser ut att bli bättre med fettisdag, snälldag på skolan, alla hjärtans dag och en helg i Sundsvall med älsklingen! tränade bodyattack med fotbollslaget, josse, linn och matilda ikväll och det var riktigt skönt att köra slut på kroppen. dock fick jag någon mindre blödning i sätesmuskeln så jag läre ta det lugnt någon dag och får inte träna på pace imorgon som jag planerat.. ska istället hjälpa farmor med tacos och bara vara hemma för en gångs skull.

- blir så inspirerad av såna här bilder! ska köpa nya färgglada träningskläder och skor nu så blir det hela lite roligare 


stockåa

hela helgen har varit underbar! både på lördagen och söndagen körde vi en massa skoter över fjäll, ner i dalar, runt på myrar, genom skogar och lite överallt. vi bastade och åt jättemycket god mat, kollade på melodifestivalen och gaygalan och åt godis, chips och ostkrokar. på söndagen åkte vi hem rätt sent så när vi hämtat mamma på tåget blev det middag runt nio på kvällen.


hela veckan

i måndags tränade jag på pace, sen på kvällen satt jag nere i kojan med robert, isak och stina och drack te, spelade kort och blev inrökta av kaminen till sent. robert och isak spelade gitarr och jag och stina satt och bara njöt. på tisdagen följde josse med mig hem och vi gjorde smoothies, bakade cheesecakebrownies och chokladsnittar till mediafikat, gick en promenad och lagade tacos. resten av veckan har jag tränat på pace, ätit massa kvarg, gjort ännu fler smoothies, ritat massa i illustratior, tränat fotboll, druckit cappuccino på pappas kontor, väntat på bussen i finväder och haft en riktigt kul idrottslektion. nu sitter vi i bilen påväg upp till stugan där vi ska köra skoter och ha det bra med far och son mårtensson.

 


toppenhelg

igår tog jag och pappa varsin skoter upp till kajevall där ljusdals motor var och visade skotrar. det var väldigt mycket folk, strålande sol och längesen jag var där sist. efter varm choklad och bulle åkte vi vidare uppåt en bra bit genom skogar, myrar och sjöar och lekte runt lite. på kvällen kom grannarna över på jättegod middag och efterrätt, vi spelade tre stycken på ett piano och hade trevligt innan jag åkte ner och jobbade i garderoben på slotteteatern med linn och mikan. kändes inte alls skönt att vara tillbaka i skolan på helgen. när teatern var slut och jag åkt hem kom några vänner över en stund och kollade på film med massa gott. idag tog jag och albin en skotertur runt föne, över slalombacken i vallåsen, genom ygsbo, mågamon och till kojan nere vid sjön där vi blev bjudna på kolbulle av robert, stina och isak. när jag kom hem kom josefine och linn och vi tog en kort promenad, babblade och fikade innan vi kollade på en film som vi hade som skolarbete och skedade i min säng. ikväll har jag kollat på favoritprogrammet så ska det låta med mamma och pappa, spelat lite gitarr och ska lägga mig i jävligt bra tid. men först kolla lite serier.

 

 


kort skotertur

åkte först till fyrmänningarna i tallåsen, sen till gapskjulet och drack varm choklad och fikade, sen vidare till kaven och tillsist hem över onsängarn.


01-02-13

hade media hel morgonen. skissade på teateraffischer, köade på Justin Bieber -biljetter till sanna, drog upp persiennerna för första gången på månader, fick godis på lärarrummet och så ritade linn av mig och josse skitsnyggt i illustrator. efter lunch åkte vi skridskor på ip i soligt och fint väder, väldigt skoj! sen tog jag tvåbussen hem och ska göra iordning lite fika och ta en skotertur med albin snart. äntligen helg!