höstlov

idag har jag bakat både bröd och chili/chokladkakor, det senaste med hjälp av grannarna. några ikea-skåp som ska ta plats på vår nyrenoverade toalett har jag också snickrat ihop. nu snart ska jag hitta på något med grannarna medan våra mammor lyxar till det med jacuzzi..

födelsedagsfirande

igår kom farmor och farfar på gofika eftersom anna fyller 21 på onsdag, det blev tårta och bulle för full rulle!
på kvällen blev det go'mat, presenter och kortspel och glass med varma hjorton på det, fet dag med andra ord.
idag vaknade jag med tuppen, halv åtta. kollade på en mysig film innan jag började baka bröd som snart ska ut ur ugnen.
'

buspalatset

istället för trendmässa och bandy igår tog jag, linn, mikan och sanna haglund en sväng till hudik på buspalatset med 20-30 barn i 6-13 års åldern. helt barnsligt kul var det och jag kände mig åter som en tioåring. dock blev det mycket svettigt och jobbigt med minst ett barn hängande i armarna hela tiden.. men jag fick iallafall en ny bästis, sötaste liam! ♥
åter på församlingsgården blev det tacos och disco, lekar och dans (behöver jag nämna hur svettigt?) innan jag åkte hem för en efterlängtad skönhetssömn. sen idag har jag fixat med salamiförsäljningen och ätit tårta (syster anna fyller år på onsdag)

halloweenfesten

ja, jo.. jag har haft riktigt fullt upp den här veckan tack vare halloweenfesten, dodgebollturneringen, och allt annat.
'
på onsdagskvällen tog jag, mikan, linn och josse en tripp till skolan bara för kul liksom.. nä, men vi fixade och grejade massa till halloweenfesten. på torsdagen, den så fasligt efterlängtade torsdagen, spenderades hela skoldagen på tennishallen där det var dodgebollturnering. det gick väl sådär för mitt lag (jag, leon, unni, oscar och emma) men kul hade vi!
efteråt duschade jag hos josse innan vi drog oss till skolan med ett gäng brudar som hjälpte till att pynta och fixa skolan, äta pizza och klä ut oss. jag var en häxa, med lila/svart klänning och en svart hatt med lite lila på, ni får se sen.
och vid sju var det partaj, riktigt jävla party!
vi trodde aldrig att så många skulle komma och faktiskt klä ut sig ordentligt! helt awesome. kvällen fylldes till bredden med skräckfilm, tips(döds)runda, gotta, musik och dans. framförallt dans. tror aldrig att jag haft så kul i en matsal förut! kvällen avslutades även fint med sista dansen då jag, mikan, linn, leon och jonas släppte loss totalt helt ensamma på skolan..
tack så sjukt mycket alla som gjorde kvällen till skolans absolut bästa! ♥

två av jennifers extremt charmiga bilder...

en sån dag!

på dollar brännde vi 1041 kronor på saker till haloweenfesten, tror det blev ett slags rekord...! sen kollade vi på en alldeles för lång film om selma lagerlöf (hon på tjugolappen) på skolan innan jag åkte ner på ljusdal och hämtade mitt pass. nu ska jag fixa lite grejer till ett födelsedagsbarn serrni!

heheh, storshopping på dollar.. (linnsans bild)

hemstudiedag

jappjapp, men inte en vanlig sådan, jag ska nämligen ner med mikan, linn, josse och torleif på ljusdal och handla lite kul saker till halloween först, sen drar jag mig till skolan och äter och kollar på en film, najsbajs.

heheh, jag och mikan igår alltså... (från mikans telefon, jag brukar faktiskt inte sitta och skriva med mig själv...)

helgen

jag har haft det riktigt bra med erica och hennes familj i helgen. shopping på stan och birsta, massa filmer, muffinsbak, fruktsallad och god mat som ändå har varit nyttig (eftersom det var det som gällde denna helg) har vi hunnit med. igår när jag kom hem åkte jag direkt till farmor och farfar där det bjöds på mat och nu snart drar jag mig mot skolan!
ett par örhängen som följde med hem från birsta..

