mössutprovning, höstmat & rinnig näsa

Igår var det äntligen dags för mössutprovningen som vi har planerat och fixat med ett tag, och det var så skönt/kul/overkligt att äntligen få beställa en fin-fin mössa. Ett studentkomitté-möte på det och sedan snabbt hem, hetslaga rostad blomkål & broccoli, laxschnitzel och ärtkräm med chili (ett recept jag länge varit sugen på att testa, och som passade alldeles perfekt nu när vi har frysen fylld med broccoli samtidigt som jag har börjat älska den grönsaken) och stressa iväg på träning trots feber-varning. Idag har jag också känt mig hängig och rätt förkyld, så efter att ha fotat kottar och färg i vatten på fotolektionen har jag hinkat i mig blåbärste, vilat i soffan och betat av ett par avsnitt grey's anatomy.
 

lagfest

i fredags hade jag slut på krafter i kroppen så efter skolan köpte jag en påse lösgodis, åkte hem och kröp ner i soffan där jag somnade någon timme medan det stormade ute. sedan var både anna och robert hemma på middag och lagom till idol bjöd anna på gino. halva lördagen städade jag rummet och pysslade med tidningsurklipp. andra halvan stog jag i cafeterian på strömsborg med jennifer och sålde korv medan herrarna vann serien och firade med raketer och skumpa. på kvällen hade vi lagfest hos mickis med vilda charader, massa andra lekar och en hel del dans. dansen fortsatte vi på stadt trots att vi missade jay smith (som vi egentligen inte visste skulle vara där) och jag är så jävla glad över att få vara en del av det här laget. hade en så lyckad och galet bra kväll! idag har jag skrivit engelskatal i flera timmar, kollat efter kläder jag ska beställa, fyndat en blå klänning på moas loppis, tvättat, kollat på parlamentet med farfar, ätit mammas goda köttgryta och paketerat 10kg broccoli. en typisk söndag. 

ett gäng dagar

 
En lyckad fredag med förfest hos Linnea i Järvsö, Albin på järnvägs, efterfest med några sköna och övernattning i Roberts lya.
 
 
En tacosmiddag, egengjord ben&jerrys, sleepover och brakfrukost med Linn, Hanna och Josse hemma hos mig.
 
 
En fotbollsträning, en springtur, en orientering, ett gäng gröna smoothies och den nya (godaste) aloe vera-drycken.
 
 
En tacopaj och en kycklingpasta när det bara var jag och mamma hemma. En trevlig middag och pianostund hos farmor och farfar.
 
 
En mycket fin lagkväll på bränta bestående av löpning upp för berget, gym, jacuzzi och bastu.
 
 
En lunch på wayne's och sedan en spontantripp till Sundsvall med Sanna igår bestående av shopping med Erica och Linus, hot wings på donken, marängbak, smoothie och några få timmars sömn hos Erica.
 
 
Och slutligen en tidig morgonbuss hela vägen till Slotte med frukost ombord. 
 
 

a place for inspiration

00:00
 sitter just i detta nu och käkar knäckebröd och päron medan jag försöker skriva ner engleksatalet som jag tänkte ut, ord för ord, när jag sprang idag. det där talet som vägrade skriva sig själv när jag satt tom på inspiration i klassrummet. men som, tack vare råkutning mellan trädstammarna, många andetag frisk skogsluft och inget annat som stör, går hur lätt som helst att skriva vid köksbordet klockan tolv en tisdagsnatt. 
 
 

ALICANTE 2014

- genom gopro-linsen
 

vegorulle



Idag var jag ensam vid middagsbordet så då passade jag på att testa något nytt. Stekte vego-bitar, hackade grönsaker, kiwi, melon och avocado, gjorde honung&lime-dressing och la alltihop i ett tortilla-bröd. Riktigt gott blev det, nästan så att jag konverterar till vegetarian right away här. 
Sen drog jag ner på älvvallen och kollade på u17-landskamp mellan Sverige - Slovakien med Hanna. Nu blir det kvällsfika, tv-tittande och lite plugg. 

friluftsdag & pannkakstorsdag

Ett varv runt Kyrksjön i dimman, kycklingsallad i solen och en tipspromenad längs älven var vad årets friluftsdag bestod av. Sen åkte vi några stycken till Sanna och käkade plommon framför tv:n. Efter korvstroganoff åkte jag och pappa på måga och sprang med laget. Efteråt drack jag en grön smoothie och kikade på damernas EM-kval. Idag hade vi en dubbel historielektion, sen blev det pannkakslunch hos josse med linn. Kollade en sväng på team Sportia och Ljusdals motor, handlade och hämtade en notbok på bibblan full med coldplay-låtar som jag spelat ur sen jag kom hem. 




en bra helg trots ett förlorat val

Förra torsdagen tog jag, Linn och Josse bussen till hudik för lunch på Wayne's och byxköp. I fredags fixade vi en massa i garaget och förlagade en massa mat, och till middag åkte jag ner och köpte pizzor. På kvällskvisten kom Erica lite spontant och vi cruisade runt i läskig skog, spanade in norrskenet, skrämde upp varandra och pratade om livet. På lördagen for jag till Delsbo för match, och jag tror det var tack vare carinas svartvinbärsjuice som hon bjöd hela laget på som vi vann storslaget med 7-1 (kunde mkt väl blivit tvåsiffrig vinst om tex jag inte hade missat friläge...). Sedan två timmars fix och bål-blandande innan de första gästerna rullade in. Men mer om det + en drös bilder i ett senare inlägg. 
Söndagen bestod mestadels av städning, men även storfrukost med alla som sov på gården, gröt till middag och röstning för en bättre värld och mot rasism. 

