de sista dagarna på året

På lördagskvällen åt vi som sagt pizza och spelade flera olika spel. Igår var jag på pace, åt middag och somnade i soffan hos farmor och farfar och spelade alla kortspel jag kan samt kollade på film hos grannarna. Denna dag har jag startat med frukost (såklart) och strumpsortering. Snart ska jag och mamma ner på köpingen och handla till nyårsmiddagen och paketleken. 
 

min jul

Förra torsdagen lunchade jag med Sanna och Josefine på unitis, där stjärnorna lyser i taket. Sen gick vi på köpingen med Hanna och det fick vi se på ett helt uppslag i tidningen nästa dag. Då var vi även på skolans julshow och fick paket av tomten på media. Sen fick vi lov och det firade jag, Linn och Josse genom att somna i sängen i väntan på mikan. När hon kom dukade vi fram julfika och gav varandra paket. Sen stannade jag hos josse hela kvällen och badade och kollade på svenska hjältar-galan. På söndagen jobbade jag med laget på Coop och på måndagen och fredagen jobbade jag på Kakfén. Min julafton var hur mysig som helst med familjen. Jag gick klädd i pyjamas halva dagen och kollade på Kalle anka, åt julbord och öppnade paket andra halvan. Har även hunnit med en dag hos grannarna där alla mina fyrmänningar var, julfika med grannarna här hemma, en uppesittarkväll där vi ritade julteckningar istället, lilla julafton med farmor och farfar, pace och många julfilmer. Idag åkte jag och josse till hudik för att kolla lite på rean. Hittade endast en tröja, men det var bra ändå för vi åt god kebab och fikade/pratade nån timme på ett café innan Ronja kom. Då fick vi se ett fackeltåg som manifestation mot rasism och det var fint och jävligt viktigt. Ikväll kommer en familj hit och lagar pizza med oss, så det blir nog kul (och gott). 
 

svart katt vit katt

Igår och idag hade vi de sista proven för terminen så nu kan vi gå på jullov med gott samvete. Bara två halvdana dagar kvar med endast en riktig lektion. Igår följde jag med Linn och Mikan på finess där vi fikade, garvade och diskuterade priserna (klagade som fan). Hela kvällen ägnade jag åt att slå in julklappar och dricka jul-te för att på nåt sätt tvinga fram julkänslorna men icke. Imorse offrade jag min sovmorgon för pace och det var tur, för det var nästan ingen där och jag kunde köra vad jag ville. Till lunch fick vi julbord, fruktbuffé och kakor och sen spelade vi curling och kollade på en ganska störd film. 


ny mattelärare för en dag

Idag gick jag ner i god tid till bussen, men självklart var den tidig och chauffören glodde som vanligt bara rakt fram så trots att jag sprang med min fot som inte får springa och vinkade stort missade jag den. Som tur var kunde jag jobba hemma den lektionen och åkte till skolan för två lektioner efter lunch. På matten var det lite svårt att koncentrera sig när lärarens barnbarn stog och lipade/klättrade/fnissade/rullade runt, men jag tror ändå att morgondagens prov kommer gå bra. Hann köpa en liten julklapp innan jag gick bort till pace och tränade och for sedan hem och åt pannkakor. 
 

Sundsvall

När jag anlände till Sundsvall åkte vi direkt in till stan och hittade lite julklappar och två tröjor var på myrornas. Efter ett par timmar åkte vi hem och kollade på film, käkade hemmakväll-godis och testade ericas monsterklackar som gjorde mig typ dubbelt så lång som henne. Imorse hämtade Sanna och Linus oss med moppebilen och vi åkte hela vägen till birsta i bakluckan. Jag lyckades hitta några julklappar till (så nu är jag nästan klar!!) och lite smått till mig själv, men inga jävla nyårskläder. Sen var det dags att lämna min älskling och sätta sig på bussen där jag som tur var fick sällskap av Sanna. Väl hemma satt hela familjen bänkade med apelsin&pepparkaks-cheesecake framför så ska det låta som inte alls var samma sak utan Peter Settman som programledare, Hellenius hörna med världens bästa Pia Sundhage som gäst och solsidan. 


hela veckan och lucia

I fredags följde jag med mikan hem och fikade, kolla på idol, åt middag på michells och var med killarna lite överallt. På lördagen bakade jag och mamma pepparkakor och sen gick jag ut och högg mig en gran och låg väl mest i soffan hela kvällen. Söndagen var som vilken annan söndag dom helst och jag städade rummet och badrummet och kollade på när mina tjejer spelade match i Iggesund. Den här veckan har jag paceat, pluggat, kollat på fotbollsträning och fått hem paket med min nya jacka, sport-bh och lite julklappar. I onsdags åkte hela media till hudik och gick på fotoutställning, hittade drömlägenheten (och undrade om det är tillåtet att flytta in på ett museum) samt gick på stan och fikade och köpte julklappar. Igår var det lucia på skolan och efter det fick vi jobba alla lektioner hemma så man kan väl säga att vi slutade 9:30. På lunchen åt vi julbord med farmor och farfar på hembygdsgården och även dit kom lucia (med linn som världens finaste och bästa tärna). På kvällen hade vi julavslutning med UL och vi fick julgröt, körde en massa musiktävlingar och annat kul. Denna lördagsmorgon spenderar jag på bussen till Sundsvall. 
  

pace

Igår kunde jag ÄNTLIGEN damma av träningsskorna och vara med på idrotten samt gå på pace med Josse och Towe. Fick några stabilitetsövningar till foten och kan nu träna nästan allt. Förutom löpning (det vill säga fotboll) vilket är minst lika frustrerande. Men ändå. Idag missade jag bussen med 5 sekunder och hade ett spanskaprov som jag inte tränat tillräckligt på. Så min dag startade i botten. Men efter att vi klätt ut oss med diverse prylar för att spela in film och skrattat fram framtidsplaner på lunchen så blev den rätt bra tillslut. Nu har jag kollat ikapp flera veckor på vine och inte heller idag har jag någon ork till nånting. 


casual tuesday

Igår hade jag inte lust med annat än att ligga i soffan hela kvällen, så då gjorde jag det. Med undantag från träning och duschning och middag förstås. Nu är den värsta dagen i veckan avklarad och idag var den tyngre än vanligt eftersom jag inte hade någon linnsan att skrattanfalla med sista timmen. Denna kväll får gå åt till pluggning inför prov och bokläsning. 


1 december och fortfarande ingen snö

I fredags tog jag bussen till storasyster Anna i hudik och vi köpte med oss thaimat till lägenheten. Där bakade vi chokladpraliner och åt daim-moussetårta framför safe haven. Dagen efter kokade vi risgrynsgröt till frukost och satte igång med lussebullsbak varvat med minttryffel-tillverkning samtidigt som vi lyssnade på julmusik (för att locka fram julkänslorna som vägrar komma så länge marken är grön). Sen åkte vi hem till jonsbo och jag tränade mage+axlar tills jag verkligen inte orkade mer uppe på badrummet (nu förstår jag verkligen hur lyxigt det är att vara helt utan skador i kroppen och kunna träna hur som helst). Idag har jag gjort advent i rummet och gått på julskyltning med tjejerna för att titta på finaste Linn som var med i luciatåget. Har även ätit lussebulle framför första avsnittet av julkalendern och kollat på solsidan följt av Hellenius hörna där min idol, Ronny aka Peter Settman, var med.