sundsvall

vid klockan tolv tog jag bussen till hudik med sällskap av sanna haglund, träffade även på david, så hängde vi på en parkbänk ett tag, myyysigt, sen tog jag tåget till erica i sundsvall och vi gick en sväng på stan. nu har vi kollat på tv, ätit tacos och fruktsallad, ska nämligen köra nyttigt denna helg! imorgon blir det birsta för hela slanten.


picplz

för alla andra andriodanvändare ute i världen som, liksom jag, önskar att instagram fanns på våra
kära telefoner borde kolla in denna app - picplz - som faktiskt funkar rätt bra! (fridajonsson heter jag)

mannagrynsgröt

idag laddade jag upp med gröt för en gångs skull, kollade på barnfilm och nu ska jag fortsätta med filmen på min lediga dag.


torsdag

hela dagen har jag, mikan, linn och josse haft fullt upp med att planera en halloweenfest på skolan, så skoj!
nu ska jag äta, sen fullt hus med en massa små skitungar! imorgon är vi lediga också, (buffertdag) boom boom boom!

onsdag

jag har väl egentligen inet så mycket att säga, vi spelade volleyboll på idrotten vilket jag älskar och noprov sista timmen som jag tror gick bra. nu ska jag kila iväg och spela "make you feel my love" med adele på pianot, sen träning.
på spanskan fick vi även reda på att det är i detta underbara hus vi ska spendera veckan efter höstlovet!


höstigt värre (behind the scenes)

flummigt med min fina! ♥


köttfärs a la frida!

gjorde en sjuhelvetes god köttfärs alldeles nyss som jag tänkte dela med mig av (mest för att jag skulle ha något att skylla på för att få sitta och pyssla vid mitt kära photoshop)


roligt


fikapaus

ett par missbildade macarons och ett glas mjölk, ja tack!


new in

-garderoben har nu blivit en aning höstigare.
(den vänstra tröjan är egentligen blå, inte lila..)


hemstudiedag

har ätit ern brakfrukost bestående av mammas nybakade bröd, så underbart!
nu tänkte jag tvätta ett par tröjor och städa upp lite på rummet och i köket innan jag drar igång med plugget.

hudik

efter skolan tog jag och mamma en sväng till hudik för att fixa pass inför spanienresan och shoppa lite. fick med mig tre tröjor, ett halsband och en plånka hem. fixar bilder på det imorgon för då är det hemstudiedag.

macarons

det tog i princip hela dagen att baka dom, men det var det värt!
vi gjorde en sats med choklad och en med blåbär, så det blev stora lass! hade även lite hjälp av gabriel som mest satt och slickade upp det vi spillde, tiggde efter kakor och tjatade om att leka burken är lös. men han var då söt ändå!
nyss pratade jag med erica så på fredag åker jag dit och shoppar mm!


söndag

igår skippade jag att åka till anton med några pga min trötthet. istället blev det tacos och familjespel här hemma. och efter tolv timmars välbehövlig sömn och en stor fet frukost ska jag nu åka ner på macken och köpa ingredienser till mitt och annas macaronbak.

toppentoppen!

hela helgen har art awsooome. simslanet höll i sig till tjugo över fyra inatt då vi släckte lampan och somnade. vaknade redan halv elva imorse av att en telefon ringde. jag och josse gick hem till henne och duschade och fixade oss, sen tog hela gänget (jag, josse, towe, linn, mikan och löfgren) mopparna till järvsö där vi hade tänkt kolla på paintball men det blev inget så vi tog en fika på urmysiga condis istället.
'
i loungen på condis, jättemysigt med en trappa full med kuddar där man kunde njuta av fina tidningar.

