hp & borr-fest



I fredags drack jag mocka-frappuccino och övade på gamla högskoleprov innan jag traskade i nysnö för en idrottslektion och 7 timmars jobb. 


På lördagen skrev jag och en massa andra högskoleprovet från 9 till 16 med en lunchpaus på Janssons tillsammans med Linn och Sanna. Lagomt slut i hjärnan åkte jag hem och powernappade innan kvällens bravader. 

(Som vanligt en massa screenshotade snapchat-bilder, men bland dem hittar man alltid de bästa ögonblicken) 

Förfest hos Leon med massa mysiga människor och tre apor som jag drack ur en tekopp (såg nu att jag verkligen håller i den jättehårt på ca alla bilder...). 


Sen gick vi bort till bygdegården på trippel 18årsfest. Dansade, sprang runt bland allt folk och hade riktigt roligt. Gick sedan vidare till lillhaga på efterfest innan vi började vandra hemåt josse. Insåg ganska snabbt att vi aldrig skulle klara av hela vägen så som tur var hittade vi skjuts och landade i sängen 05:17. 



Dagen efter bjöd josse på brunch innan jag åkte iväg och jobbade. På måndagen hade vi inga lektioner, men eftersom det var pannkakor till lunch åkte jag, Linn och josse dit ändå och pratade bort någon timme i matsalen. Sen kollade jag, josse och Hanna på Ljusdals motors rea en sväng och sen betalade och planerade vi studentresan lite bättre innan de skjutsade hem mig. Gjorde quinoa-nuggets till middag innan intervall- och styrketräning på spy-nivå.  


Idag har jag jobbat med gymnasiearbetet och lyssnat på Jonas Borgs föreläsning, sen åkt hem och pluggat, tvättat och packat. 

tomatsås och snö



Igår gjorde jag godaste tomatsåsen med köttbullar och spaghetti för att ladda upp till fotbollsträningen som blev inställd. Så istället åkte jag ner på pace innan jag hämtade upp Anna på tåget och åkte hem och åt mer tomatsås. Idag fick jag en mindre chock när jag drog upp rullgardinen, gotta love aprilväder (i mars??). Har återigen sovmorgon idag, sedan två lektioner och kvällsjobb. 

Insurgent & Petter



I tisdags bakade jag chokladbollar innan jag åkte iväg på skolan och jobbade med gymnasiearbetet. Åkte sedan in på mammas jobb och kollade så att tänderna inte hade tagit skada av smällen på kinden jag fick på cupen. Sen upp på sjukhuset där jag kollade kindbenet och röntgade handen som blivit helt blå, men som tur var fanns ingen fraktur. 
På kvällen hämtade jag upp Linn och överraskade henne med bio som present. Vi såg Insurgent i mjukisbyxor och dukade upp med chokladbollar och polly. 


I onsdags tog jag vara på sovmorgonen innan vi åkte ner på bion igen och trodde att vi skulle få dejta Petter. Men en föreläsning fick väl duga, fy vad bra han är på allt! När jag kom hem drack jag kaffe på altanen och bakade energibollar. Till middag lagade jag lax med cashew-, sweet chili- & limetäcke och quinoasallad som jag fick slänga i mig på 3min för att hinna till fotbollsträningen i Delsbo.


Idag klev jag upp extra tidigt för att gå på en frivillig mattelektion inför högskoleprovet. Sen blev det långlunch med Linn, Mikan och Tuva. 

fajitassöndag



Igår gick jag runt i onepiecen och städade, tvättade, diskade och fixade, ganska skön dag att vara ensam hemma på. Precis lagom till jag blev hungrig och sällskapssjuk kom Linn och josse och förgyllde söndagskvällen. Vi lagade fajitas, eldade i kakelugnen och satt och pratade lääänge. Dagens sovmorgon ägnade jag åt att spela min nya favoritlåt på piano och dricka kaffe = bra start på veckan. 

fotbollscup i delsbo



I fredags var solförmörkelse dagens stora happening, fast vi satt mest inne och kollade på de som kollade på solen. Lagade kyckling i sataysås till familjen innan de åkte upp till stugan. Då köpte jag med mig en godispåse och åkte till josse och kollade på tv och myste på. 


