sliten tjej

jo, verkligen!
spenderade nästan hela dagen på grannens åker där jag tillsammans med tretton andra samlade in hö och lastade in i ladan. jobbigt och varmt, svettigt och jävligt, men ändå rätt skoj (om man bortser från mina röda sönderrivna armar och ben som svider så fort jag får syn på vatten). fick iaf avsluta med ett rejält dopp i ranungen och sorfika på det.

kvällsdopp

tog en sväng till henrikssons såhär på kvällskvisten för ett dopp i det blå (fast det var nog mer svart om jag tänker efter...) med mina två fyrmänningar.


nore

Har legat på nore mest hela dagen med många fina, eller jag var väl mest i vattnet tack vare alla fina grannar jag har. Vid halv sex var det träning och den var ju inte lite jobbig heller...

vädret är på topp

har legat ute och solat en del både igår och idag, ska troligen på nore lite senare och jag satt tillochmed och solade medans jag kollade på film imorse. toppentoppen!

min tisdag i bilder

började dagen med att sola ute i det finfina vädret.

sen bestämde jag mig för att baka, så jag tog en tur på macken och köpte ingredienser.

bakade "cupcakes med karamell och banan" som vart riktigt goda med musik på högsta volym.
sen vid sex åkte jag ner på järnvägs med towe, sanna haglund, sanna löfgren, linn, mikan och josefine och åt en brakmiddag!
efter den tittade vi förbi på älvvallen och sen ner på sibylla för lite glass.
en riktigt fin dag alltså!
nu är det några från sundsvall här som ska sova över inatt så jag ska ta och bekanta mig lite mer med dom tror jag.

nyinflyttade i garderoben


midsommar i sundsvall

lånade några bilder från erica

vi började med att åka till en båthamn för att fika och göra kransar (som inte vart så lyckade) sen när regnet började droppa åkte vi hem till linjevägen där det bjöds på världens midsommarlunch. det blev en del filmtittande och godisätande i det usla vädret men när solen började kika fram (och även myggorna) fixade jag, erica och mathilda en femkamp med alla möjliga tävlingar i.
resten av helgen har vi badat på himlabadet, kollat på mer film, åkt moppe och shoppat. rätt så underbart med andra ord!

grattiskort i 3D

till min kära erica

we♥it

-på vårt sätt.





birsta

nu snart rullar ericas moppe mot birsta city för shopping!

chokaldbomb



twix, gräddkola, oboy, chokladsås, marabou och glass i en enda stor röra, precis som det ska va!

ett av farfars ordspråk.


meet me where the rainbow ends


glad midsommar!


loppisfynd

'
10:- på byloppisen.

ingen ouppdaterad blogg här inte!

sådärja, nu har jag tidsintällda inlägg med foton alla dagar jag är borta, måste ju prova på det nu när jag lärt mig hur man gör!

päronkräm

är alltid gott, även som frukost!


idag åker mamma till london med moster, jag ska packa klart det sista sen ta bussen till hudik där pappa kommer från stockholm och hämtar upp mig. midsommar firas som sagt i sundsvall hos våra kusiner med två gävlefamiljer. jag stannar där tills på tisdag med min bästa erica!

äntligen känns det som sommarlov.

idag hade vi storfrämmande här i Jonsbo, linn, mikan och josse kom nämligen och hälsade på. vi hittade en hund på gården, köpte glass på macken, kollade på film och hade några allvarliga diskussioner. en helt underbar dag med sol för en gångs skull! när dom åkte hem stack jag på träning (eller egentligen innan dom åkte hem) och eftersom endast jag, sandra och jennifer var där fick vi så lov att träna med killar (98or). det va ju både kul och pinsamt kan jag säga.
'

och imorgon får jag äntligen träffa min erica!

 


pyjamasshorts och fredagens festligheter.

hittade ett par alldeles för korta pyjamasbyxor längst in i garderoben som jag sydde om till shorts, jag är visst ganska smart.
'
nu är midsommarplanerna spikade också, eftersom mamma är i london då och anna och robert hemma så åker jag och pappa till sundsvall och firar med ericas familj och två familjer från gävle. ser fram emot det!

degdag

blev verkligen ingen vinst igår, inte ens ett mål. oavgjort helt enkelt.
spelade en av våra sämsta matcher men det känns ändå skönt för nu kan det bara gå uppåt.
'
den här dagen kommer det nog inte bli något storslaget med, började med att kolla på robin hood och det fortsätter troligen med degande här hemma. men det är det sköna med sommarlovet, man behöver iksom inte göra något hela tiden.
'

texten

jag märkte för någon dag sen att jag gjort en liten tabbe med designen, rubriktexten är ganska så skitful för dom som inte har teckensnittet "Bernhard-Fashion" som jag använder. ska fixa det nu så tryck F5 om den inte ändrats.
för egentligen ska det ju se ut såhär;
...och inte såhär;

måndag, men ingen skola

igårkväll va det volleyboll och kortspel som gällde här i Jonsbo, ganska kul.
om ett tag åker jag ner till josse med linn och umgås lite innan matchen i edsbyn ikväll som vi verkligen ska vinna!

sunset


sunday, bloody sunday.