Men trots det förlorade vi alla i valet. Vi alla som inte vill ha rasism, kvinnohat och homofobi i riksdagen, i vardagen, i Sverige. Röd, grön, blå eller rosa spelar fan ingen roll, vi måste tillsammans fixa det här. 

Igår gjorde jag och mamma mango/päron/apelsin-smoothie efter träningen. Idag har jag och Sanna fyllt på med kreativitet och inspiration inför vårat projekt som kommer bli så kul!! Sen åt vi trerätters på pärlan med hela klassen och det var som vanligt dödsgott. Mätt och glad hade jag tur som fick skjuts hem av Sanna och fick vara ensam hemma hela eftermiddagen lång. Har bakat en plopp&philadelphia-kladdkaka, power bars och  som sagt käkat knäckebrödspizza, samt spelat piano, redigerat bilder och lyssnat på fin musik.


knäckebrödspizza

 
ikväll fixade jag ihop en god, snabb och passande "ensam hemma-middag" där det enda som behövs är en skiva knäckebröd, ett lager tomatpuré/chilisås/ketchup (elr en blandning av all tre som jag körde på), en hög skinka/salami/tonfisk/köttfärs, några tomater/champinjoner, lite oregano och ett lager ost (jag körde på philadelphia + hushållsost). 10 minuter i 200 grader senare är livet räddat för denna gång.
 

fotboll i garaget

I måndags hade vi en skitkul och bra fotbollsträning, sen var det bara att slänga sig in i duschen innan Linn och josse kom och kollade på EM-kvalmatchen Sverige - Österrike på projektorn i garaget tillsammans med mig, Robert och hans vänner. Igår fotade jag Leon i aulan och hade till kvällen planerat att åka på orientering med pappa men den visade sig vara i hudik så då satt vi hela familjen och planerad/fixade inför festen istället.


festligheter i hudik

Lördagen startade med ett stort rulltårtsbak och en lång skogspromenad tillsammans med mamma. Framåt middagstid mötte jag upp med Linn, Josefine och Matilda på Coop. Sen bar det av till hudik där vi först åt en stark middag på hot chili och sedan kaos-körde till Evelinas lägenhet där vi förfestade en snabbis med dem. Sedan körde vi vilse några gånger innan vi, 17st ljusdalingar, hamnade på en hemmafest där vi knappt kände någon. Vid midnatt åkte jag och Sanna in till stan och letade genom krogarna tills vi hittade hennes pojkvän och alla hans kusiner på hogges.
Idag mötte jag upp josse och promenerade till donken för brunch och mcflurry, sedan gick vi en vända på marknaden och köpte remmar innan vi åkte till Annas lägenhet och fikade nybakta muffins. När jag kom hem lagade jag redig husmanskost: köttbullar, potatis, brunsås, lingonsylt och ärter. Till efterrätt åt vi glass, banan och chokladsås och efter det har jag inte gjort så mycket mer än att konstaterat hur otroligt bra denna helg blev, roligaste på länge!!


fredag fredag fredag

Ett par lektioner på morgonen, löpning på idrotten, en gäspig engelskalektion och sen var det helg. Jag och mamma storhandlade på dollar, coop och lidl inför kommande festligheter innan vi åkte hem och gjorde tunnbrödsrullar. Resten av kvällen har vi planerat och ställt iordning garaget till nästa helg och kollat på James Bond. 


orientering & fotboll

På tisdagskvällen åkte jag, Anna och pappa upp på kolsvedja på orientering, det var skoj. Igår hade vi först fotbollsträning, sen bastning på borgen och till sist käkade vi tillsammans på torgets pizzeria. Idag var det torsdag igen och det innebär 2 lektioner och slut kl 11. Men lunchen på skolan var så god så vi åt där ändå, sen gick vi på Ica och handlade innan jag fick skjuts av pappa hem. Hemma rostade jag nötter som jag kunde fylla på müslin med och bakade nya energibollar som blev bra mycket godare den här gången. Sedan en lång promenad in i grophamreskogarna där jag nästan gick vilse, en dusch och ansiktsångning + ansiktsmask. Ikväll har jag provtränat i korskrogen och kollat när Zlatan gjorde sitt 50:onde landslagsmål. 


50-årsmiddag

Igår kom farmor och farfar på middag, sen kom även Fredrik och Ingela lagom till tårtan (en red velvet cake som, i brist på karamellfärg, inte blev särskilt röd och med en jobbig frosting som inte gick med på att bli fina rosor...men den smakade gott iaf). 


1 september

Idag serveras potatisbullar i skolan, grekisk yoghurt med honung och valnötter till frukost (rekommenderas!!), jag inviger mina Levi's, USA firar Labor Day och viktigast av allt: min pappa fyller 50.
Det ska firas med go'middag och tårta, så nu ska här bakas!