Igår var jag uppe tidigt och gjorde sallad och packade ihop fotbollskläderna och åkte iväg på cup i Delsbo. Spelade 4 matcher som gick sådär, åt lunch ute i solen och jag blev stämplad på handen, trampad på benet och knockad på kinden. Så svullen och sårig lite överallt åkte jag hem och duschade innan jag och Hanna åkte ner till Linus där grabbarna satt och spelade TP och gitarr. Vi satt på kicks en sväng också innan vi körde runt utan att veta vart och tillslut skjutsade jag hem Hanna och mikan och åkte hem och sov. 


Idag är jag lagomt mör i kroppen och kan inte tugga särskilt bra pga svullen kind, så gröt och te satt perfekt till frukost. 

fotbollsträning x2



I onsdags lagade jag paj innan vi åkte ner på team sportia och provade fotbollsdressar och sen vidare upp till Tallåsen på träning. 


Igår hade vi inga lektioner, så jag satt hemma och pluggade innan jag åkte ner på salong eveline och slingade + klippte håret, så himla skönt och fräscht! Sen åt jag tortellini innan jag följde med till Edsbyn på fotbollsträning. 

onsdag



Igår hade vi fotolektion utomhus och utforskade en gång under skolan. Sen åkte jag och Anna till farmor och farfar där det bjöds på fika, mat och prat. Självklart spelade vi piano i några timmar och sov en stund på kökssoffan. 


Idag var det nästan onödigt att åka till skolan. Fick jobba med vad vi ville alla lektioner så vi satt mest och pratade, kollade på resebilder och tog igen tid med josse som äntligen kommit hem från Thailand! 

tisdag



Efter måndagens lektion åkte jag, mamma och pappa på golfen och lunchade. Sen pluggade jag på soldäcket, hjälpte pappa att klistra på dekaler på flygplanet och åt mammas goda laxpasta. Testade på att träna löpning och styrka, så idag kan jag knappt gå. 


Idag har jag varit på sjukan och kollat hosta och blodprov, sen till skolan där korvstroganoff räddade livet på oss. 

mondayy



Är ganska le, men känner mig ändå redo för en ny vecka (med nya möjligheter såklart!!!). Har bara en lektion idag så nog går första dagen an. 

spontanare till hudik



I lördags tog jag en långpromenad i skogen och solen, hälsade på grannarna och åkte iväg på jobbet. 


Efter jobbet åkte jag hem och duschade med 0 planer för kvällen. En timme senare satt jag, mikan och Henke i bilen påväg till hudik dit de andra hade tagit bussen. Gick ut på hogges och hade skoj, sen käkade vi pizza på Roma innan mysig biltur hem. Körde sedan till kallmyr och hämtade Robert och hans vänner och somnade inte förrän 05. 


Vaknade vid nio och kunde verkligen inte somna om, så istället kollade jag på grey's, spelade piano och vilade på soldäcket. Pappa grillade hamburgare till lunch innan jag åkte iväg och jobbade igen. 

hela veckan



Den här veckan har jag gått promenader och druckit te, lagat vegetarisk gryta, bullat upp med 8 kuddar i ett försök att sova sittandes (för att undvika hostattacker varannan timme hela natten), hämtat ut en rejälare hostmedicin som tack och lov verkar hjälpa, börjat träna lite smått och blivit löjligt glad över att äntligen få känna lite träningsvärk igen. I måndags kom Sanna hit och myste med mig hela kvällen och i tisdags kom mikan hit och fikade på soldäcket. 


På torsdagen åkte jag, Linn och Jonas iväg på Nolia-mässan i Sundsvall. Kollade runt där ett par timmar och hittade Erica med hennes UF, sen lunchade vi på Ikea och shoppade lite på Birsta. Testade en ny magnumglass och var nära att hoppa på fel buss hem. 


Igår när jag slutade jobbet stog ett gäng utanför och var redo för bilkurragömma. Vi körde det i några timmar tills alla tröttnade, sen tog vi en sväng till Tallåsen och tillslut hem dödstrött. Idag ska jag passa på att vara ute lite med mamma och Robert innan jobb. 