åkte till josse vid ett där vi bara tog det lugnt innan vi for på träningen tillsammans med tre andra, grymt! ska nu snart äta grillat och ja, leva kanske?

cruising

-en av köpingens alla höjpunkter!
idag åkte jag och min familj ner på "locals day" som inte var nån stor hit för mig då jag inte hittade nåt alls (förutom sanna haglund och en hamburgare). nu ska jag äta och sen åker jag ner på ljusdal med josefine.

sjuttonde juni

nu har jag stått i cafeterian på älvvallen från 6 till 9 och jag personligen tycker nog att det finns roligare saker att göra på en fredagkväll. tur iaf att lina var där och hjälpte mig att spräcka korvar, utforska förrådet och äta lite smått och gott.

idag har jag...

...målat en hylla, städat kylskåpet och degat runt här hemma. bara så att ni vet liksom!

<>

drar mig ner till josefine nu där det blir volleyboll och sånt med henne, linn och mikan!

skolavslutning 2011


sommarlov

i tisdag firade jag att godisförbudet var slut genom att äta sån här lyxfrukost,
dagen fortsatte med att städa skolan, käka en marabou, fixa håret och dansa runt i josses källare som dom tokarna vi faktiskt är.skolavslutningen var inte den bästa med tanke på vädret men rätt kul ändå. skratt blandades med tårar då niorna lämnar oss och vi blir störst, bäst och vackrast. det blev inte alls många kort knäppta men några kommer upp senare.

gör mig i ordning inför terminens slut.

skriver med nymålade naglar så det är inte det lättaste, ska snart fixa benen på ett och annat sätt sen är jag helt redo inför morgondagens skolavslutning!
efter skolan imorgon tar jag, josefine, mikan och linn åttans sista fika på finnes och sen åker vi vidare till jossi och gör oss fina. ska även köpa mig en ljuvlig marabou för imorgon, mina vänner, är mitt godisförbud slut!

fotbollsturnering

efter som det varit superfint de senaste dagarna så var ju vädret tvunget att ändra på sig just idag, när vi spenderade hela dagen på älvvallen. men trots det och att vi var några gick det väl skapligt, oavgjort mot stenhamre, vinst med ungeför 15-0 mot tallbacken (varken domarn eller vi höll räkningen) och en fölust mot färila.

födelsedagsfirande

åkte till aspgatan igår med hanna, sandra, linn, josse, maria och tuva och käkade grillat och marrängsviss till mikans ära eftersom hon fyller år idag. tog även en sväng upp på gymnasiet och spelade volleyboll, kubb och pratade med sällskap av leon, linus, jonas och erik. en alldeles underbar käll med andra ord!

grattis bästa du! ♥


9/6 -karneval, stenhamrebal och mys på brännas


värsta akrobater

bussen avgick redan halv åtta imorse, full med trötta åttor, mot alborgen. jag och resten av JJG (jimmys jävla gäng) tog hem andra platsen efter en askalas dag (tyvärr blev jag begravd i bollhavet men annars så). synd bara att vädret har varit underbart just idag när vi var inomhus så man blev ju ganska så jättesvettig så när jag kom hem tog jag en iskall dusch och somnade sedan i solen.


nästan som sommarlov

hemkommen från en alldeles underbar dag på köpingen med några av de finaste vännerna jag har. avslutade på brännas där vi badade  benen och knäppte några fula kort. nu ska jag snart hoppa i säng för imorgon blir det tidigt.

solig dag på ljusdal

kollade som sagt på karnevalen imorse och den var alldeles för kort tycker jag men ganska rolig, sen åkte vi vidare på ljusdal och hade en trevlig tid, hit och dit mellan mackarna, nore och centrumhuset. även en sväng på banken och sen till josse där vi la oss på studsmattan och stekte. ikväll ska vi till stenhamre och kika lite innan deras bal.

karneval

klar med uppgiften så om typ en timme tar jag moppen ner till ljusdal för att vara ögonvittne till karnevalen tillsammans med josse, hanna och sandra.

hemstudiedag

jag har precis ätit frukost och ska nu börja med hemuppgiften.

vinst mot mohed

ganska spännande sista minuter då det stog 1-1 men som tur var dunkade amanda in bollen i nätet och vi är fortfarande obesegrade!
nu sitter jag och äter helt ensam i huset och tänker på att jag bara ska tillbaka till skolan en gång innan sommarlovet! imorgon är det hemstudiedag, på fredag ska klassen till alborgen och på måndag är det fotbollsturnering.

pretty awsome

skön dag, trots att jag bara lyckades sova till nio. men jag har kollat på en galen film och snart tänkte jag dra mig ner till skolan för att ha idrott och sen åka hem igen. ikväll är det match mot mohed på älvvallen 19.00 och jag är helt inställd på vinst. för just nu ligger vi etta i serien med dubbelt så många poäng som tvåan, asgrymt! sen är det iju inte bara oss det går bra för, sverige vann ju med 5-0 mot finland igår och jag kan tänka mig att hanna hade kul där nere på råsunda.

maskroser


ordning och reda..

