Peanutbutter and Chocolate Pie
Recept
En rund pajform med löstagbar kant ca 24 cm
Pajdeg
200g jordnötssmör
50 g smör/margarin
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
½ dl ljust muscovadosocker
Fyllning
200 g mjölkchoklad
2 äggulor
3 msk jordnötssmör
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
Ca 50 g hackade jordnötter och ca 50 hackad choklad till dekorering
Gör så här:
1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen i en bunke och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbar kant och låt stå i kylen i ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 180 grader och grädda pajskalet i ca 20 minuter och låt det sedan svalna helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned
äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå
svalt ett par timmar innan servering. Strö över hackade jordnötter och hackad
choklad.
2. Sätt ugnen på 180 grader och grädda pajskalet i ca 20 minuter och låt det sedan svalna helt.
3. Smält chokladen i vattenbad, låt den svalna något innan du rör ned
äggulorna, en i taget.
4. Blanda i jordnötssmöret och rör till en jämn smet.
5. Vispa grädden lätt tillsammans med vaniljsockret.
6. Rör försiktigt samman allt och fördela det i pajskalet. Låt pajen stå
svalt ett par timmar innan servering. Strö över hackade jordnötter och hackad
choklad.
http://byblondie.se/
Kommentarer
Trackback