simslan

hela kvällen har spenderats hemma hos mikan där vi (jag, josse, towe, linn, mikan och löfgren) har simslan. Vi började med idol och då kom grabbgänget förbi en stund. när dom hade åkt startade vi sims på varsin dator och har inte spelat det så överdrivet mycket, men ändå. party har det också vart, och massa okänt folk på övervåningen.
hörs på!

ledig dag

idag tog jag, mamma och anna en sväng på färila och fikade på kakfen och besökte en stängd butik, sen uträttade vi några ärenden på köpingen och jag längtar verkligen till julklapparna nu! har önskat mig en och annan bra sak..
ikväll händer det grejor, men jag vet inte riktigt hur, när, vad och varför än så jag återkommer kanske senare.

buffertdag

idag är det buffertdag vilket betyder att alla som har något på restlistan befinner sig på skolan, som tur är slapp jag det och får istället stå ut hela dagen hemma med heeela familjen. (jag som trodde att jag äntligen skulle få huset för mig själv...)

at least i tried

igår fick jag äntligen klippa bort mina slitna toppar och med en aning kortare hår åkte jag upp till linnsan och jossi på nobelmiddag med mikan. det bjöds på hamburgare och glass med hemmagjord chokladsås, riktigt suveränt en onsdagskväll sådär! efteråt kom sanna löfgren och vi shakade loss ett tag innan vi snurrade runt, upp och ner på gungorna i parken. den här dagen har bestått av skola och fullt hus, där vi målade våra egna kepsar och väskor.

(min matkasse tänkte jag kunde vara bra till fina dagar på ica...)

höstigt värre

-med min fina erica! ♥


bilddagboken

eller dayviews som det så klaschigt heter nuförtiden, blev visst väldans populärt på gårdagens lunchrast och det var inte med nöje man såg hur halva klassen gick igenom det gamla pinsamma jag hade...
så idag har en stor tyngd av ren pinsamhet lättat från mitt hjärta då jag skaffat gästlösen. (ville ju inte ta bort alltiop då det kommer bli hur kul som helst att titta igenom om några år)
'
plockade ut en mindre pinsam bild och det känns som igår, den där allra första dagen på världens bästa skola!



eric hutchinson

riktigt härlig, mysig musik och gulliga album, perfekt för höst och vinter!
favoriter,
♥ rock & roll
♥ oh!
♥ all over now
♥ OK, it's alrigt with me

idag har jag jobbat på riktigt bra för en gångs skull!
är klar med alla miljontals frågor i so-boken och lite annat skit, började längta extra mycket till vintern också när jag läste att snö kommer bli mycket ovanligt i syd- och mellansverige om massa år... aja, nu ska jag skriva ett brev till spanjorerna, tjolahopp!

roberts vintriga bilder.

hemstudiedag

träningen igår var kall men också bra, idag är det hemstudiedag och jag ska plugga sjärten av mig!

josefine och jag

efter skolan som idag innehöll en föreläsning, svart tavelsuddskrig och annat skoj gick jag och josse hem till henne. där gick vi igenom hela min bilddagbok och fy så roligt vi hade, jag fixade även fransk manikyr på hennes naglar innan träningen.


soluppgång


ny header

-lite höstigare, helt enkelt. tryck f5!

sjumilaskogen


ericahelg

i fredags blev det idolmys med familjen. i lördags åkte jag och erica runt på loppisar (fyndade en helt OK film för en guldpeng) och dollar där vi köpte massor med godis. vi fotade också en del i skogen vid farmor och farfar och på kvällen myste vi med filmen och godiset och efter några timmars pratande i sängen somnade vi. idag fotade vi mer här hemma och cyklade på norestranden innan det var dags för familjen bergqvist att fara hem. urmysig och rolig helg med andra ord!


fler bilder kommer senare..

plankstek

riktigt god middag med minst lijka god efterrätt (glasssss)!


birgitta

jag har namnsdag idag också, frida jenny birgitta jonsson, så alla vet.
ikväll kommer erica och jag saknar henne såhääär mycket! det blir toppentoppen att spendera helgen med henne! dock kanske inte för er, som läser min blogg, då den möjligen kan bli rätt tom tills på söndag...

jenny

på fullt hus var det först tipsrunda ute i regnet, så med frusna barn ordnade jag och mikan kuddkrig och mys. sen fick jag så lov att rita hundrasjuttioåtta stycken kaniner och inte smaka en enda bit av chokladen... känns sådär om jag ska vara ärlig, men jag är glad ändå för idag har jag namnsdag!