...löning på fredag onsdag!

bilduppgiften blev klar idag och nu är språkhistorian också klar så om allt går min väg får jag sovmorgon till ett imorgon då ett idrottspass väntar innan dagen är slut. skööööönt!

tisdag

nu åskar det igen, attans då!
efter skolan åkte jag och josse till linn och kollade på en asfrän film. Sen åkte vi, i spöregnet, hem till josse och kollade på ännu en asfrän film. hade tänkt plugga, men näe, det var inte så lockande så jag får göra det nu istället. men nu ska jag äta upp mina pancakes och ta tummen ur röven, för här ska pluggas!

shit happens

jag har nu spelat den sämsta matchen hittils i år på en helt ny possition. men glad är jag iaf för vi vann och fick tårta för att evelina fyller år imorgon. nu ska jag sova som en gud och njuta av morgondagens sovmorgon.

bus i hagen, part 2


idag är det ingen vanlig dag...

-för idag är det roberts födelsedag!
-och sveriges nationaldag.
-och frälsarkransens konfirmationsdag.
-och den heliga matchen mot ljusne -dagen.

åkte till kyrkan vid elva med sällskap av mikan, maria och josse och kikade på konfirmationen. till lunch blev det smörgåstårta och presenter. var även ut en sväng och spelade kubb, stog på händer och lekte ninja i det fina junivädret.
'
foto, josefine norrby
redigering, frida jonsson

hårtoning

före       -      efter


söndagkväll

farmor och farfar är här och äter tacos och spelar kort nu, sen kanske jag traskar upp till grannarna där det spelas brännboll. och jag är så himla jätte glad att det inte är skola imorrn!

stämningen är inte riktigt på topp i ljusdal nu känner jag, två killar har dött i hemska olyckor alldeles nyligen och trots att jag inte kände någon av de så tycker jag väldigt synd om dem.

vila i frid Christian Backström och Christian Wikström!

finally

ny design som krävde flera timmars jobb,

bus i hagen



photoshop och pizza för hela slanten

har nyss proppat i mig en av de allra godaste pizzorna jag ätit. mexicomacka in my ♥, liksom!
mamma åkte nyss och hämtade anna och jag har suttit här ett bra tag och redigerat bilder från gårdagen. dom kommer upp inom kort!

ballördagen

+ att andreas gifter sig idag!
idag har jag hunnit med en sväng på köpingen med mamma där lite smått och gott (mest av det goda) följde med hem, sen har jag bara varit duktig med städning och sånt. senare ikväll blir det färgtoning och anna kommer hem.


himlen är oskyldigt blå


jossi och friddi

har haft en supermysig dag med bästa jossipossi norrby. började med att vi fotade över tusen bilder här hemma, sen åt vi lite glass och milkshake och såntdärnt. middagen käkade vi på åsgatan där det även bjöds på chips framför fotbollen. fixade även lite med hennes blöööggg, check it out!

maskroser



in the sunlight


tredje juni, redan?

igår fixade jag, mamma och robert med massa i trädgården och vi hann även med en tur på ljusdal med mjukglass i handen. sen på kvällen skjutsade jag linn (grannen) en sväng på moppen och kände på vattnet i växnan, rätt så jättekallt enligt mig. 
vaknade tidigt imorse och tog en fotorunda i morgonsolen, idag hittar jag kanske på något bus med josefine!

kristi himmelfärdsdag

-dagen då jesus fördes upp till himlen.
det känns som att de här fem dagarna vi är lediga är som ett slags smakprov på sommarlovet. aaaaaaaaaasskönt iaf. solen skiner och jag och mamma tar en sväng på rosehills strax så ni vet.



we say goodbye in the pouring rain


juni

jobbade på med massor på skolan och övade inför skolavslutningen. vid lunch stack jag, josse, linn, towe och sanna löfgren ner på salladsbaren och käkade pizza, ganska fränt. sen efter skolan följde jag med josse hem en sväng och sen på piano och sen på träning. nu har farmor och farfar nyss åkt hem och jag och mamma ska ta en sväng på moppen, hihi.