juldagar


Mitt jullov har varit himla mysigt varje dag! Dan före dopparedan åkte jag och grannarna madrass i backen och bakade saffranskaka. Senare kom Erica och vi bjöd familjen på pepparkaks-swish och tjebblade på hela kvällen. 
 

Julaftonen startade med grötfrukost och Kalle Anka i Jonsbo, sen julbord och lite julklappar i Nore med kusinerna, farmor och farfar. Sen åkte vi hem och öppnade våra egna julklappar till sent på kvällen. 


På juldagen gick vi över till grannarna och fick kaffe, sen fixade jag mig rekordsnabbt (tack vare julaftonslockarna som fortfarande höll sig) innan jag åkte ner till Jonas på förfest med fina vänner. Ovanligt tidigt åkte vi ner på järnvägs och firade våran första juldag ute. Det tog några timmar innan vi hade fått ut jackorna, hittat igen varandra och stått i kö på pizzeriorna men kul var det! 


På annandagen tvingade jag mig ut på en springtur i -20 innan hela familjen åkte upp till stugan. Men halvvägs upp var vi tvugna att stanna och skåda/fota det sjuka norrskenet. 


På lördagen åkte jag, Anna och Robert ut och lekte med skotrarna en sväng och på söndagen klev jag och Robert upp tidigt för att hinna upp på fjället och titta på/fota soluppgången. Svinkallt men svinfint. 


Sen åkte vi ner på hede och skickade iväg Robert med bussen och tände ljus på mormor och morfars grav. 



En kväll kom faster Agneta och Kenth på besök och nästa kväll kom moster Karin och kusin Jonas med hans gamla Ockelbo. Annars har jag mest legat i soffan, börjat bli sjuk och läst ut sista hunger games -boken (hamnade i chock över hur den slutade). 


Nu är vi påväg hem efter ett stopp i Sveg för ren-pizza och en jävla omväg på skogsbilväg och skoterled (med bilen, ja) förbi trafikolycka. 

jullov



Hela skolveckan har gått snabbt med få lektioner och inlämning av det sista. Har ätit mycket chiagröt och Janssons bröd. I torsdags hälsade jag på farmor och farfar och sen jobbade jag på lärarnas julfest hela kvällen. 


I fredags fick vi julbrunch innan julshow och paketbyte, sen gick vi på jullov! Hela kvällen ägnade jag åt att slå in julklappar och pynta mitt rum. 



Hela helgen har jag, Anna och mamma bakat, städat, pysslat och fixat inför jul. Vi har även käkat kinamat och en hel del risgrynsgröt och vörtbröd, varit på pace, kollat flera avsnitt av torpederna och fotat saker de har stickat. 



Idag vaknade jag till att det snöade för fullt, så efter att ha kollat ikapp julkalendern så gick jag ut och skottade. Har inte gjort så mycket mer, men nu ska jag gå över till Albin en sväng.  

sista skolveckan


Efter lördagens jobb behövde jag lite frisk luft så under stjärnklar himmel med lagom bitande kyla sprang jag runt rångstra och såg två stjärnfall på rad. På söndagen målade jag en tavelram innan jobb. 


Innan middagsruschen gick jag och köpte hamburgare som vi stekte på restaurangen och sen fick jag sluta vid 17 för att åka iväg till Iggesund och spela sista matchen innan jul. Förlust mot njutånger, men jävlar vilket tempo vi hade och vad bra vi ändå spelade. 


I måndags startade jag och Anna sista skolveckan innan jul med chiagröt och massa jordnötssmör.  Sen filmade vi historiaarbetet mest hela dagen och när jag kom hem beställde jag jul- & nyårsklänning och åkte på fotbollsträning. 


Lucia

I onsdags åt vi risgrynsgröt innan jag åkte iväg på fysträning. På torsdagen tog jag och josse bussen till hudik för julhandling, så nu är nästan alla julklappar inhandlade. 


Igår hade vi luciafirande på skolan och klättring på idrotten. När jag slutade åkte jag direkt iväg och jobbade, sen hem och spelade kort med Albin. 


