Kladdig kaka med Apelsin och Choklad
Recept
En rund kaka 24 cm
150 g smör/margarin
100 g mjölkchoklad
3 ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
2 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 msk saft från en färsk apelsin
2 msk finrivet apelsinskal
Lite florsocker till garnering
Apelsinskal till garnering
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och blanda sedan ner chokladen däri och blanda tills chokladen smält helt. Pressa i apelsin och lägg i det rivna apelsinskalet..
3. Vispa ägg, socker, kakao och sirap lite luftigt.
4. Vispa i mjöl och bakpulver.
5. Häll i det smälta chokladsmöret och vispa lite till.
6. Smöra en form, gärna med avtagbar kant, och häll i smeten.
7. Grädda i ugnen på 175 grader i 30 minuter.
8. Låt svalna helt innan du serverar den. Servera gärna tillsammans med en kula glass.
Kommentarer
Trackback