SPORTLOV -sista kvällen i gamla stan

På lördagkväll spelade jag kort med familjen (som förövrigt skulle ha åkt stafettvasan i fredags om inte 4/5 hade varit sjuka...) innan jag åkte ner till Hanna. 


Var på förfest i gamla stan innan jag skjutsade hela det gänget till hudikbussen. Åkte tillbaka till gamla stan på en annan fest, och körde sedan fram och tillbaka och runt genom hela Ljusdal med några stycken halvvägs ut genom bilen. Köpte kebab och försökte hålla oss vakna i sofforna till 04 då vi insåg att lovet skulle ta slut oavsett.


På söndagen var jag slutkörd efter hela sportlovsveckan så jag tog en promenad, städade rummet och körde skoter en sväng med Anna på nästan ingen snö. Den här natten har jag hostat mer än jag sovit, så idag lockade skolan inte alls. Men min fina Linnsan fyller år och solen skiner, så det blir väl en okej måndag ändå. 

SPORTLOV -spontanis till sundsvall



På torsdagen var jag helt färdig efter intensiva dagar, så jag gick på en promenad, åt våfflor, kollade på Narnia och åt gino med Anna och mamma. Efter en portion blåbärsgröt på fredagsmorgonen var jag lite rastlös så jag tog bilen till Erica i Sundsvall. Vi började med att ta en powernap, äta godis och prata ihjäl varandra. 


Sen kom Rickard med sushi och så fixade vi oss med Hanna och Moa innan resten kom. Träffade nya Sundsvallsbor, diskuterade Ljusdal och dansade runt discokulan. Kul kväll med min allra bästa Erica! 


Dagen efter blev det Birsta där jag köpte en klänning och lite smått, men bäst av allt: pulled pork burger. På eftermiddagen rullade jag hem till Hälsingland och Jonsbo igen. 

SPORTLOV -100dagars



På onsdagen gick jag över till Albin på förfest/födelsedagsfirande. Han sabrerade en champagne, vi dansade och hann bli ett stort gäng innan vi drog ner på järnvägs. Dansade en hel del, hängde på balkongen och firade att det bara var 100 dagar kvar till studenten!!

SPORTLOV -stockåa med dårar



På söndagkväll åkte vi ett gäng på 9 pers upp till min stuga. Hela måndagen körde vi skoter med stopp i kölstugan för korv med bröd, i storsjö för tankning och genom tjock dimma på fjället. Sen blev det tacos innan vi bastade och drack öl i flera flera timmar. Var ut på äventyr i skoterspåret i mörkret, kollade på ghost hunters och försökte hålla oss vakna till efter tolv. 


Tisdagen såg ut ungefär likadant. Körde skoter genom trånga skogar, ner i dalarna, över myrarna och upp på fjällen (där dimman äntligen hade spruckit upp, tills vi skulle ta ett gruppfoto och molnet kom tillbaka så hela utsikten blev vit). Grillade hamburgare, åkte madrass rakt in i samma träd allihopa, avverkade några granar och bröt allas knän tror jag. Till middag åt vi nästan 3kg köttbullar innan en betydligt kortare bastning, film och mys. 


På onsdagen städade vi ur stugan innan hemfärd med stopp på Sibylla i Sveg. Några riktigt bra dagar i stockåa blev bästa tänkbara start på lovet!

vecka 9



Hela tisdagen fotade vi "de sju dödssynderna" på aulascenen. Snodde palmer, trängdes på en hård säng och klädde ut oss till diverse roller. 


På torsdagen åkte jag, Robert, pappa, Felicia och Leif ner till På skid-VM i Falun och kollade på damstafetten. 
Helgens jobb var väldigt stressigt pga sportlovsvecka, men det gick an när både Denisé och jag jobbade. På lördagen när jag hade slutat åkte jag upp till Matilda en sväng och fick god mat och tårta av 20-åringen innan jag och Linn skjutsade ner de andra tjejerna på krogen.