Idag har jag ätit yoghurt med granola och pepparkaka som luciafrukost. Nu ska jag bara kolla på musikhjälpen och ta det lugnt de timmar jag är hemma innan jag börjar jobba igen. 

lussebullsbak

 
Gårdagens fotbollsträning med flummiga tjejer och trötta ben blev en fnittrig sådan. Idag visade termometern 10 minusgrader så för att inte frysa ihjäl (eller åtminstone inte tänka på hur kallt det var) medans jag väntade på bussen ristade jag in mönster i frosten. När jag kom hem igen satte jag direkt igång med att baka lussebullar. Några klassiska och några knutar med fyllning. Förutom det har jag sysslat med lite garderobsstädning och julklappsplanering. det börjar närma sig nu!

andra advent


Lördagskvällen var ca den tråkigaste någonsin. Ensam hemma och utan ork till något annat kollade jag avsnitt efter avsnitt av grey's anatomy, med en paus för stordiskning, weho. Andra advent ägnade jag åt söndagssysslor som städning, målning, bakning och pluggning. På kvällen åkte vi till Iggesund för match mot just Iggesund. Och förutom att jag blev nockad av en armbåge och tokblödde näsblod så gick det bra och var skoj, dock förlorade vi. 
Idag hade jag bara en lektion, så efter den åkte jag och Robert hem till farmor och farfar och fick lunch, spelade spel och piano, lärde farfar hur man blandar drinkar och lyssnade på bondmål. Ikväll väntas fotbollsträning! 


skridskopremiär


Min fredag bestod av: privatekonomi-föreläsning, ergonomi, engelskaseminarium, pace och pappas pitepalt till middag. På kvällen kollade jag, Linn och Josse på Idolfinalen med en varsin ben&jerry i handen. Sen somnade vi alla tre i dubbelsängen. Linn var tvungen att åka vidare tidigt på morgonen, men när jag och josse hade tagit vara på sovmorgonen så stekte vi amerikanska blåbärspannkakor till frukost. 


Sen kokade vi varm choklad och tog vårt pick och pack ner på isen med ett gäng kompisar och åkte skridskor, grillade korv och spelade bandy med hockeyklubbor tills solen gick ner. En alldeles perfekt vinterdag! 

chokladmirlitoner och julpynt

 
Idag hade vi inga lektioner så efter sovmorgon och korngröt satte jag igång och bakade. Har ju valt helt rätt gymnasiearbete där jag kombinerar tre stora intressen: bakning, foto och layout. Ett gäng chokladmirlitoner med kolasmak och hjortron blev det den här gången, mycket gott. Sen gick jag ut i skogen och hämtade granris och lingonris, gjorde kransar, girlanger och annat julpynt som jag satte upp lite här och där i huset.

adventsfika



På tisdagskvällen kom Linn och Josse hit på något slags knyt-adventsfika. Efter mycket prat i soffan fick vi något ryck och dansade oss svettiga till Justin Bieber i köket. 
 

Solen och himlen fortsätter samarbeta så varje morgon ser ut ungefär som på den övre bilden. Men finast är ändå solnedgångarna på eftermiddagarna. Onsdagen bestod av skola, plugg och ett sjujävla jobbigt fyspass med laget. 
 

En grön smoothie, några avsnitt grey's anatomy och sen stupade jag i säng. 

2 december


Idag klev jag motvilligt upp tidigt, väntade på en försenad buss i kylan och åkte till skolan där jag fick reda på att jag inte hade en. enda. lektion. Men passade på att fota i studion med Sanna innan jag tog bussen hem igen. Har hunnit baka en vit kladdkaka med saffran och rostat två plåtar granola. 


1 december



Denna första decembermorgon klev jag upp en timme tidigare och åkte ner på pace innan skolan. Jobbade effektivt de första två lektionerna, så då kunde vi sitta kvar i matsalen på långlunch. Nu sitter jag och äter/pluggar i väntan på fotbollsträning. En väldigt okej måndag.