-frida jenny birgitta jonsson.



imorgon är det fredag.

igårkväll rev vi ut nästan allt ur badrummet för där ska renoveras. idag lyckades jag för första gången spela oavgjort på wordfeu, mot jonas. sen har dagen bara rullat på och efter skolan tog jag en tur på fifty och köpte ett par svarta byxor. ikväll tar jag och mikan oss an barnen på fullt hus!


ungaledarträffen

här är några bilder sen i lördags när vi var på vikingaön (lånade från linnsan!)
'

fara å flyga

-hit å dit, fram å tillbaka!
idag var det först matte på skolan, sen idrott på giganten, mat på sibylla (som tyvärr skapade curry-andedräkt heeeela dagen...), fortsatt skola och sist piano på stenhamre innan jag for hem och fikade. dessutom åkte linn till skottland idag för att bl.a. åka harrypottertåget!! ♥  ikväll hoppar jag träningen pga vrickad fot och pluggar elr nåt annat trevligt istället.

tur att jag hade min kära speedfight då rå!


kanelbullens dag

idag får man käka hur mycket bullar som helst (i alla fall enligt mig). dock fick vi inga bullar på skolan men pannkaka var ju toppentoppen det med. det är hemstudiedag idag också, som alltid på tisdagar, men vi gjorde nån tävlng på skolan först och sen var det ju trevligt att leka och dryga på skolan i brist på intelligens ett tag också.


monday

idag var det en otroligt snabb dag i skolan och det enda jobbiga
var att jimmy daskade till med detta på wordfeud...


T.I.A.

-This Is Africa


har skickat in afrikaarbetet så nu är jag nöjd.

cyklande salami på blänkande moppe

började dagen med att tvätta och polera min alldeles för lortiga moppe, tog sedan cykeln och sålde salami.
'
halvkassa mobilbilder.

hemlig resa

början på ungaledar-utbildningen.
den "hemliga resan" till "okänd destination" med "topphemliga aktiviteter" (som randy så klurigt skrev i brevet) var så djävulskt kul. vi tog oss till forsa med hjälp av de gamla hederliga mini-partybussarna och klev ombord på en äventyrsö. där wookade vi och åt i ett alldeles för mysigt vikingahus, badade tunna, bastade och doppade oss ett antal gånger i det iskalla sjövattnet... vi hade även ett flertal roliga lekar och massa prat. jättemysigt var det (trots att jag och therese hade liiite problem hur man skulle spola på mulltoan) och på vägen hem vart det, precis som på konfalägret, party i bussen!

ni får bilder på minibussarna innan jag tigger bilder från linn som hade kameran med sig...

josefine 15år

grattis bästa du! ♥



övverraskningsfest

-för världens underbaratse josse! ♥
först åt jag, linn, mikan och towe pizza hemma hos josse. sen satte vi en ögonbindel på henne och snirklade oss fram på alla möjliga omvägar innan vi nådde fram hit till jonsbo. då överraskades hon av sanna L, sanna N, sanna H, elin och josefin blom som hjälpte till att göra kvälen till den bästa! vi åt marrängsviss och massa gott innan leon, jonas, erik och marc kom. då blev det dans, hög musik och barnsligt roliga lekar hela kvällen lång. jag trodde aldrig att det kunde bli såhär kul men det var verkligen det bästa på länge! vid tolv var festen över men den kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan!

linns bilder.